Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

november 2003

Vad gör jag åt armar och nacke?

Jag har en nack-arm relaterad skada som ger extrem smärta i armen. mest som tennisarm liknande med strålning i handen. Äter Vioxx och anv. inflammationsdämpande gel. Värme, stödbandage, skena på natten. Sjukgymnastik, akupunktur. Inget hjälper. Det sitter mest i ena nacksidan, hårt och smärtfyllt. Viss svullnad i armbågen vid tillfällen. Sover inte en hel natt sedan 1 år, håller på att bli helt galen, dessutom känns det i bröstet och börjar nu gå ned i andra armen med exakt samma initial symptom. Jag ger upp. Jag vill ha smärtblockad, fick det för några år sedan. Var bra.

En historia där osteopaten hjälpte.

Det hela började hösten 1997 då jag satt i en helpdeskfunktion och pratade i telefon med vänster hand och använde datormus med höger. Jag jobbade 6 timmar om dan väldigt intensivt under oktober och november och då började det bränna i höger axel och nacke och i mitten av december så högg det till i skarven mellan nacke skulderblad och axel och jag kunde inte använda höger arm mer. Höger axel var högre upp än den vänstra och jag kunde inte vrida huvudet rakt när jag vred åt vänster sida.

Vad står det i min smärtbedömning?

Hej! Citat från min smärbedömning: Mångåriga ländryggsbesvär på degenerativ basis. Besvärande försämringsperioder som möjligen kan bero på triggerpunktssyndrom i transversus spinala systemet framförallt L4-L5, men i viss mån också i nivåerna ovan och under. Provar idag triggerpunktsblockad med Marcain sammanlagt 5 ml L4-L5 och L5-S1 vilket ger en smärtlindring från 5-3/10 och som sannolikt kan utgöra den myofasciella försämringskomponenten .

Kan man slippa spänningshuvudvärk?

Hej. Jag har i flera år haft besvär av spänningshuvudvärk. Ett första utbrott kom -92 när jag precis börjat plugga på universitetet. Jag fick en huggande panikartad attack som, kändes det som, lamslog huvudet. Molande dov. Vid besök på akuten fick jag smärtstillande, citadon och paraflex komp, som gjorde att det släppte. Fick diagnosen spänningshuvudvärk och uppmanades söka sjukgymnast. Vilket jag gjorde, det hjälpte. Efter detta lärde jag mig att själv bemästra värken som kom var tredje vecka ungefär, molande. Aldrig lika panikartad igen. I nacke, skuldror axlar, bakom öronen och nedåt.

Vad är det för skaderisk av ryggoperation.

I dina artiklar om lumbal spinalstenos står det om ganska allvarliga rentav livfarliga skaderisker vid fenestrering. Är det vid sådan fenestrering, som görs med mikrokirurgi eller har det prövats med fenestrering utan mikroskop, och det i så fall är det du refererar till, vad det gäller den allvarliga skaderisken själv läkare

Sidor