Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

januari 2004

Jag vill inte ta cortison

Min läkare säger att jag måste använda cortison, men jag vill inte gärna göra det. Jag har jätte-cellsarterit med muskelvärk. Måste jag ta dessa tabletter, jag har träffat många reumatiker som menar att effekten är bara bra i början. / Anna-Britta.

Finns det hopp vid nacksmärta?

Diagnos:lång som en roman.Just nu :diskbråck i nacken,artroser snart överallt,fibromyalgi.Just nu är nacken värst,läk.säger att det inte går att operera,men jag ska skaffa en "second opinion" i Strängnäs där jag tidigare har op.för diskbråck L5 S1,under tiden före och efter op.blev jag storkonsument av citodon,men med stark vilja o ett jäkla humör så tog jag mig ur beroendet 1999.

Hur mycket muskelvärk skall förkylning ge?

Hej jag undrar om man kan få ont i alla muskler efter en regäl förkylning???Min värk kom i samband med en förkylning i början av december Svårt att böja mej ,klä på kläder ,vända mej i sängen och överhuvutaget att komma upp ur sängen och komma igång på monarna Jag är en för övrigt en fullt frisk kvinna 60 år tycker om att motionera och är noga med vag jag äter Finns någon behandlin

Hur får man samband med fibromyalgi prövat?

Jag vet inte om detta är rätt forum för min fråga Jag har sökt livränta men fått avslag, har inte någon annan att fråga och är jätte besviken och arg. jag skadade mej (skärskada i hand) i mitt arbete 1985 godkänd arbetsskada, kontaktallergi, bytte arbete. strax efter skadan fick jag sår på andra handen också och fick svår värk i handen.Efter några mån. fick jag ännu mer värk i olika delar av kroppen och blev allergisk mot även livsmedel. Har arbetet och varit sjuk periodvis fram till 1995 fick då diagnosen fibromyallgi.

Vad beror nattliga vadsmärtor på?

Jag har tagit regelbundna promenader på 3/4 till 1 1/2 timme. för 14 dgr sedan kände jag smärta i vänster vadmuskel och påföljande natt smärta i båda benen så jag ej kunde sova.Hat slutat med promenaderna men problemet kvarstår och uppträder endast nattetid. Går jag upp och går runt litet och sitter en timme och läser släpper värken.Vaderna känns dock spända som fiolsträngar på morgonen. Jag upplevde samma situation för drygt 4 år sedan men hade då ochså ont i ryggen, vilket jag ej har nu.

Vad beror hjärtrusningen på.

Min svågerska har problem med plötsliga hjärtklappningar. När hon böjer sig fram åt börjar hjärtat att slå knappt 170 ggr/min i ungefär 20 min . En gång när hon åkte till akuten ble hon behandlad av läkan genom att trycka hårt mot artora,och det blev bra med det samma.vad beror problemet på? Och vart ska hon vända sig?Hon är 54 år och har haft det i flera år .Men det är påtagligt och oftare nu.Hon är barnsköterska.Jag tackar mycket på förhand.

Sidor