Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

april 2003

Måste jag bytta uppgifter, och vad är det för smärta?

Jag har alltid haft problem med rygg och höft så nu när jag fick ont igen så trodde jag att det skulle gå över som det brukar göra efter någon vecka. Jag håller på att utbilda mig till undersköterska och har haft min andra praktik på ett vårdhem med mycket tunga förflyttningar och jag har alltid fått höra att jag inte tränar tillräckligt och det är därför jag har ont. Men värken flyttade runt ut i armarna ner i benen. Huvudvärk och trött. Gick till en doktor som tog prover som visade helt normala värden förutom att folsyran var något låg.

Hur gör man för att trappa ut morfin

Hej. Jag stelopererade min rygg för 3 månader sedan efter att ha haft ryggproblem i 6 år. Sista året har jag fått Morfin som smärtlindring och även nu efter operationen. Nu börjar jag ha mindre ont och vill sluta med medicinen, men jag klarar det inte själv känner jag. När jag försökt sluta blir jag jättedålig. Läkaren säger att jag ska trappa ner 10% av dosen i veckan. Efter operationen låg jag på 500mg/dygn om man räknar samman Dolcontin och Morfinen jag får per dygn. Jag har lyckats trappa ner till 380mg men nu klarar jag inte det längre. Hur ska jag bära mig åt?

Ont överallt, vad gör man.

har haft ont i kroppen i ca 16 år nu , det började med rygg och axlar och huvudvärk i tonåren sen har det rullat på med fruktansvärd värk i fötterna och rygg armbågar ja överallt det finns inte en del i kroppen som jag inte har ont i. har ont mer eller mindre varje dag någonstans, sista graviditeten gjorde allt värre mår väldigt dåligt både fysiskt och psykiskt, vill så gärna veta varför och vad jag ska ta mig till, kliver ur sängen tackvare barn och hundar

Finns det komplikationer av stimulering

Hej! Vid en olycka när jag arbetade i vården -83 fick jag en artros på ulna samt en nerskada på ulnarisnerven, som opererats 2 ggr utan resultat. Värken har hela tiden accelererat och ingen tog mig på allvar då olyckan inträffade eftersom jag var så ung. Fick absolut ingen smärtlindring och fortsatte med mitt tunga arbete på kirurgen och arbetade tills jag kollapsade av smärta. Har provat det mesta i smärtlindringsväg: TNS, CFS, ismelinblockad, akupunktur.....mm,mm samt mediciner: Neurontin, antidepressivt, mm,mm Jag har fruktansvärda huggsmärtor i armen ca 3ggr/vecka och ligger då och spyr.

Måste man vara sjukskriven

Hej Den 28/4 skall jag operera handen pga fastställt carpaltunnelsyndrom. Jag har nu skjutit upp operationen i 2 år av den anledningen att jag inte vill vara sjukskriven. Nu får jag enligt min läkare inte vänta längre eftersom jag då kan få bestående nervskador. Jag kommer att opereras en måndag, vilket betyder att jag har en hel vecka på mig för återhämtning. Själv anser jag att det räcker, det viktiga är ju att jag håller handleden stilla. Det är vänster hand som är problemet. Min läkare säger att sjukskrivningen bör vara 4 - 6 veckor, något jag inte kan acceptera.

Följdfråga om vad man gör när reuma och smärtenheter säger nej.

Min väninna som den första frågan gäller har själv formulerat följande följdfråga: Reumatologbesöket är gjort i år, så de lär väl inte vilja ta emot mig igen, särskilt om det inte framförs någon ny frågeställning (reumatologbesöket var i övrigt ett besök på 20 min där jag kände att det inte fanns utrymme att förklara hur smärtorna fungerar och att undersökningen inte var så grundlig. vilket jag har berättat för dem). Vid besöket avfärdade de reumatism men ordinerade röntgen. Med belastning menas i brevet att använda kroppen. Det blir till exempel en belastning av fötterna då man går.

Skall man operera eller ej.

Jag är en kvinna på 52 år och hade ett mycket kraftigt diskbråck 1997 då jag var liggande i fyra månader med svår värk i höger ben men kunde så småningom med hjälp av sjukgymnast och kryckor komma tillbaka. Det läkte bra och jag har inte haft besvär sedan dess. Men nu har det kommit tillbaka med värk på utsidan av vänster ben och på fotknölen. Jag har varit sjukskriven sedan i november. Jag har också spinal stenos och jag tror att det är det som är svårast eftersom jag har så svårt och gå och stå och måste sätta mig ofta. Jag har gjort en magnetrönten men inte fått svar ännu.

Domning och känselbortfall vid höft

Fick för ca 3,5 veckor sedan känselbortfall på en punkt vid höften, som sedan spred sig på några dagar och tillslut utgjorde ett stort område runt hela vänster höft, fram över vä sida ner mot underliv, ben och bak mot ryggen. Helt domnad i hud, rodnad och intensiva brännande och svidande , kliande nervsmärtor i längre och kortare intervaller. I samband med detta blev jag även hastigt förkyld, med halsinfektion, trötthet mm. Smärtorna satt i en och en halv vecka, lättade sedan något. Nu finns i stort sett bara domningen kvar, den har även släppt något..

Lite mer om skleros och artros

Hej! Du skrev att skleros betyder åldersförändringar. I min journal står det också ; för övrigt ingen regelrätt artros". Vad menas med det? Jag skadade mitt knä 1997 och då sa läkarna att det var broskskador,men att jag inte hade någon artros förövrigt. Kan åldersförändringarna bero på min skada. Vad jag har förstått så är det inte artros som är mitt problem, utan broskskadorna. Ledbroskdegeneration och generellt smärtsyndrom står det i journalen. Vad betyder det?

Sidor