Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

mars 2004

Jag vill jobba, men varför har jag ont!

Hej jag bor i södra sverige. Jag har sedan ca 6 år haft ont i höfter och bäcken. Det började i ena sidan och har pendlat och brett ut sig till båda sidor. Känns som om lederna inte passar till 100%. Ibland känns det som om de hakar ur. Jag har alltid mer eller mindre ont. Ömmar om jag trycker på höftbenet när jag har mycket ont. Har sedan ca 3 år ont i höger skulderblad. Känns som det sitter något mellan bladet och kroppen. Musklerna är hårda och ömma och det sprider sig ibland till axlar och nacke. Ömmar på en punkt på ovansidan av axeln. Värken blir värre i hela kroppen vid väderomslag.

Vad skiljer psoriasisartrit och fibromyalgi?

När jag läser om både fibromyalgi och psoriasisartrit (den typ som angriper muskler och senfästen) verkar symptomen vara nästan de samma. På vilket sätt kan man skilja de båda sjukdomarna åt? Vad är speciellt utmärkande för psoriasisartrit och vad är speciellt utmärkande för fibromyalgi? Vad är skillnaden mellan sjukdomarna?

Vad gör man åt Reiters sjukdom?

Efter en salmonella jag fick då jag var utomlands dras jag med en kronisk ledvärk. Prognosen är: Morbus Reiter. Vad jag förstår finns inget riktigt botemedel för detta, har ju kontaktat ett flertal olika läkare. Värk i kroppen, på olika ställen, oroligt och irriterat i benen, onaturlig trötthet osv. Är sedan 2002 sjukpensionär pga detta. Såg av en händelse ett repotage om smärtlindring och blev hänvisad till smärtguiden. Min förhoppning står nu till dej: Har du hört talas om denna sjukdom? Finns det något du skulle vilja hjälpa mej med?

Värk i öga, öra, käke bröstrygg, kan det vara cancer?

Hej. Har sedan ett år tillbaka haft problem med värk i högra ögat,örat,käken. Jag har även haft ont i bröstryggen(vänster), varit väldigt trött och mått mycket illa.Min husläkare har skyllt på stress. Sökt neurolog och han har satt diagnos polyneuropati och jag behandlas med B.12-sprutor(trots normala värden).Han ser inget samband med polyneuropati och mitt ryggonda. Ansiktssmärtan har blivit bättre men smärtan i bröstryggen har nu blivit mycket värre. Det sitter bak vid skuldran och strålar ut i sidan fram i bröstet och ut i armen.

Värk i höger öga!

Hej ! Har haft värk i höger öga i cirka två veckor till och ifrån. Under helgen var det mycket värk i ögat och har varit hos läkare för det. Han hittade ingenting i ögat men jag fick kortisondroppar för en eventuell inflammation som inte kunde ses. Idag känns värken inte speciellt mycket . Återbesök under nästa vecka. I undersökningen knackade läkaren med fingret på benet över bihålorna för att se efter eventuell bihåleinflammtion. Men ingen upptäcktes.

Följdfråga om ingen tror en...

Tack så mycket för ditt snabba svar . Saken är att min läkare inte tror på mig , han har ofta flinat åt mig , skakat på huvudet , m,m. Jag har bytt läkare , men alltid kommit tillbaka till ordinarie läkare efter ett tag . Han har gjort så att jag känner mig väldigt olustig över att gå till en Vårdcentral . När jag bad min Läkare om remiss till Rematologen så var hans svar -vad f-n ska du dit och göra, sjukdomar som inte syns finns inte, och så sa han lite till.

Vad gör man när ingen tror på en ?

Har så fruktansvärt ont i kroppen ,men får ingen hjälp. Har varit på läkar besök till och från sen 2000. Men det händer ingenting , verkar som om ingen lyssnar på mig . Jag har ont i nacke, axlar, armbågar, handleder, fingrar, skulderbladen, höfter, rygg, knän och under fötterna. Är orkeslös i armarna,trött,lätt irriterad ,känslig för ljud, lessen till och från. Det blir bara mer och mer ,kryper i fötterna ,även i armarna ibland,pirrar i överläppen och smärta i framtänderna.

Vad är DISH?

Hon har efter vanlig röntgen fått "diagnos DISH ?", Magnetröntgen är beställd. Vi skulle gärna vilja veta lite mer om DISH och ev. behandling innan återbesök till läkare?

Sidor