Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

januari 2003

Ont i svanskotan

Har väldigt öm svanskota och även "sittbenen". Stelhet i höftpartiet på morgonen så det är svårt att klä på sig normalt, att duscha etc. Att sitta på konferens/bio etc är nästan omöjligt och att åka bil/buss längre sträckor. På jobbet blir det så att jag tar hjälp av underarmar för att avlasta. Vad är det? Vad gör jag? Jag har medicinerat med antiinflammatoriska medel någon vecka, och röntgen har varit normal.

Kan man kombinera olika antiepilepsimedel vid nervsmärta?

Hej! Jag är född -44 och väger litet under 80 kg. Jag är administratör. Jag har trigeminusneuralgi sen många år sedan. Jag äter 800 mg Tegretol, men det räcker inte för tillfället.Sjukdomen har varit bra nästan 2 år, men blev sämre före jul.Nu är desperat-jag kan inte tala eller äta annat än flytande. Skulle gärna vilja veta, vilka andra möjligheter det finns t ex kombination av Neurontin och Tegretol eller någon annan kombination. Jag vill inte gärna ha operation.

Lördagshuvudvärk

Jag har varit mammaledig i nästan ett år. Nu har jag börjat jobba varje dag mellan 7 och 11. Jag har arbetat i 2 veckor. Jag har nu vaknat 2 lördagar med huvudvärk. Förmodligen spänningshuvudvärk för det spänner i nacke och huvud. Det hjälper inte om jag tar huvudvärkstabletter. Finns det något annat jag kan göra??

Hur kan det se likadant ut på röntgen när jag är bra från spinal stenos?

Jag fick diagnosen spinal stenos 1996 och man kunde ej operera då, eftersom jag hade haft en hjärtinfarkt. Istället har jag fått blockader och blivit helt bra, men det ser likadant ut på magnetröntgen, hur kan det komma sig. /Inga, förtidspensionär