Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

januari 2005

SI leder vad är det

Jag har sedan början av November-04 haft kraftiga smärtor i bäcken och ländrygg med domningar ner i benen . Min sjukgymnast sa något om s-leder! vad är det ? Smärtan är i bland så svår i lndryggen så enbart morfin skulle kunna hjälpa. Måst idag ta Ibumetin 600mg upp till 6-8 ggr/dag. jah har fått Diklofenak av läkaren men de hjälper inte. Vad ska jag göra!!!

Ont i ben och lår - stenos?

Kvinna född 1927.Labprover vårdcentral maj 2003, röntgen av höfter och nya labprover aug 2003 (annan läkare). Allt OK, höfter bra för åldern. Nya prov och röntgen av knä och höfter (läkaren maj 2003) efter akutbesök 19 jan 2005. Skulle få svar om något galet, men har intet hört 31 jan. Sedan april -03 värk i lår på nätterna. Sover kanske två timmar, vaknar sedan av smärta och ligger länge vaken innan nya 2 timmars sömn. Inga värk-tabletter hjälper. Värken värre sedan julen, hittar ingen vila någonstans, värk över knä upp i ljumsken och över ländryggen, kan ej ligga på sidorna.

Trigeminusneuralgi och lyrica

Har fått diagnos trigeminusneuralgi. Äter neurontin 3 x 600 mg samt tryptizol 2 x 20 mg/dag. Smärtan finns där hela tiden som molande och brännande smärta som är värre framåt e.m och kvällen. Undrar om trigeminusneuralgi håller sig till en sida bara? Tycker ibland att jag har ont på båda sidor. Värk i vänstra delen av munnen bakom framtänder och hörntand, strålar ut mot läppar och hakan. Är den dosen jag har låg eller hög. Hur mycket bör man ta? Är Lyrica ett bättre alternativ att prova. Kan man ta Lyrica ihop med Tryptizol. När gör man röntgen för att utesluta andra sjukdomar?

kronisk inflammation

Min läkare har sagt att det har blivit en kronisk inflammation i axelleden. Sedan tidigare har jag diagnosen Bectherew. Jag har inget tungt jobb, men får lätt irritation i mina leder och senfästen vid överbelastning. Är det normalt med så låg puls som ca 52 i vila? Är normaltränad för min ålder.

Fötter och depression?

Jag har stora problem med mina fötter efter en ganska lindrig förfrysning för ca 15 år sedan. Under de första åren sökte jag läkarhjälp och blev utredd bl a på fyslab. Nedsatt cirkulation kunde konstateras men någon bot kunde inte ges. Det är temperaturregleringen som inte fungerar sannolikt pga förlamat kärlträd. Jag har nu väldigt svårt för att gå längre sträckor med skor pga att detta ganska snabbt ger en stark brännande känsla i tårna och på undersidan av fötterna. Med sandaler går det något bättre eftersom jag då slipper en del av det tryck som skor ger.

Axelvärk och låg puls

Jag har varit hos min husläkare ett par gånger under hösten. Har fått smärtstillande i form av Diklofenak och Confortid. Tar även Citodon till natten och någon Panodil vb. Fick en Cortisonspruta i hö. axel i augusti och i vä. armbåge i nov. Problemet är värk, rörelsesmärta och inskränkt rörlighet i hö. axel och arm samt värk i vä. armbåge. Vad gör jag för fel? Jag känner mig helt slut. Jag är yr och känner mig allmänt borta i huvudet. Axeln blir bättre av Confortiden som jag tar till natten 50 mg, men jag tror att det är dessa jag mår dåligt av.

Oxycodon nåt för mig.

Frågan gäller mediciner: har nu bl.a. Neurontin , jag går på Smärtklinik sedan c:a 4 år. Har genomgått diverse behandlingar, men smärtan kvarstår. Har en nervskada efter en äggstocksoperation(10 år sedan)samt smärta efter bältros för 4 år sedan. All smärta sitter i bäckenet, i skinkan, i och runt slidan, perineum, samt anus. Smärtan har varit runt i bäckenet sedan 10 år och jag har provat allt tycker jag.Inopererade smärtapparater, TENS, salvor, värme,kyla alternativa metoder m.m.

Kan man inte ta prover?

Kan man inte ta prover och utreda mig mer och få det konstaterat vad de är som är fel?Och finns det ingen behandling så att jag kan fungera i ett vardagsliv?Min läkare tycker att jag ska vara glad för att han sjukskriver mig!!!!!!Men jag är inte glad,jag vill kunna gå ut och gunga mina bran,gå på stan men jag orkar inte...det känns som om han kört fast,en muskel på vänster underarm har svullnat o han säger att de kommer från nacken o har jag ont i vaden så kommer de oxå från nacken!!!!

Sidor