Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

oktober 2004

Men vad kan det vara i ryggen

vad tror du det kan vara för fel på min rygg denna ständiga värk som blir ännu värre så fort jag försöker med sjukgymnastik,eller om jag gör något statiskt,sitter,står,ligger. lyfter en tung matkasse så kommer direkt denna fruktansvärda smärta i ländryggen med hugg när jag ska röra mig,har haft så sen jag tog emot växellådan med motor.Har provat akupunktur gymnastik värmebehandling ,men inget hjälper.har även börjat få som myror i benen ibland när jag sitter eller står still längre tid

Distalgesic ger ej smärta

Hej igen Björn! Jag undrar om det finns det någon smärtmottagning i närheten av Göteborg? Jag vet inte vart jag skall vända mig för Spenshult tar inte emot patienter så långt bortifrån som jag. Skickar med ett svar på samma fråga från apoteket om du vill läsa. ========= Du hade en fråga om Distalgesic kan ge smärtor vid regelbunden behandling. Att Distalgesic skulle kunna ge upphov till smärtor är inget välkänt fakta. Det finns de som upplever besvär när man slutar med läkemedel som Distalgesic där smärta kan uppkomma men det är mycket ovanligt.

Hur ställer man diskbråcksdiagnos

Ja, jag har gått hos en sjukgymnast som säger att jag har diskbråck på/vid L5 (??har jag för mig att han kallade det). Jag fick följande behandlingar för 2 år sedan: 1. Först var det traditionell behandling med böjningar/sträckningar osv utförda av sjg vid 4-5 tillfällen. 2. 10 st sträckbänksbehandlingar hos sjg. Sjg ville därefter att jag skulle ta en kortisonspruta hos läkaren på mottagningen. 3. 1 st kortisonspruta i ryggen utförd av läkare. 4. Under tiden för behandling utförde jag även övningar hemma, efter schema, för att stärka musklerna.

B12 injeketioner

Hej! Har fått söka akut pga svår smärta,(i huvudet)fick pröva athrotec,den hjälpte ej,fick väldiga magsmärtor utav dem.Jag tror själv att jag behöver b12-inj,men det är svårt att få ngn läkare som vill ge dem(eftersom efekten varierar så,ibland blir det för mycket).Har du ngn erfarenhet av b12-inj(att de hjälper mot huvudvärk(muskelaturen).?Läkaren som skrev ut arthrotec menade att mina smärtor i huvudet kom ifrån spända nackmuskler!ev"kappmuskeln"(men b12-brist kan ju i sin tur ge spända muskler)?

Sacral injektion

Min läkare skickade mig till Proxima Ryggcenter på Nacka Närsjukhus. Där vill en läkare ge mig en sacral injektion nu på fredag. Jag har inte hittat någon info om denna injektion. Läkaren sade att injekionen kan hjälpa hela ryggen. Jag har problem med smärta i axlar, skuldror och vä arm. Försvinner smärtan så kan jag inte känna ryggens begränsningar speciellt med diskbråcken. Tycker du att det här är en lämplig behandling? Är tacksam för svar snarast.

Moder med ångest och smärta

Hur ska vi komma vidare? Min fråga till dig kräver en viss bakgrund: Min mor har haft struma i 24 år och behandlades av en läkare som skrev ut ett flertal olika mediciner; en av dem var Stesolid. Stesoliden gav ett starkt beroende som också krävde en ständig ökning av dosen vilket gjorde att hon till slut åt cirka 30 mg per dag. Under 1998 till 2003 provades flera olika avgiftningsmetoder från Stesolid – alla utan framgång. Den absoluta bottenpunkten kom 2000 med ett misslyckat självmordsförsök.

Får man ökad smärta av distalgesic

Min läkare vill inte att jag tar Distalgesic. Jag åt förut Nobligan i flera år. De slutade jag med våren 2003 med mycket abstinens som följd. Jag vet att hon har rätt när hon säger att man kan få mer värk när man äter Distalgesic varje dag som jag gör. Men vad skall man göra? Jag äter även Celebra (som vad jag förstår skall dras in). Min fråga är hur mycket värk regelbunden användning med distalgesic ger och kan den verkligen vara värre än den hjälp den ger?

Vadsmärtor hos 11 åring.

Hej! Min son, 11 år, har under hela sin barndom besvärats av återkommande vadsmärtor främst vid läggdags. Det har gått lite i perioder. Jag har borstat bort det som växtvärk och försökt att inte göra något big deal av det. Gett honom lite massage. Nu har han dock de senaste två veckorna haft två "attacker", kan inte kalla det anat än det, av stark smärta. Började sen eftermiddag, förvärrades av kort promenad, han fick ont så han grät och han brukar inte ha lätt till tårar. Smärtan främst i vader (båda benen något mer i ena) men även uppåt baksida lår.

Sidor