Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

augusti 2003

Facettledsartros och nacksmärtor

Min sjukgymnast tror att min smärta i nacke och arm (fram till armbågen ) beror på att facettleden, som tappat brosk och på så får nervkontakt. Min fråga blir; Kan man via operation höja disken c5-c6 och på så vis öka glappet mellan kotorna, vilket skulle kunna minska smärtan från facettleden ? Är denna typ av smärta från ev. facettled vanlig ? Annat tips för att lindra smärtan ? Tacksam för svar! Per

Vad är rätt sovställning

Vad är det som injeceras vid triggerpunktsblockader som det star i artkeln med namnet " Triggerpunktsblockader-Injektion av lokalbedövning i ömma punkter", samt om du kan rekommendera nan annan behandlings form som kan hjälpa. Jag har ocksa en fraga gällande sovställning, och jag skulle vilja veta hur man ligger rätt med nacke, rygg när man ligger pa sidan och pa ryggen, det känns hela tiden som om nacken knäcks och ryggen är sned hur jag än gör - jag har provat manga kuddar av varierade storlek.

Ont i sneda halsmuskler

Jag har problem med värk i min skuldra, nacke, käke, öga samt runt örat på min högra sida. Genom min läkare har jag fått diagnosen "Myofasciellt Smärtsymdrom", och jag behandlas med akupunktur av en sjukgymnast. Symtomen passar in perfekt på "aktiverad sned halsmuskel" på er sida http://www.smartguiden.nu/doktor/030504myofasciesmarta.asp plus att jag har ont i höger skulderblad. Finns det någon ytterligare behandlingsform?

Ont i magen hos ung person.

Hur gör man med en ung patient som jag som lider så mycket av min sjukdom (har alltid diearrer, svåra smärtor i magen speciellt vid höger sida å ibland länryggen). Ingen läkare har kunnat hjälpa mig så mycket som jag behöver å jag mår jätte dåligt över det. Finns det något som dem har glömt eller som jag skulle kunna göra själv

Ónt i rygg och leder

Hej. Jag är 35 år gammal, har haft ont i min rygg till och från i ca 10 år. Har sökt läkare dom gånger det varit riktigt illa,har då fått smärtstillande tabbletter.Senaste året har det trappats upp och värken ligger även i nacken och axlar.Jag har också smärtor som kommer på olika ställen i kroppen tex. handleder,vrister,fötter,händer,fingrar osv. Det kan då yttra sig som en ilande värk, ibland ömt. Jag har ofta smärta ner i benet då ryggen värker. har svårt att sova och hålla mig pigg på mitt jobb. vill tillägga att jag jobbar med barn och det är mycket fysisk och psykisk stress.

Får kissa ofta och ont i bröstkorg.

Hej! Jag är en man, 29 år, 190 cm, 81 kg. Inga tidigare allvarliga sjukdomar, förutom idrottsskador (benbrott och inflammationer). Jobbar som tjänsteman. Sedan en månad har jag haft problem när jag kissar. Jag får värmekänslor, yrsel, händerna skakar, jag blir torr i munnen, svimmfärdig. Ibland kan dessa symptom sitta i flera timmar efter jag kissat. Det smärtar även upp mot bröstkorgen. Jag har även tryck över bröstet, andningsbesvär och smärtor under revbenen periodvis. Det har även hänt att jag haft en konstig metallsmak i munnen.

10 år utan MR.

Jag ska fatta mig kort. Jag lyfte en patieten på mitt arbete för 10 år sedan och fick jätteont i vä sida av bäckenet/ländryggen. Efter fick jag sluta mitt jobb som USK och blev läkarsekreterare. Har haft under det här 10 år endast gjort en slät-rtg, se ovan. Jag har haft ont i 10 års tid, till en början var den mest rörelserrelaterad, fick ont när jag gick för myckte, städade. Kunde ibland bli smärtfri med bl a hos sjukgymnast. Nu har värken ändrat karaktär. Jag har nu ont mest hela tiden, stel, molande. Har domningskänsla i armarna och en hel del annat.

Nyopererad i ryggen, och skruv som gått av.

Har haft otroligt ont ca 4 veckor börjat känna misströstan varför det inte blir bättre.Igår kom svaret efter en kontrollröntgen att en av titanskruvarna gått rakt av på mitten.Har haft ont hela tiden vad kommer hända nu kommer jag att få opereras om igen?Har haft ont hela tiden efter op kan något vara skadat nu vad är det värsta som kan hända?Mitt sjukhus har sommarstängt.

Diabetes och neuropati

har haft diabetes sen 1972 och inte alltid sköt mej så bra.nu har jag fruktansvärda smärtor och domningar från mina händer och fötter (autonom neuropati)finns där något att göra.är även så väldigt trött ibland känns det som att jag inte ens orkar lyfta mej från stolen.har även haft en blodpropp i hjärnan,mina njurar är också kraftigt påverkade så jag är lite försiktig med smärtstillande medel.....

Sidor