Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

oktober 2003

Från knän till hela kroppen, hör det ihop?

I mitten av juli började jag få ont i knäna och då konstaterade min husläkare att det förmodligen var överansträngning eftersom jag cyklat en del. Under de följande månaderna har värken spritt sig till höfter, ryggslut ochhänder. Värken var väl OK så länge jag kunde bemästra den med värktabletter men sedan en dryg månad har jag ont i hela kroppen. Har mycket svårt för att sitta t.ex. Mornar och förmiddaggar har jag mindre ont och fram mot eftermiddagen har jag så ont att jag inte känner mig kunna klara av mer. Vad kan det vara jag har drabbats av?

Kan halvsidig smärta vara fibromyalgi?

Blev lite fundersam när jag idag har gått in på denna sida. Har aldrig försökt att kolla detta på internet eller vad det kan vara för fel på mig. Min fråga är: kan fibromyalgi vara koncentrerad till endast en sida. Har arbetat med kor tills januari i år. Återgick till det underbara arbetet efter flera års avbrott i (nov 2002) pga barn och man kan inte arbeta med kor med små barn pga arbetstiderna.Jag stod i mjölkgrop och har efter uträkning gjorde jag ca 1000-1300 likadana rörelser per dag/5 dagar per vecka.

Vad säger man åt arbetsgivaren.

Vill börja med att tacka för svaret! och vill samtidigt förtydliga lite! Jag jobbar mycket riktigt på ett kontor, har nu arbetstränat och skall försöka gå upp på 75% arbete och 25% sjukskrivning. Min arbetsgivare har mycket svårt att förstå min sjukdomsbild vad det gäller stress och pauser mm. Den ergonomiska biten ser jag inte som något problem utan det är att få arbetsgivaren att förstå..... Kan man med enkla ord förklara för dom varför det blivit så här och vad dom bör tänka på så att det inte händer samma sak igen.

Hur drabbas man vid sidopåkörning och whiplash?

Min sambo har en wiplash skada som han fick efter en lastbil som körde in i sidan på hans bil i 70 km/tim. Allt material som jag funnit grundar sig på wiplash som man fått bakifrån. Vi skulle väldigt gärna få lite information om vad en wiplash skada från sidan ger för skador och vad det skiljer sig från övrig wiplash. tacksam för svar. mvh Mija

Vad säger rygggröntgensvaret?

S- formig skolios i torakolumbala ryggraden. Kyfosen är nästan uträtad. Lätt kyfos i torakolumbala övergången. ökad lumbosakral vinkel.Lätt disksänkning mellan Th.XI-XII. kilformiga Th:XII och L.I. Ingen kompression.PÅ nedre slutskivor av Th.XI-XII ses en liten sklerotiskt avgränsad ipression, sannolikt schmorl - heriering ( status efter m.Scheuermann)Några små ventrala osteofyter i nedre delen av bröstryggen och större kantpålagringar i ländryggen ventralt och bilateralt. Spondylosis thoracolumbalis Bäcken: Pålagringar på laterala kanter av båda acetabuli. coxarthrosis incipiens 1. u .

Kan smärtan vara från diskarna?

Hej! Har så ont i höger sida bak i ryggen i midjehöjd. Värken strålar ner mot hö. sätet. Känns ibland även i hö. ben. Har lyft mycket tungt i mina dar. Undrar så ifall det kan ha kommit någon nerv i kläm. Gör mycket ont om natten, kan endast ligga på rygg ej sidan. Hö bak nedanför midjan är som ett blåmärke. Tacksam för svar om det kan ha med diskarna att göra.

Fenestrering/mikrokirurgi eller laminektomi?

Undersökningen visar diagnosen spinal stenos mellan 3:och4:e ländkotan. 1995 opererades jag för samma åkomma mellan 4:och5:e ländkotan. Ortopedläkaren föreslår nu operation igen. Det förekommer ju olika operationsmetoder. Ryggkliniken i Strängnäs tillämpar mikrokirurgi varvid kotbågen blir kvar. Ingreppet blir mindre och rehabliteringstiden kortare. Vid den förra operatinen togs kotbågen bort. Det sägs att stabiliteten i ryggen kan påverkas om man gör flera sådana operationer. På Mälarsjukhuset i Eskilstuna som blir aktuelt i så fall tar man bort kotbågen och ingreppet blir större.

Varför slussar smärtvården ut mig i dålig primärvård?

Hejsan ! Jag har ett problem som jag undrar om du kan hjälpa mig med. 1986 drabbades jag av epelepsi och en Venös Vasculit. Har blivit behandlad på b.la Neurologmottagningen ´på universitetssjukhuset. Eftersom man inte kan få bukt med inflammationen har jag tillsammans med Smärtläkare på annat sjukhus. kommit framm till att ställas på smärtstillande medecin.

Sidor