Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

augusti 2004

Rehab eller ej.Följdfråga

Tack! Jag går på rehab, som jag själv tagit initiativ till, 6 månader. Upplever totalt ointresse från både läkare och Försäkringskassan, om hur det går etc. Det verkar vara en helt ekonomisk fråga för dem, där det verkar mest angeläget att jag börjar jobba igen. Har faktiskt inte fått någon hjälp eller att något initiativ kommit från dem. sedan verkar det tabu med BZ, att det ger absinens etc.-okunskap och "sånt man inte talar om". Först har jag lidit av BZ (toleransabstinens), nu har jag blivit fri efter många års sökande och nu VILL jag bli frisk, även fysiskt. MEN i MIN TAKT!

Kan man få ont av benzodiazepiner

Jag har ont i stort sett överallt, nacke och skuldror, fingrar, ryggslut, vader. Jag har gått av benso, 15 mg Stesolid efter 24 års användning, den 7 april 2003. Jag har iaf. tagit lungröntgen, ra-prover, prostataprover, lite allmänna blodvärden-men inte gått till botten med detta. Sannolikt är det benso som spökar-men jag är inte säker. Iaf. har jag ont-är helt slut, ja utmattad till och från, orkar jobba max. 2 timmar eller om jag anstränger mej mera 5-6 timmar så orkar jag inget dagen efter.

Följdfråga fotartros

Tack för svar,du verkar i varjefall bry dig.Vet inte om det är nervsmärtor i mina fötter.I senaste reumatikertidninge står det om mötet i Kalmar från olika länder.Varför talas det sällan om den oerhörda smärta i fötter när leder och brosk förstörs.Jag har dessutom ledvätska som samlas och ömmar. Var finns det någon foterapeft? Fotvård vet jag men inte terapeft.Vet du var man vänder sig för att få någon lindring eller någon specialist jag kan söka upp?

Följdfråga om NSAID

Tack för snabbt svar! Om det nu är en inflammation i leder/muskler, hävs denna av voltaren? Är det olämpligt att trappa ner voltarenet? Det ger nämligen vissa biverkningar såsom förstoppning. Bör jag "motionera" mina ben medan jag väntar på undersökning t.ex genom att cykla liggande på rygg?

Följdfråga om nackoperation

Jag har gått på sjukgymnastik under en tid,och då har man sträckt min nacke och när kotorna blir utdragen så försvinner min smärta men så snart man släpper på sträckningen så är smärtan tillbaka. jag har känselbortfall i vä arm och värst i pekfinger och tumme. men har också fått fruktansvärd värk i båda axlarna och ner mot skulderbladena,kan det kopplas samman med nacken eller är det nånting annat fel? Jag har fått cortison mot axlarna och det hjälper bra ca en vecka. Blir man kvar på sjukhuset länge efter operationen?

Svåra buksmärtor

Jag började få buksmärtor under våren 2001, då jag en natt ramlade ihop på arbetet, det hände då och då , men jag tänkte inte så mycket på det då, utan trodde att det berodde på all övertid under våren. Så i september 2001 ett började jag få smärtattacker allt oftare med akutbesök på sjukhus som följd. Samtidigt började jag gå ner i vikt väldigt hastigt, över 30 kg på 3 månader. Då påbörjade man en utredning först kirurgiskt, och första diagnosen var magkatarr el magsår.

Skall man skynda på MR vid kramper

Har genomgått EMG och ENEG undersökningar vilka var normala. Väntar på MR av rygg och hjärna om tre veckor. Mina besvär började i mars -04 med stickningar kring midjan på höger sida. Några dagar senare gick stickningarna, via ljumsken ner i höger knä, ben och fot. Voltaren dämpade smärtorna Sedan spred sig sockerdrickan till vänster knä, ben och fot och även ut i fingertopparna. Otrevligt är de krampanfall jag har råkat ut för i sommar Det går som en våg genom benen och de viker sig under mig. Idag upptäckte jag en rund knut under höger fots trampdyna.

Sidor