Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

februari 2004

Finns det något nytt vid bensår?

Min mamma har haft bensår i olika omgångar i 50 år. Hon är opererad i båda benen flera gånger. Sista omgången har varit dryg. Det har gått 8 år utan att det läkts. Det var inte mycket kvar i höstas men så fick hon en infektion och såret blev snabbt stort ca 11x7 cm på insidan samt 3-4 mindre sår på utsidan. Det jobbiga för mig som anhörig (dotter) är att se henne ha så ont. Hon kan inte sova på nätterna. Det hjälper lite om hon sitter upp och benet får hänga ner vilket tyder på arteriellt bensår men diagnosen är venöst.

Följdfråga om nervsmärta i ansiktet

Hej igen. Tack för en bra hemsida. Jag har lite funderingar kring ditt svar. Min mor går hos en smärtklinik, i Jönköping. Med de säger att de inte kan göra så mycket mer för att hjälpa henne. De hänvisar mer till en psykolog som skall lära henne leva med smärtan. Men det kan inte vara möjligt då smärtan är så hög. Hon har varit hos psykdoktorer, som gett henne antidepressiva medel, främst mot ångesten, men de säger att det också kan hjälpa mot smärtan. Hon tar detta nu, men det tar väl ett tag innan det verkar och ångesten kan dämpas.

Vad kan ansiktssmärtan bero på?

Hej! Hoppas du kan hjälpa oss! Det gäller vår mor, hon är 60 år och skulle egentligen leva livets glada dagar med sina barnbarn. Men sedan 7 år, särskilt de två senaste åren, lider hon av en fasansfull smärta i ena sidan av överkäken/tandvärk. Hon har kuskats runt bland läkare över halva Sverige, INGEN hittar nåt fel... De har röntgat henne på alla håll kanter och efter alla konstens regler. De har inte hittat nåt. De sa att de hittade nån slags mindre svullnad i bihålan, men det berodde inte på det sa de. Hon har gjort allt hon kan, hon orkar inte mycket mer.

Vad kan MR visa efter diskbråck?

Hej! Har sökt ortopedläkare 1989 klinisk undersökning troligt diskbråck, vid u var mitt tillstånd mycket gott. Datorgrafi feb 1998: -median vänstersidig prolaps, som sträcker sig från disken och nedåt. För övrigt allt ok. Rygginstitutet 1998 4 veckor. Slätröntgen 2002: L5-S5 lättare disksänkning. Jag gick och ”tjurades” för länge. V. ben hade stor del av muskelmassan tyna bort. Achillesreflexen borta. Lasègue max 45 grader. Sedan tiden ungefär för Rygginstitutet finns alltid en form av tryckförbandskänsla i v.fot (typ dommen-klumpfot).

Fyra diskbråck, ska det inte opereras?

Hej . Jag har haft fibromyalgi sedan mitten på 70 - talet. Förra våren fick jag också värk i ländryggen som jag inte kände igen. Värken förvärrades hela tiden och min läkare trodde den berodde på fibromyalgi. I nov blev smärtan ibland ohanterlig för mej och då började jag också ringa min läkare allt oftare. Strax före jul fick jag svårt att gå och åkte då upp akut till VC och fick då träffa en annan läkare som endast genom att se mej gå kunde konstatera diskbråck. Jag skickades på magnetröntgen och svaret blev diskbråck på fyra kotor i ländryggen.

Kan man träna bort migrän?

Hej! Jag är en kille på 20 år som har haft migrän sedan 6:an. Jag har aldrig diagnostiserats med migrän, men jag uppfyller nästan alla kriterierna. Hur som helst, jag har alltid fått migrän eller "mått dåligt" i huvudet (svårt att förklara) efter fysisk ansträngning, varför jag under de senaste åren hållit mig borta från det. Med fysisk ansträngning menar jag tyngre - alltså träning av något slag. Nu är det så att jag för lite mer än två veckor sedan började styrketräna.

Sidor