Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

december 2004

Knölarna var åderbråck

Hej o God fortsättning. Frågan är betald. Som följdfråga vill jag tala om att jag fått en "second opinion" att det är inre åderbråck. De syns bara lite utvändigt men smärtar. Jag fick utskrivet Hirudoid-salva som har hjälpt på värken. Nu till min fråga: Vad händer med dessa åderbråck på sikt - kan de ställa till "trassel" i allvarligare mening? Tacksam för svar.

Nervsmärta och inget hjälper för sömnen

Div neurologiska uredningar. Konstaterd neuropati. Nervrotsskada. Har under ca 8 år farit runt i vården. Har unde ca 8 år varit broende av stilnoct för att kunna sova. Detta har i sig mynnat ut i ett beroende som jag nu via avgiftning kommit ifrån. Smärtorna i fötter och underben är så starka att jag ej kan somna. Har provat med bla saroten, neurotion mm men inget hjälper. Vad skall jag göra arbetet fungerar ej om jag inte får sova. Utan sömntabletter sover jag ca 2-3 tim/ natt.

Cervicobrachiellt syndrom

Hej! Jag har fått diagnosen cervikobrachielltsmärtsyndrom. Spondylos i halsryggen. Upphävd flexion i halsryggen. Jag har varit sjukskriveb i tre år och ingen förbättring har skett. Brukar patienter med den här diagnosen någonsin bli bättre. Jag har försökt hålla humöret uppe men just nu håller jag på att deppa ihop. Ständig värk och ett liv som går ut på att försöka undvika rörelser som man vet förvärrar värken kan göra vem som helst deppad. Min läkare har skrivit till försäkringskassan om att rehabilitering ska sättas in men inget händer. Nu rekommenderar min läkare sjukbidrag.

Överrörlighet

Hypermobilitetssyndrom är ett ord jag har börjat höra mycket av även i samband med utmattningsdepression i media. Min sjukdomsbild har gällt olika delar av lederna, alltifrån fotvrickningar till tennisarm (vänster sida har varit mycket utsatt pga vänsterhänthet) Inkl. tendinit alltifrån handled till axel, några ryggskott (tidigaste vid 14 års ålder) och svankrygg. Jag är överrörlig, som gärna står på knäna. Detta är konstaterat av sjukgymnast men då utmattningsdepression infann sig gick remittering ut innan önskad verkan.

Nervrotspåverkan

Genomgått datortomografi, smärtblockader och RF-behandling. Vad finns förnärvarande för att lindra nervrotspåverkan? Smärtmottagningen iSkellefteå har anullerat min 5-års remiss för jag anses inte akut sjuk. Varför kan man bestämma att bara akutfall skall prioriteras?

Smärta i ländrygg

Jag har skarp smärta, känns som nervsmärta i ländryggen på vänstra sidan av ryggraden. Jag har svårt att gå eller stå upprätt. Smärtan försvinner så fort jag böjer eller sätter mig. Jag undrar om du kan ge mig råd vad det finns för smärtstillande alternativ. Jag har ett inplanerat läkarbesök i morgon så jag är tacksam för svar innan 08.00 imorgon

Kan entesopati bli bra

är det något man blir bra i eller är det kroniskt? isåfall hur botar man sådant,kan man få detta om inte får rätt behandling i tid utan blir misstrodd på sin värk eller kan det bli ändå.eller kan det utlösas av en enda belastningsskada som skedde för 1,5 år sedan eller är det en reumatisk sjukdom,tack för en jätte bra sida såg programmet på tv GOD JUL

Lyrica Neurontin

På senare år har jag fått bättre smärtlindring med 350 - 400 mg tiparol och 2000 mg neurontin per dygn. Min fråga: Är Lyrica en bättre medicin mot kronisk nervsmärta än neurontin. Jag är aldrig smärtfri med nuvarande medicinering även om jag blivit bättre.

Fibro och smärta i låren.

Hej, jag har konstaterad fibromyalgi sedan ett antal år och mår egentligen bättre idag än när jag fick diagnosen eftersom jag har lärt mig mycket både om själva sjukdomen och om hur jag reagerar på olika saker. Sedan ca ett år tillbaka har jag fått mer och mer ont på översidan av låren, lika på båda sidor. Det kan vara mycket smärtsamt och jag har också punkter som är mycket smärtkänsliga. Tidvis tar jag mer medicin mot lårvärken än mot fibron. Detta är inte fibro, för värken beter sig helt annorlunda.

Sidor