Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

maj 2004

Följdfråga om fibro och ryggsmärta

jag har ju haft ryggont väldigt länge ca 20 år. är ibland väldigt dålig har fått endel bost.anp. finns någon medicin som kan hjälpa och kanske även mot fibron? har nu tradolan, alvedon forte paroxetin och remeron för att sova och det gör jag men vaknar ibland av smärta och att jag inte kan röra benen. har ibland läckage både från tarm och urin. har provat neurontin men mår inte bra av dom, använder kryckor ibl, kan bara gå ca 200 meter utan, en bra dag, annars får jag stanna inne, har hund så jag måste ut som tur är. ge mig gärna lite råd om vad göra.

Följdfråga om ansikttsmärta Helvetet på jorden

Jo, visst kan det vara ett helvete på jorden ibland. Det är inte för inte som sjukdomen i USA kallas för "suicide-disease". Jag äter mycket medicin: Tegretol 1200 mg, Neurontin 2100 mg, Lamictal 200 mg. Konstigt nog så klarar jag mig biverkningsmässigt hyfsat. Min kropp behöver många tabletter för att komma upp i rätt koncentration. Frågan är om jag bör avstå från att bli gravid med tanke på fosterskador? I fass står det att man bara kan äta Tegretol i yttersta nödfall när man väntar barn. Hur är det med ärftlighet? Ingen tycks kunna ge ett bra svar på det.

Atypisk ansiktssmärta och nya mediciner

trigeminusneuralgi. Är noga utredd. Behandlingar: blockad (misslyckad), medicineringar. Magnetröntgen: inget blodkärl som trycker. Jag har nyss registrerat mig på denna sida men blev besviken över den sparsamma info. om alls någon ang. min sjukdom! Jag har sökt o sökt. Jag ville veta hur det ser ut inom forskningen? Jag äter nu en mix av tegeretol+neurontin+lamictal. Funkar hyfsat. Är det några nya mediciner på gång?

Vem kan hjälpa vid svanskotebesvär?

Jag ramlade när jag körde rullskidor nov -03, känsel försvann i nedre regionen ca 30 sek sedan kom den tillbaka. Hade ont i svanskotan och dess ledband. Blev bra nästan 6 veckor senare. Väntade 1 månad med att börja träna igen. Tränade på motionscyckel ca 4 veckor, sedan fick jag ont i svanskotan och la av med träningen. nästkommande dagarna stegrades värken till att bli näst intill outhärdlig. Blev tvungen att söka läkare, fick antiinflammatoriska preparat ( pronaxen ) + Tradolan.

Vad är rehab?

mm Den rehab jag blivit erbjuden är att gå ner och försöka jobba påett returvaruhus....det jobbet är inget för mig klarar inte miljön och inte det som skall göras.....har inte blivit erbjuden något annat...Vi har läkarhuset här där jag bor ...men dom tar 500 kr ..jag har inte råd....Mitt läkarintyg går ut 30/5 alltså en ny läkare igen ....jag vet inte vart jag skall vända mig ..orkar snart inte mera ...mår så himmla dåligt...alla läkare tror dom ska komma med nytt förslag ingen frågar hur jag mår ...Va ska jag göra ??? Vad ska jag säga??

Vart vänder man sig.

Hej jag känner mig så trött och deppig att jag inte orkar ens fråga eller ställa krav. Den förste läkaren trodde att jag hade fibromylagi nästa gång fick jag en ny läkare som trodde det var atros. Den siste läkaren på rematologen sa att det inte fanns något utav dessa sjukdomar utan jag kunde få cortison sprutor i axlarna. Jag har en krypande värk från axlar till att ha ömma fotsulor. Jag svettas inombords utan att göra något . Kan inte sitta och se en film orkar inte hålla huvudet uppe utan krage. Är ömm i fäster uppe till halsen så jag kan inte luta mig mot något.

Vem vill förstå?

Vem vill förstå att jag har ont och hur skall jag göra för att någon skall förstå att jag har ont .det känns jobbigt att vara sjukskriven alla undrar hur länge iblan känns det som livet är slut vid 55. jag har gjort röngen av nacken. Dom har gjort ryggmärgsprov dom såg inget. jag har atros i ett knä. Jag har fått lyckopiller,insomningstablett.värktableter.

Sidor