Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

mars 2003

Låsningar och kramp i nacken efter diskbråck

Hejsan! Jag är en tjej på 30 år och har återkommande nackspärr. Problemen startade påsken 1999 då jag var anställd på en stormarknad, ett arbete som innebar många tunga lyft och mycket stress. Jag har sedan dess haft mer eller mindre ständig värk i nacken och återkommande låsningar i nacken och under skulderbladen. Värken har senare spridits till muskler och leder i övriga kroppen. Med magnetröntgen hittade man ett diskbråck som nådde fram till ryggmärgen mellan 4-5 halskotan. Jag har fått diagnosen Fibromyalgi av reumatologen-01.

SKall man bli utskrattad?

Det verkar som att slutet på min fråga försvunnit....här kommer den... Läkaren han har inte hittat något. Han skickade mig vidare för hjärt- och lung-röntgen. Där var jag förra veckan. När jag frågat min läkare och reumatologen om det möjligen kunde vara fibromyalgi eller något liknande så skrattade de bara.... fibromyalgi är bara en slask-diagnos enligt dem båda. Reumatologen sa att jag förmodligen är psykiskt sjuk eftersom det inte syns något i mitt blod!!! Hur länge ska man ha såhär ont utan att få rätt diagnos och hjälp? Jag fungerar snart inte som människa...

Utbredd smärta och hudförändringar

Hej, Mina problem började i december 2001, då jag blev utbränd. (Jobbade som programmerare i IT-branchen). Hamnade i en utmattningsdepression, men jobbade mig ur den med hjälp av zoloft och underbara skogspromenader. Mådde bättre och bättre och började träna. Har slutat äta zoloft för ett par månader sedan och har gått kognitiv terapi för min stress-hantering. MEN: Förra hösten, i september, fick jag en stor knöl på min vänstra fotrygg och åt penicillin för detta. Resultatet blev inte det läkaren förväntade sig.

Hopplöst fall, eller...Whiplash, fibromyalgi, CFS och stress.

Hej! Jag känner mig som ett hopplöst fall vad gäller olika smärtor, och provar därför på detta sätt för att se om jag kan få nya tips och synvinklar. Jag är 34 år och har varit sjukskriven i 1.5 år med diagnosen stressyndrom, utbrändhet. Efter att inte fått någon hjälp av läkare under det första året, har jag nu på egen hand fått börja på Stresskliniken Universitetssjukhuset. Det är en rehabilitering som efter ett år ungefär ska leda till att jag åter kan arbeta.

Rullstol och ständig smärta - kan man göra något

Hej! Jag har gått på smärtklinik i flera år och av smärtläkaren fått metadon och neurotin som jag ätit sen dess. Han har provat olika mediciner och kommit fram till att dessa fungerar bäst. Har även fått akupunktur, massage m.m. Sen får jag försöka lära mig leva med smärtan, säger han. Läste om en person som fick en smärtdosa "pacemaker" kallade han den för, som skulle lindra värken. Är det något man opererar in i kroppen, eller hur fungerar en sådan? Finns det några andra alternativ till smärtlindring? Jag tar varje halmstrå som finns.

Fotsmärtor, tarmbesvär och belastningssmärta

Jag skriver detta för en väns räkning. För ca 7 år sedan började hon få värk (p.g.a. dålig arbetsställning) över bäckenets baksida och sedan bröstrygg och axlar. Detta har sedan spridit sig. En tid före värkens begynnelse genomgick hon 3 veckor med hög feber och halsfluss. För snart ett år sedan fick hon mycket täta och kraftiga herpesutbrott. Finger- och tåont som hon tidigare haft, och som blivit värre för varje gång, blommade upp mycket kraftigt och kom i täta omgångar. Fötternas undersida – hälar och främre trampdynor – fick hon strax innan mycket ont i.

Sjukskriven i ryggbesvär, vad kan göras?

jag har gjort en massa undersökningar,magnetkamera,vanlig röntgen,scintigrafi varvid man kommit fram till att jag har en mindre förträngning i ryggmärgskanalen i nacken,en mindre förslitning i en kota i bröstryggen,4 sänkta diskar nacke-bröstrygg,3 sänkta diskar i ländryggen,2 buktande diskar i ländryggen och en förslitning i vänster axel(yttre nyckebensänden)dock tycker läkaren att det gör ingen nytta att opera för det blir inte bättre.Mitt största problem är att jag har sån fruktansvärd värk i bröstryggen o jag äter tramadol dygnet runt för att stå ut och har varit sjukskriven 1,5år.Har kört

Följdfråga om tarsaltunneln, nervsmärta i foten.

Takk for svar! Det er jo godt å høre at behandlingen ansees for å være fornuftig! Diagnosen er ikke bekreftet, men antatt av en fysioterapeut. Vedkommende befinner seg imidlertid i et helt annet land, så fortsatt kontakt med vedkommende er vanskelig. Du har naturligvis rett i at det kan være helt andre nerver som ligger i klem. Jeg så på listen av symptomer, samtidig som jeg så på skademekanismen som ofte utløser et TTS. Jeg hadde nesten alle. Dette ble utløst av et hardt fall på tærne. Foten ble røntget, men uten at man fant noe brudd.

Sidor