Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

juli 2003

Följdfråga om akupunktur vid nacksmärta

Vill självklart i första hand klara av smärtan utan operation och funderar nu på att testa akupunktur och ev. metod där smärtnerven värms upp för att sedan kylas ned. Läste om denna smärtlindring och vill veta mer om den. Kan denna metod tillsammans med akupunktur lindra en mycket spänd och troligen inflammerad muskel ? Tacksam för alla svar! Kom gärna med annan smärtlindringsförslag.

Smärta från nacke till armbåge

Jag har sedan 3 mån. utan att ha gjort något traumatiskt känt smärta från nacke ner mot armbågen (ej längre). Musklerna vid skulderbladet känns styva och inflammerade. Smärtan känns som en ilande, molande tung signal, som gör mig både trött deppig och frågande. Kan det vara osteophyterna som trycker på nervbanor och ger smärtan eller ett nytt diskbråck ? Finns det möjlighet att operera osteophyter ? Tacksam för svar!

Följdfråga om CRPS och försäkringsläkare

Om CRPS kan gå tillbaka, vad händer med allt som redan är förstört i kroppen..Senor, muskler, hud, minnet, många kroppsfunktioner,eftersom sympatiska nervsystemet är inblandat är otroligt mycket i kaos i kroppen..Inte bara smärtan sprider sig utan all "förstörelse" av kroppen och dess funktioner sprider sig, både utom och inom kroppen. ..och, en fråga till, hur ska man få en försäkringsläkare att förstå att man har oerhört mycket större problem än dom med Sjögrens t ex, som får subventionerad tandvård.

Följdfråga om trötthet och provsvar.

I förra vecka kom ett brev om att jag ska äta järntabl i 1-2 mån och sedan ta nya prover. Det tyckte läkaren på hematologen och idag tittade jag på remissvaret när jag var på smärtmott. Min läkare har semester och jag vill ju veta vad saker och ting betyder. Jag har ganska bra medicinska kunskaper, men får inte ihop det riktigt. Hematologläkaren regerade på mina låga retrikulocyter och det höga fs TIBC. I svaret stod att jag skulle ta nya prover om 1-2 mån och om de inte var OK så var det aktuellt med ryggmärgspunktion. Det är här jag blir frågande. Är det inte benmärgspunktion han menar?

Narkotika och Reiter

Jag har sedan 18-års åldern haft ledvärk efter en långvarig infektionssjukdom, gonore som jag gick med för långe och fick ligga på sjukhus fyra månader. Jag är nu 55 år och har Hbl 27a vävnadstyp och jag har fått namnet på sjukdommen Reiter`s, Reaktiv atrit, spondylit. Jag arbetar mer än heltid och jag trivs mycket bra med mitt arbete inom det offentliga. Jag är gift och har 3 vuxna barn. Men jag försöker få bort min smärta i vänster ben höfter, bäcken , ländrygg, fötter och tummleder. Jag har sedan mång år tagit antiinflamatorisk medicin, och olika värkmediciner. Har prövar det mesta.

Ont i knäna, och leder.

Hej Doktor Bragée. Jag är 29 år och har varit sjuk sedan jag var 17 år. Jag har svårt för att gå pga. mina knän och har konstant smärta i dem, samt i handleder och fingrar. Jag är alltid trött och glömer saker jämt. Är också ljudkänslig emellanåt. Min läkare kan inte säga vad som är fel, förutom förslitningsskador (artros) i knäna och överböjliga leder. Vet du vad det kan vara, för det min känslor stämmer inte riktigt med vad läkaren säger.

Migrän alldeles för ofta

Hej. Jag har drabbats av migrän i ca 3 år.. det senaste halvåret har jag (förutom de vanliga migränanfallen, synstörningar, huvudvärk o illamående) fått mindre migränanfall flera gånger i veckan där jag inte mår illa o som går över efter ca 2 timmar..varför får jag det så ofta o vad ska jag göra åt det?

Svår trötthet och ont i fötterna och bröstkorgen.

Frågan gäller min dotter på 20 år som sedan en längre tid har haft värk i fotleder och bröst och behandlats enligt ovan. Tillståndet i fotlederna har förvärrats stadigt under den beskrivna perioden Så länge hon inte använder fötterna mer än en kvart på förmiddagen och en kvart på eftermiddagen har hon inte speciellt ont. Om hon frestar på lederna mer än så, får hon rejält ont efteråt under en längre tid - allt mellan två veckor och två månader. Smärtan i bröstet gör att även de lättaste arbeten blir svåra atta utföra för henne Detta har fått mycket svåra konsekvenser för hennes liv.

CRPS - komplicerat regionalt smärtsyndrom

Min syster har CRPS som spritt sig i hela kroppen, blev sjuk -97. Kan CRPS någonsin bli bättre och lindrigare, eller blir det värre och värre hela tiden? Vet att den första värsta brännande smärtan, när hon inte kunde ha kläder på sig, lindrades efter något år. Men, kan några symtom försvinna och sjukdomen "gå tillbaka"?

BMS- burning mouth syndrome

Jag tror att jag lider av BMS (burning mouth) för jag tycker att det stämmer in på beskrivningen med den fruktansvärda bränna jag har i munnen, allra helst på morgonen. Jag är dock bara 28 år och vad jag vet drabbar det främst äldre kvinnor. Jag har kroniskt lymfödem till följd av mycket svampinfektioner och trodde först att jag drabbats av detta då jag på tungan har vit beläggning utformad som små öar. Går ej att få bort. På sjukhuset dementeras detta men mina problem kvarstår och jag har oerhört ont i munnen. Är detta BMS som jag har?