Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

februari 2005

Bandymålvakt och smärta i höftled

Hej, jag har under de senaste 2-3 månaderna upplevt smärta ifrån höftleden. Är bandymålvakt och är ganska beroende av min rörlighet i hela kroppen. Smärtan känner jag av om jag sitter ner och pressar knäna utåt. Det gör ont och känns som en låsning. Det har även hänt att jag fått ont så när jag stått upp. Grejen är även den att jag fick denna smärta först efter att jag trappat ner på träningen pga en miniskskada som jag opererades för för 2 veckor sedan. Jag tror att det är en inflamation i muskelfästet men jag vill gärna höra vad ni tror.

Knän och sport

Tack för informationen! Det är ledsvikt som ligger framtill på utsidan av höger knä. Jag har försökt fråga läkare mer om ledsvikt men läkaren var bråttom och gav mig ingen tydlig information om ledvsikt och sa att jag får idrotta precis som förut. Läkaren sa också att jag inte får vara överviktig och måste röra på mig hela tiden. Jag är förtvivlad. Jag känner att jag inte har ont när jag spelar innebandy eller fotboll. Bör jag ändå avstå från all kontaktsporter? Jag har frågat min läkare om jag får spela basket, innebandy och fotboll och läkaren sa ja.

Radiovågsbehandling.

Har skrivit tidigare till dig ang min värk. Har fortfarande samma problem men nu har ett nytt dykt upp. Skulle ha skrivit till dig tidigare men ibland så räcker inte orken till. Pga mina smärtor har jag provat olika blockader. Gjorde även två radiovågsbehandlingar och det är efter den andra mitt nya problem uppstått. Den gjordes 0310 och jag har fortfarande värk, sticknigar och "lite knölig" under huden när man trycker där. Tog även upp det med blockadläkaren men han påstod att det var från mina problem med nervsmärtan som sitter i klippet efter min första förlossning.

Atros i knät, kan jag idrotta

Kan jag idrotta normalt om jag har artros? Hur illa är artros trots att jag är bara snart 31 år gammal? Finns det en behandling mot Artros? Blir det mycket problem när jag blir äldre? Hej! Jag var hos en doktor och de tog ett tillhål i högra knät och de berättade om att jag fått artros framtill på utsidan av knä i måndags. Jag idrottade fotboll, basket och inneband mycket under min uppväxt. Jag känner mig tveksam och tror inte på vad läkare sa om ledsvikt eftersom jag går och idrottar numera normalt..

Whiplash och fibromyalgi

1995 körde jag ner för ett stup och ådrog mig en whiplashskada (då 24 år gammal). Jag har varit helt sjukskriven sen olyckan och 2002 fick jag hel förtidspension. Nu är det så här att 1998 (efter 3 år) utvecklade jag fibromyalgi av whiplashskadan. Nu har då givetvis mitt försäkringsbolag börjat krångla om sambandet mellan min whiplashskada och fibromyalgi. De säger att det inte finns något som helst samband dem emellan, så de har tagit bort min ersättning osv. De anser att jag skulle ha fått fibromyalgi ändå utan olyckan, men det finns inga belägg för det anser jag.

bilolycka och röntgenfynd

Var med om en bilolycka 1999h alkade av vägen inget bälte kände att det händ något i nacken. samma dag ont i bakhuvudet efter en vecka kom det domningar ut i vänster arm och successivt även runt ansiktet vänster sida framför allt över käke och mungipa. denna domning försvan sedan men har sedan dess av och till haft domningar i vänster hand.hade första perioden efter olyckan småvärk men detta ökade successivt efter ett halvår då det började påverka förmågan till aktivitet.

OMT eller ej i göteborg

Oj, det var snabbt svar! Mindre än 20 minuter! Var finns listor på ortopedmedicinskt utbildade sjukgymnaster? Finns någon sammanslutning eller dylikt så att jag kan hitta dem? Fysisk aktivitet är mycket svårt då musklerna krampar och är helt svullna. Hela ryggpartiet är så instabilt så att minsta lilla träning låser kotorna. Har fått stretchövningar men har inte fått något resultat. Ska försöka med lätt bassängträning om två veckor och hoppas att det kan gå vägen. Har du någon privatläkare du kan rekommendera? Som har kompetens för alla mina medicinska problem. Jag bor i Göteborg.

Råd vid chron

Hej, Har sedan 11 årsåldern Crohns sjukdom och har de sista åren fått mycket problem med smärta i ryggen. Det låster dig helt i höfterna och klättrar sedan uppåt i bröstryggen (främst vänster skulderblad) och ibland låser sig nacken helt så att jag inte kan vrida huvudet åt vänster. Går sedan flera år på kontinuerlig kiropraktik för att hålla det i schack men sista tiden har det blivit helt ohållbart. Jag har ont i hela ryggen, är öm överallt och det tär på både humör och ork.

skall man operera migrän

Tack för ditt svar. Hade väl hoppas på något "mirakel".Min följdfråga: har läst och hört om att man kan operera bort någon (nerv tror jag) ovanför ögonbrynen. Och att det då har gett lindring vid så här svår migrän. Vet du något om det? När inte ens ketogan hjälper vid huvud värken. Vet jag snart inte hur jag ska stå ut. Mot migränedn tar jag imigran. Men oftast har jag både migrän och den här sprängande huvudvärken från nacken. Jag är aktiv så mycket det går. Tar långpromenader varje dag med min hund. Tycker om att arbeta med kroppen i den mån det går.

Sidor