Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

maj 2003

Värk i höfterna

Har haft värk i höfterna i fyra år, och ätit olika mediciner, pronaxen, diklofenak, celebra, ipren, alvedon, utan att bli av med värken. Har varit hos sjukgymnast och fått träningsprogram som jag följt, men värken är kvar. Den sitter på båda sidor av höfterna, på utsidan strax nedanför höftbenet. Ibland spränger det till i lårmuskel, och det känns som om en muskelsträng går av, som när en gittarrsträng går av. Läkaren säger att det förmodligen är en reumatisk sjukdom som inte visar sig på prover. Men jag skulle vilja veta med säkerhet vad det är jag råkat ut för.

Ont i axlar i butik

fick för en tid sen akut inflammation i axeln.Fick cortison o tabletten vioxakut,det är nu nästan bra men har nu ont i armbågarna nacken vaderna ryggen.värst är det på morgonen med stelhet o svullna händer o fötter lederna i händerna smärtar också.Drar mej för att gå till vc för jag inbillar mej att dom inte hittar nått fel på mej.Jag jobbar i en färgbutik o där får jag utföra ganska många tunga lyft varje dag vilket ej varit något problem tidigare.Jag opererade mej i februari 2002 för struma vilet var en ofarlig art men tycker nästan att problemen börjat efter det.Hoppas ni kan ge mej en lite

CFS - hur få någon att lyssna.

hur ska jag gå till väga när ingen lyssnar på mig? jag vill ha tag i en läkare som kan nåt om cfs/me! är det ingen som kan nåt om den sjukdomen? jag vill bara ha en diagnos om jag har den eller inte! Har haft Zoloft i fyra år utan förbättring. Erik

Leder smärtmedicin till smärta...

Hej. Jo det är smärtan som är värst och som jag tycker har blivit större nu den sista månaden. Är det någon mening att gå över till ett mindre beroendeframkallande medicin när man trappar ner Morfinet. Är det någon vinst med det? Ska jag stana upp i nertrappningen ett tag när jag har så ont, det har gått 3.5 månad sedan operationen och det är väl inte färdigläkt. Sedan undrar jag om den värk jag har i hela kroppen. Man har sagt till mig att jag fått Kronisk Värk av att jag har haft ont så länge, och under flera år ville jag inte ta mediciner. Kan det vara så?

Smärtor i höft som sprider sig

Sen i aug 02 har jag haft smärta i min högra höft. I början var det just bara i höften, och jag fick problem med att rida min häst, och även med att vara stillasittande eller i rörelse för länge. Kort och gott, det mesta blev smärtsamt. Gick t läkare efter ca 2 mån (trodde det skulle gå över av sig självt) och fick då recept på Voltaren, men de hjälpte inte alls. I Dec röntagde de mig, men utan att finna ngt fel på skelettet. Fick i början av året fler Voltaren, men hjälpte iaf inte.

Feber, muskelvärk och blödningar

Det hela började med att jag fick ont i ryggen och fram längs revbenen till magen och sen strålade smärtan ner mot ljumsken. När jag har som mest ont får jag feber. Jag har haft väldig problem med magen men inte ont i själva magen utan att den påverkas av något annat. Jag har även svaghetskänsla i vänsterkroppshalva och även muskelvärk mest i benen och i ryggen. Jag har även efter min graviditet och kejsarsnitt haft ont vid samlag och även haft blödning i samband med samlag.

Polyneuropati och diabetes

Jag är sedan 22 år diabetiker, är 30 idag. Har periodvis legat katastrofalt i sockervärdena men har nu sedan 4 månader tillbaka börjat ligga avsevärt bättre med bla nytt insulin. Har även nyligt fått konstaterat hypotyreos m antikroppar och äter 0,075 mg Levaxin dagligen. Sedan 3 mån tillbaka har jag besvärliga problem med smärta. Började med svid och bränn under fötterna och fingrarna och har nu även övergått till svid och domningar på fotryggen samt utsidan av handen.

Somadril eller Citodon----

Har provat ett stort antal värktabletter vilka alla ger mig illamående samt magont utom Citodon brus. Efter mycket provande kom läkarna fram till att jag fick fortsätta med dessa...tack och lov. Fick kontakt med en vän med samma problem som jag och hon sa att hon fick Somadril Comp och att dessa hjälpte henne enormt. Hon fick även vanlig Somadril till natten eftersom comp piggade upp. Nu till frågan. Skulle Somadril vara bättre för mig om de fungerade? Tycker om att gå ut ibland men måste vara utan citodon i ett dygn om jag ska ta minsta lilla drink och har då jätteont..

Diskprotes i ryggen

Hej ! Jag har hört att man tydigen kan operera in en diskprotes i ryggen istället för en steloperation . Vad är fördelarna med det och vilka är riskerna och möjliga komplikationer,biverkningar ?

Ont i axlar och armar.

Jag har värk i mina båda armar. Värken kommer från och till och det värker från armens början nästan ned till handen. Jag har svårt att sova för att jag vaknar av värken. Då måste jag hitta en ställning att ha armen så att värken försvinner. När jag försöker sträcka armarna uppåt så får jag bara dom halvvägs. Exempel det värker ingenting men då jag gör den rörelsen så värker det fruktansvärt och värken sitter kvar en lång stund efter jag haft ned armen mot kroppen. Det värker oftast i en arm i taget. Om jag tar armen bakåt och ska försöka nå ryggen.