Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

juni 2004

Trötthet och magbesvär hos 20 åring.

Jag är en mamma som frågar. Min son har sedan 1½ år ont i längdryggen och armar och händer. Fick ont i ryggen efter en tennismatch. Fick ont i armar och händer efter ett besök på gymet ½ år senare. Har undersökts. Hittar inga fel. Har inte diskbråck, reumatism eller MS. Har tagit alla prover. Visar inga fel.Har besökt nevrolog och idrottsläkare. Han ordinerade sjukgymnastik, Mc Kenzie metoden. Tar inga mediciner förutom det mot mjälleksem, som han fick i julas. Vad finns mer att göra? Han har nu fått ont i magmusklerna utan att förstå varför. Ryggen börjar bli OK.

Kan metotrexat användas vid fibromyalgi.

Ibland har jag så svära värk att jag, som jag kallar det, "går igenom taket", d v s jag har svårt att andas riktigt, håller liksom andan för att det gör så ont. Detta tillstånd kan hålla på några minuter upp till en hel dag. Jag har en svåger som också har värk o han tyckte jag skulle höra med någon läkare om en medicin som heter Methro treksat, eller något sådant. Vad är det och kan det hjälpa?

Får man domningar av trillingsnervvärk

Jag har fått trigeminusneuralgi,har hemska "myrkrypningar"i ansiktet(ibland känns det som om hårstrån sitter i kinderna-fast det ej är så!) Har ni hört talats om dessa symtom,är det vanligt att ha dessa vid trigiminusneuralgi,vad gör man åt det-äter Neurontin,men dessa hjälper bara lite-finns det någon annan medicin?Har sökt akut och fick träffa en neurolog,han sade bara att jag skulle fortsätta ta medicinen(fast lägre dos eftersom jag blev så dålig av den)En läkare sade att "krypningarna" kom från nackmusklerna,men neurolog och käkkirurg sade att det är typiskt för trigimi

Följdfråga om trigeminusneuralgi

Jag har nu fått utskrivet Neurontin,400 mg,är lite rädd att ta dessa pga alla biverkningar! Är inte Tegretol ett förstahandsval vid trigeminusneuralgi?Det var en käkkirurg som skrev ut Neurontin,har remiss hos neurolog i augusti-är alltså ej utredd hos neurolog.Hur farligt är det tex att ta Neurontin,om det är något"annat" fel,man vet ju ej förrän man har genomgått neuroundersökn(med röntgen o dyl). Har man rätt att få pröva annat läkemedel om nuvarande ej fungerar?

Följdfråga En husläkare som inte lyssnar....

Jag tackar för svaret och vill nu berätta att jag träffat en reumatolog som enligt min husläkare är helt "insnöad" på psoriasisartrit. Husläk. håller ej med, då hon sett min hud vid ett antal tillfällen och vet att jag inte har psoriasis. Reuma läk. skickade mig på datortomografi för att röntga sakroiliakaleder, har ej fått svar på detta. Du föreslog att jag skulle ta en time out och det hade jag väldigt gärna gjort, jag känner att jag inte orkar mer, utan bara grinar och är nedstämd hela tiden, men min läkare tycker att jag ska kämpa på och vill därför inte sjukskriva mig.

Finns lista på EU sjukhus

Hej, Jag har stelopererats i ländryggen flera gånger fr S1 -L2 samt i nacken. Jag har under operationerna fått nervskador, såsom kraftiga beröringssmärtor i vänster ben. Nu säger "vetenskapen" att det inte finns någon enhet eller sjukhus i Sverige som kan behandla nervskador. Jag kan t ex inte ligga, sitta, besvär med skor osv då detta inte går utan att nudda vänster ben. Smärtorna jag har dämpas med höga doser av Morfin etc! Min fråga: Hur får jag reda på om, var dom finns och vilken klass dom i så fall håller?

Följdfråga om sensitisering

Ok, tack för svaret! Tror ni har rätt i det där med sensitisering, eftersom smärtkänsligheten är stor i perioder. Har ont även vid tryck på musklerna. Nu undrar jag, kan denna sensitisering sprida sig? Jag har nämligen ont in mot ljumsken och till o med ner mot knä o skenben numera, vilket jag INTE hade förut. Det molar o värker mot ljumsken och ibland hugger det till i ljumsken, och mot skenbenet domnar det o sticker ibland. Ömmar vid tryck mm. Ps: tycker du jag borde försöka magnetröntga höften?

Finns det hjälp vid huvudvärk?

Jag har migrän och spänningshuvudvärk, har haft det sen 10 års ålder. Detta har varit ett handikapp för mig i hela mitt liv. Jag har genomgått ett otal behandlingar: ätit Inderal(biverkan mardrömmar), ätit Seloken ZOC(bivrkan mardrömmar), Tryptizol hjälpte inte, akupunktur hjälper inte. Dessa problem drar ner min livskvalitet i botten. Ska nu den till migränklinik i för att dra i det sista halmstråt. Har hört talas om neurologer som använder Botox för att slappa av muskeln man spänner vid spänningsvärk. Är detta något du skulle rekommendera mig att prova?

Sidor