Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

juni 2003

Invaliditetsgrad efter olycka

Hej, jag ligger i process med 2 försäkringsbolag sedan 2 år tillbaka. Det ena bedömmer min invaliditet till 4% och det andra till 5%. Jag fattar ingenting. Så läser man i en tabell som de rättar sig efter och där läser jag under 4%-Amputation av stortå 5%-astma lindrig, allergi, whiplash lindrig. Hur kan de få mina besvär till 4 resp 5%? Vet snart inte vad jag ska ta mig till när man blir förutmjukad av f-bolagen.

Ont i ryggen efter städning

97- fick jag ett ryggskott som varade i ca 3 veckor sedan dess har jag haft problem med lendryggen.Om jag bär och böjer mig mycket får jag mycket ondare det värker ich hugger skär som knivar och ishiasfår jag av och till,så har det varit de åren som gått.Mn nu till frågan för en vecka sedan städade jag och donade här hemma och fick jätte ont i ländryggen och nu har jag som dommningar i ländryggen,det känns som det är tusentals myror som springer omkring.Det är värst om jag sitter.vad kan det vara?Diskbråck? Tacksam för svar.

Arbetsgivare och fibromyalgi

Jag var på din föreläsning 23mars om Fibromyalgi. Där nämnde Du att sjukdomen har handikaps klacifiserats och är även en nevrologisk sjukdom. Var kan jag hitta den informationen, för att ex. visa min arbets givare på fakta. Kan man se det svart på vitt någon stans, så att säga? Hoppas på svar, trevlig Midsommar

Följdfråga om medicin och värk

Tack för svar. Har bet in 100 kr. Är undersökt har bra värden. Ingen förhöjd sänka som vid polymyalgia då jag hade 190. Av doktorn har jag fått recept på dessa två nämnda preparat Orudis o. Naproxen. Min gode doktor kan inte svara mig på varför jag har ont i nämnda kroppsdelar. Det är därför jag ställer frågan såhär. Däremot förbryllar uppenbarligen den växlande febern. Om jag istället frågar Er såhär. Finns det något annat smärtstillande jag kan ta som gör att jag kan röra mig obehindrat under dagtid. Har inte tid att ha så här ont.

Värk i armar, och tidigare polymyalgi.

Hej! Önskar lite vägledning i följ. fråga. Har ständig värk i överarmarna, i handleder, i ett ben+ fot, i sätesmusklerna när jag böjer mig framåt och sitter på stol. Vissa dagar feber. Under nätterna när jag behöver vända mig, gör det så ont att jag vaknar. 93 drabbades jag av polymyalgia reumatica, fick cortison. Blev bra. Men nu detta som verkligen är en plåga. Vore glad över ett råd vad jag kan lindra smärtan med. Har provat naproxen och orudis retard. ( Inte samtidigt). Detta hjälper bara över dagen. Hörde talas om att glucosamin skulle vara bra vid värk. Är detta korrekt?

Akut ryggsmärta som bara ökar

Jag är 36 år gammal och har i många år från och till haft ont i ryggen. Har dock aldrig genomgått ngn utredning. Vad som skiljer sig nu från mina tidigare ryggbesvär är att de har hålli i sig så länge och att de ej blir bättre av att ligga ner tvärtom. Jag har haft ont i ca 2 1/2 månad och den sista månaden har det varit värst. En enorm värk längst ner i ryggen svårt att sitta(går ej att resa sig) sova på natten är hopplöst. Kan ej ligga på rygg och absolut ej på mage återstår bara sidoläge. Försöker med streching och har varit ca 10 ggr hos en naprapat med det verkar inte hjälpa.

Kan jag också fått ALS

Vad kan det röra sig om? Har under alla tider haft problem med muskler i nacke, armar och rygg så den sortens molande smärta är jag van vid och känner igen. Den sista tiden har jag däremot börjat få problem med värk i tår och fingrar. Värken är nu betydligt kraftigare och har en något brännande karaktär. Det hugger till så att man nästan tappar andan. Det här uppkommer oftast efter det att jag har gått och lagt mig på kvällen och när det gäller fingrarna kan man ibland spåra det till knogarna.

Trötthet och smärta

Just nu lider jag av en olidlig trötthet och har kollat en massa prover. Det hela började i sept-02 och de två sista månaderna har varit olidliga. Den sista månaden en fullständig katastrof. Har tränat gympa mm hela våren och brukar uppleva att konditionen brukar bli bättre. Nu har det varit tvärtom. Dagen efter träning har jag inte tagit mig ur sängen. Har ofta ont i halsen och har kollat tempen några eftermiddagar efter 2 timmars vila och ligger då på 37,9 HB 123-(brukar vara 140.) Retrikulocyter -15. Normalvärde 28-90.

Vilken läkare och medicin vid fibro?

Smärtkliniken Kronan ställde bara diagnosen fibromyalgi och återremitterade mig till husläkaren med besked att jag absolut inte ska ha någon smärtstillande medicin. Ingen rehabilitering gjord. Husläkaren struntar fullständigt i min fibromyalgi. Har besvär från ländryggen (se RTG-svar), bröstryggen och nacken. Har felaktig hållning med "gamnacke" och ingen svank; något som tydligen heter alordotisk ländrygg. Har sökt kiropraktor för "skelettfelen". Det var han som remitterade mig till RTG. Husläkaren struntar även i dessa besvär. På min vårdcentral får man inte byta läkare.