Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

september 2004

Feber, muskelvärk och sänka

Min fråga är -efter att fått diagnosen "kronisk myalgi o tendiniter" när blir jag frisk o hur ska det gå till o sen mars har jag dagligen 38 grader i feber , hur ska jag få bort det , även sänkan är också ständigt hög kring 45. Tala om för mig hur jag ska bli kvitt allt detta. hälsn b-i

Svåra ryggsmärtor och Metadon.

Jag har gjort tre operationer, en diskbråk mellan L3-L4, en mellan L4-L3 och en steloperation enbart med ben från höftkammen. Värken är ohållbar och näst sista röntgen som var en datatomografi visade dålig läkning? Sedan gjordes en Magnetröntgen och där syntes inga fel. Jag äter METADON och har gjort det i ett år, jag känner mindre smärta men mår i övrigt väldigt dåligt, troligen tål jag inte metadonen, vad göra.

Morfinliknande tiparol

Hej Björn Tack för dit svar. Men jag undrar nu varför du inta har nämt nÅgot om värktableten Tiparol Retard 100mg. Du nämner med något om att man kombibnera ett morfinliknande medel är det värktableten du menar då som man tar i hopp med thryptisol. Eller tiparol Retard är en lika dan värk tablet som alvedon o treo med flera.

Kan min make ha fibromyalgi

Ganska nyligen har tanken att han har något som liknar mitt Fibromylegi, fast lindrigare kommit på tal. Det liknar mest ständig träningsvärk, med en ganska märkbar tröghet i musklerna samt en del fummlighet. Fråga: Finns det något sådant och vad betyder det i så fall? Det har funnits i minst 5 år. Nuvarande ålder 50. Aldrig sjuk på annat sätt. Inbillning?

Kan man flyga med blodproppsproblem?

Hustrun, 65 år fick 1997 diagnosen celiaki. Pga tarmbesvär har hon ätit kortison i form av entocort 3 mg 1 tabl/dag i 4 år. I sommar har hon haft två ytliga proppar i höger vad, inre blödningar i fingrar och ögonvitan, spontana näsblödningar. År 1969 bröt hon höger fotled som medfört svullen led och upp i benet som kan ha medfört sämre cirkulation där.Bör hon iaktaga försikighet i något avseende? Kan flygning vara något olämpligt? Hälsningar Erik

följdfråga om labsvar och burn out

Av någon orsak blev halva min text borta: " Hej ! Jag fick en burnout -98 och fick då problem med Hbröstkorg o V+Harmbåge. för 1,5 år sen åkte jag på en värre burnout och efter det har jag problem med båda knäna, höftena, brösten, armbågarna och höger fotled. Dom värker och smärtar och det flyttar runt som tidvis gör dem nästan oanvändbara. Har även fått mycket problem med att skriva och haft värk i ryggen i 20 år. Har gått på många undersökningar och behandlingar - utan resultat. " Har varit på en C4 analys, men min läkare verkar inte fatta resultattet. Inte jag heller.

Vad kan ledvärk och AJ AJ sjuka vara

För snart 6 år sedan gick jag för första gången till min husläkare för att få hjälp med den värk som sakta börjat smyga på mig. Jag har så länge jag kan minnas alltid fått höra av mina syskon att "Lisa har aj, aj sjukan", är även öm i huden och får lätt blåmärken. Nu har värken sridit sig till så gott som alla leder som går att böja på kroppen, värst i handleder, tumgrepp, armbågar och knän (fotlederna är båda skadade sedan flera år tillbaka). För några år sedan blev det en liten paus under sommarmånaderna när värmen kom, men nu hjälper inte värmen längre.

Ett labsvar svårt att förstå

Hej ! Jag fick en burnout -99 och fick då problem med Hbröst o V+Harmbåge. för 1,5 år sen åkte jag på en värre burnout som ekonomichef och efter det har jag problem med båda knäna, höftena, brösten, armbågarna och höger fotled. Dom värker och smärtar och det flyttar runt som tidvis gör dem nästan oanvändbara. Har även fått mycket problem med att skriva och haft värk i ryggen i 20 år. Har gått på många undersökningar och behandlingar - utan resultat. Har varit på en C4 analys, men min läkare verkar inte fatta resultattet. Inte jag heller.

Sidor