Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

december 2003

Kan lukten påverkas av fibromyalgi

Jag har fått veta att jag har fibromyalgi,och nu undrar jag om luktsinnet förändras i och med att man får denna sjukdom.Tycker mig förnimma en doft som av en fuktig källare,och det är endast i perioder det kommer. Det senaste året har det varit så.Har av andra i samma situation fått veta att dom också känner lukter,men jag tycker det känns så märkligt att just lukten påverkas. Vore skönt att få veta om det är så eller om det är ren inbillning. Zuzanne

Vad kan det tryckande i foten vara?

Jag har en tryckande smärta på undersidan av höger fot, särskilt vid belastning, jag får nu ont bara av att röra mig inomhus i lägenheten. Samtidigt så upplever jag domning och kramp i hela foten. Det började vid stortåleden och har brett ut sig till främst på ovansidan av vristen. Foten är inte mycket svullen men såpass att jag har svårt att få på mig skorna. Det känns också förhöjd värmeutveckling. Mitt hopp står nu till att ortopeden ska hitta någontin efter nyår. Min fråga är tredelad. 1. Kan ni med hjälp av ovanstående ställa någon diagnos? 2.

Ont i flanken

Jag har haft ont i höger flank under 3 år nu alla sjukhuset och läkare kastar bollen varandra en skickar mej mellan olika sjukhus, från urologi till gynekologi och tillbaka igen. Hur kan jag göra för att få ett bra hjälp mot min smärta det är den jag vill ha ?

Syns det på MR?

Hej, För ett år sedan hade jag ett mer kroppsligt jobb som innebar lite lättare lyft och mycke monotona rörelser. Vid en sidledes förflyttning av detalj ådrog jag mig en väldigt stickande smärta i nacken eller övre bröstrygg, ca näst sista ryggkotan! Blev väldigt rädd men smärtan försvann och allt blev bra efter några timmar... En vecka därpå kommer samma smärta vid ungefär samma moment. Denna gång försvinner inte smärtan utan stannar kvar men avtar i nacken förutom nedsatt känsel i skinnet runt kotan! Däremot kommer det en väldigt konstig känlsa i vänstra handen mellan pekfingret och tummen.

Kan jag få trombocybrist av mediciner

Hej! Jag har fått veta att jag har för lågt tombocytvärde, 32. Kan det bero på mediciner jag äter, Tiparol, Zoloft och Tryptizol (har fibromyalgi). Mitt Hb: 115, vita b-kroppar normala. Jag är nu livrädd för någon malign blodsjukdom. Jag är väldigt orolig, att jag tvärt fått sluta med ovan mediciner gör inte saken bättre. Har också kronisk pancreatit utan känd orsak, dock måttliga problem härav. Har periodvis klåda och krypningar i hela kroppen, ömhet över pancreas och nattliga svettningar. Mycket tacksam för svar, och tips vad orsaken till detta är.

Sidor