Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

september 2003

Vad gör man vid graviditet och fibromyalgi?

Vad gör jag som har fibromyalgi o är gravid för att lindra mina smärtor? Dessa är mycket akuta o mycket smärtsamma,min läkare ger mig inget utan jag måste klara mig med endast alvedon,något som ej hjälper.Min sambo masserar o jag badar varmt nästan varje kväll o det lindrar stundtals...Vad jag undrar är om det inte finns någon form av smärtstillande som jag trots graviditet kan använda som ej på verkar barnet?Jag är allergisk mot voltaren o liknande preparat bör tillläggas. Hälsningar AnnaLena

Vad är onormal elfores

Hej! Min trötthetshistoria fortsätter tyvärr. Ska ta om de prov som var onormala. Jag har beställt journalkopior från min vårdcentral och blev nästan mörkrädd när jag läste alla fel. Nu har det väl inte påverkat vården, men visar på att komunikation är viktigt. -00 Sökte jag vårdcentralen för trötthet och ständiga infektioner. Så här stod det: "Elfores visar hög aktivitet, ospecifik sådan, men med normala nivåer immungloubeliner." Det har jag inte blivit upplyst om, läkaren sa att proverna var normala.

Vad göra mot Migrän med intensiv punkt?

Hej ! Jag har haft migrän sedan 20 årsåldern, ingen riktig utredning har väl gjorts. Förr om åren så höll anfallen i kortare än vad de gör nu och de kom också då i samband med min menstration. Dagen innan ett anfall kan det kännas som jag går på sömnmedel, sedan är anfallet ett faktum dagen efter och det fungerar inte med något av de recept fria läkemedel har också provat imigran vid två tillfällen hjälpte inte alls, anervan fungerade förut väldigt bra men inte numer. Det enda som lindrar är treo comp ,men var och var annan gång tål jag inte dem och får stora bursmärtor av de.

Vad gör man åt stel och förkortad lårmuskulatur.

Hej jag undrar vad jag ska ta mig till, har under en period fått kortare muskler i baksida lår... nu har det gått så långt att jag inte kan löpa för fullt samt att jag blivit stel i korslygg/slutet av ryggen. trots att jag har ngåra övningarg för stretching så känns det svårt, hur ska jag kommaigång, få upp rörelsen i rygg och ben, fortsätter det så här kommer jag attvara en vandrande pinne vilket inte är så kul. Är det farligt för mimg att idrotta aktivt även fast jag känner mig begränsad i vissa moment(vet ej om jag klarar det iofs) tacksam för svar, /mvh Fredrik

Ett år smärta i rygg hos 25 årig kvinna

Hej! Har problem med ryggen och har haft det i drygt ett år till och från. Jag har ont i bröstryggen men smärtan sitter långt in på djupet i ryggen. Det gör alltså inte ont när man känner eller trycker på ryggraden eller muskulaturen runt den. Ingen har kunnat säga varför jag har ont utan har bara fått diklofenak mot värken som inte har hjälpt speciellt bra. Vissa vridrörelser är speciellt smärtsamma men annars har jag ont hela tiden. Värst är det på kvällen när jag ligger i sängen och ska sova. Jag är bara 25 år och vill inte ha det såhär i resten av mitt liv.

Tennisarmbåge - och fotbesvär.

Jag har besvär i min hö fot (utsidan) mitt på, där foten buktar ut en aning. Brännande smärta, en rodnad. Har epiglotter i skor, för att avlasta foten eftersom fotvalvet rasat ner, men det hjälper inte. Vad göra??? Jag har även fått tennisarmbåge. Medicin Orudis, hjälper inte. Gör massage och tryck mot muskel själv utan framgång. Vad göra mer??

Vad är en rotcysta

Efter att i 6 månader haft smärtor i korsryggen samt smärtor, domningar och ostadighet i höger ben, har jag nu fått göra en magnetröntgen. Det man fann var: "På höger sida en cirka 20 mm stor rotfickscysta i nivå S2-S3." Eftersom jag för närvarande inte har någon läkare att fråga undrar jag: Vad är en rotfickscysta? Vad är orsaken till att man får en sådan och hur behandlas det?

Sidor