Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

april 2004

Bör jag söka läkare för domning?

Jag har under åtta veckor haft ont i höger axel överarm. Smärtorna var under en period mycket krafftiga påverkade hela min vardag och jag upplevde också som att det kröp i armen, värmekänsla. Men smärtan har med tiden avtagit sedan jag behandlat med olika antiinflammtoriska salvor. Jag har fortfarande lite ont i överarmen och har en kvarstående domningskänsla, känselbortfall i tummen, ytterst i pekfingret. Vad kan det vara behöver jag söka läkare?

Vad har jag för rätt.

Första läkarbesök för två månader sedan. Fick då diagnos skuldermyalgi,blevsjukskriven på halvtid. Mina smärtor förvärras och börjar flytta sig till andra delar av kroppen, såsom ländrygg, armar, fötter,knät mm. Jag är helt sjuksriven sedan en månad. Blir inget bättre bara sämre. Jag är känner mig onormalt trött. Min läkare säger att jag nästan uppfyller kraven för fibromyalgi. Behöver jag få komma till en smärtklinik? Vad har jag för rättigheter när det gäller att bli remitterad.

Följdfråga:Ska man tro på homeopaten.

Efter ditt svar idag har jag varit hos läkare och de tycker inte att det finns nåt fel på mig.Har varit hos optiker ser väldigt dåligt på ett öga.har varit hos homeopat också som var helt säker på att det berodde på psykiska faktorer.kan man lita på en homeopat?Han såg mycket som han inte kan ha gissat sig till.......Tack

Följdfråga om stag och ryggsmärta

Tack så mycket för ditt svar! Vad jag förstår så ville min läkare bara ta bort staget, vilket gör att han får skära upp hela ryggen igen, vilket gjorde väldigt ont, och tog ett år på sig att läka ihop. Han sade inget om att ta bort en del av baksidan av kotan. (nervös) Jag har varit deltidssjukskriven nu i 2.5 år, först halvtid men sedan förra sommaren har jag jobbat 6 tim. Nu har jag lika ont som jag hade första gången som jag sökte för detta. Du skriver om en inflammation runt smålederna....läker det inte ut? eller är det kroniskt? Jag har fruktansvärt ont varje dag. Börjar det redan kl.

Är det hjärtumör.

Känner mig kroniskt trött med en jobbig huvudvärk.Finns bara dagtid.Har sökt läkare som säger åt mig att sova detta hjälper inte!Får värktabletter men är orolig för att det är något allvarligt typ en tumör eller så.Jag är alltid trött och orkar inte hålla städat samt nu sista veckorna ser jag sämre.Jag får anstränga mig för allt!Det är jättejobbigt jag har dessutomm fyra små barn 0-10 år.Måste ha hjälp!Detta är inte normalt jag är bara 27 6!Är jag dödssjuk?Visar sig verkligen cancerförändringar på blodprov?

Skall man opereras i ryggen - igen.

jag är deltidssjukskriven för spinal stenos, och tycker att besvären blir värre. Har föreslagits operation men är mycket tveksam till ytterligare en ryggoperation. Jag blev opererat för scolios -77. Jag har några journalkopior som jag inte riktigt förstår, och skulle vara tacksam om du kunde förklara dem för mig: "På nivån L4-L5 finns en måttligt uttalad spinal stenos p.g.a. en generellt buktande disk, förtjockade ligament och prominenta intervertebralleder. Pat. har i området hypertrofiska facettleder och sannolikt en recesstenos.

är 70 panocod för mycket?

Jag har bla behandlats av smärtrehab i Göteborg. Provat allt, Akupunktur, Tms div sätt att träna på. Har sedan ca 12 år tillbaka en whiplashskada som är diagnostiserad. Jag äter tre olika smärtstillande (inte samtidigt) Somadril, Dexofen och Panokod. Somadril och Dexofen när det är akut och panokod till vardags vid behov Frågan: Är det farligt att äta ca 50 - 70 Panokod/mån mot den kroniska smärtan jag har? Har gjort detta i ca 3 år nu och det verkar vara det enda som tar bort viss värk. Jag motionerar fyra dagar i veckan ( promenerar/joggar lätt ) och är halvt sjukpensionerad.

Följdfråga om axelsmärta

Hej igen! Jag fick diagnosen slemsäcksinflammation i båda axlarna efter en ordentlig undersökning av mig. Min läkare trodde att det var psykiskt så därför "trodde" han kanske inte att jag hade en sådan fruktansvärd värk som jag hade dygnet runt. Efter behandling med sprutor i axlarna , har jag gått på akupunktur och sjukgymnastik. Så det är mycket bättre. Men värken finns fortfarande där hela dagarna. Läkaren sade att det kan ta upp till fyra år innan det läker ut med slemsäcksinflammationen. Är det så att man efter en sådan sjukdom kan det bli en senhinneinflammation ?

Kan detta vara fibromyalgi?

Hej jag är en kvinna på 43 år som har ständig värk i hela kroppen. Vissa dagar något bättre och andra dagar helt outhärdliga. Smärtan vandrar runt i hela kroppen med ömma punkter framförallt vid nacken, bröstet och armbågar. Jag är ständigt trött, yr och känner mig okoncentrerad, vaknar flera ggr under natten med värk och helt svettig. Mina armar och ben känns svaga och bortdomnade ibland, jag äter alvedon dagligen sedan 20 år tillbaka. Jag har varit i kontakt med vårdcentralen vid flertal tillfällen. Min läkare har tagit vissa prover men inte hittat något fel.

Sidor