Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

februari 2003

Kan fettreduktion påverka polyneuropati

Jag genomgår just nu en viktreducering från 130 kg till cirka 90 kilo och konsumerar därför mycket lite fett. Har det någon påverkan på min nervsmärta i fötter och ben. Polyneuropatin har jag antagligen fått av mitt förhöjda blodsockervärde som jag försöker kontrollera med kost utan medicin. Min husläkare säger sig inte tro på diabetestabletterna som metod men säger samtidigt att han skulle kunna reglera mitt blodsocker när han vill.

Arnold Chiari och whiplash

Jag har varit med om 2 bilolyckor och en cykelolycka. efter 17 år får jag äntligen en MR, och dom hittar chiari. Likaså min dotter, ett fall från en trappa hos dagmamman och ett fall från ett bord på fritids, då hon slog i bakhuvudet. Vi har båda huvudvärk, dock inte samma slags huvudvärk så ofta. Hon har mer migränliknande, och jag har mer molande. Jag har mer värk i hela kroppen, och hon har mer värk runt skulderbladen. Jag fick diagnosen whiplash för ca 3-4 år sen, men min dotter får fortfarande diagnosen "psykiskt", som jag fick i många år.

Opererad i knäna och blir ej bra av morfin...

Jag är opererad flera gånger i knäna efter en skada. Har efter operationerna utvecklat ett kroniskt smärttillstånd enligt läkarna. I dag var jag till ännu en ortoped för att få någon hjälp, eftersom jag har sån fruktansvärd smärta och måste använda käppar samt rullstol vid längre sträcka. Vore det inte för min ohyggliga smärta skulle ortopeden sätta in helprotes på mig, men i mitt tillstånd vill han inte riskera att det blir värre. Alltså måste jag ha det så här resten av livet. Har ätit metadon i fyra år, eftersom det är det enda som hjälper mig. Min fråga är; finns det inget hopp för mig?

Kan mina mediciner gett nervsmärta?

Jag har haft stroke, och hade också smärtor i halva kroppen under en tid, som har försvunnit nu. Jag har propplösande och blodfettsänkande medicin. Nu har jag fått diagnosen neuropati och har gjort en nervundersökning på ett förortslaboratorium. Läkarna vill nu jag slutar med blodfettsmedicinerna, men jag är rädd att åter drabbas av propp. Kan de ligga bakom neuropatin? /f.d. polis 71 år.

Smärta efter diskbråcksoperation

Har efter diskbråcksoperation för 5 månader sedan fått mer värk i höft och hö ben. Det har konstaterats ärrbildning runt nervrot på S1. Gör jag ingenting så känns det ganska bra, men vid alla vardagliga sysslor såökar smärtan. Kommer jag alltid att få ha den här smärtan eller är det något som avtar med tiden? Går det att operara igen? Äter Tramadol och panodil mot smärtan, har provat med TNS men det har inte fungerat. Har haft smärta i ett år nu.

Rökstopp

Har ni telefonnummer eller E-mail adress till en HYPNOTISÖR, som skulle äventuellt kunna hjälpa mig med rökstopp. Nu är jag så besviken på mig själv, så jag skulle vara evigt tacksam, om ni har någon, som skulle kunna hjälpa mig.

Sidor