Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

mars 2005

Ett ont knä, vad kan jag göra själv

Jag har gått på smärtrehab i Umeå år 2000, Utan resultat pga mitt knä är så dåligt skick. Enligt min lärare skall jag ha en ny knäled om ca 10-15 år. Har fått utlåtande av ort. läkarna i, för ung (39). Har gjort 5 artroskopi + nytt korsband 1993.=6ingrepp mycket irreterat och ständigt ont. Vad är där att göra under tiden jag väntar,är sjukpensionär på heltid, sjukgymn.rek.varmvattenträning har gått på det i 5 år .Skönt men bara tillfälligt tyvärr. Äter ingen medicin eftersom jag är anti det löser inte mina problem.

entesopati och tung andning

Åker in 2 ggr / år för bröstsmärtor i bröstkorgen samt tungandning. Liknande Falsk kärlkrampsmärta, även ont som ett bälte mellan skuldror. Fått Arthrotec + paraflex ger ingen resultat. Nu varit i 27 gr värme där smärtan totalt försvann efter 3 tim .... åter tillbaka till sverige och efter 3 tim åter samma smärta samt tung andning. Kan verkligen en inflamation försvinna plötsligt för att sedan återkomma lika plötsligt ? Bör jag fortsätta äta mediciner ? Finns möjlighet att komma till Bragées mottagning ?

Svettningar och tradolan.

Hej Björn Ja,knölen är som den känns(kan inte ses/kännas av annan) Det största problemet är för mej frossan/kallsvett.Det påverkar ju hela mitt dagliga liv.Är inte nytt för mig,jag har påtalat det i 5-7 år (primärvården). Men det finns ju inte en rad om det i journalerna. Axel/armbåge påverkar ju mig i många lägen,då jag sitter i rullstol. Axelskadan tillkom ju vid olyckan,då det var annat mer livsviktigt i det läget. Så vad jag förstår så fick nyckelbenet läka omlott,och där har bildats märg. Sen vet inte jag om det är det som gör känselbortfallet vä axel upp hals.

Spinal stenos, dags för op?

Hej Björn. Jag är en kvinna, 66 år gammal. Under minst 20 års tid har jag haft besvär med min rygg. Har blivit röntgenundersökt ett antal gånger och man har upptäckt vissa förändringar. Jag har då fått medicin mot värken och blivit ordinerad till sjukgymnast. Värken har dock tilltagit och därför har jag blivit magnetröntgad i november 2004. Min doktor skrev ut en remiss som jag skickade till Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. I början på januari ringde jag dit eftersom att jag inte hört om remissen ens hade kommit fram.

mag och ryggsmärta efter olycka.

Jag råkade 1979 ut för en svår trafikolycka,var medvetslös i flera veckor. Bor ensam och har förtidspension,gillar djur/natur/fiske/data/sport/spel o gambling, foto,har min gamla "analoga?" fotoutrustning kvar sen jag var i 20-års åldern i dessa digitala tider.Men det är svårt när kroppen säger ifrån,försöker sköta mig så mycket som möjligt själv. Några utdrag från journaler: Bilat knäledslux med utbredda kärlskador,sek amputation på hö lår -79. I samband med trafikolyckan fick jag multipla traumata mot thorax, bla mjältruptur och nervskador i knäregionen vä sida.

ledbesvär, men normala prover

Hej! Jag ställde en fråga till dig innan, och nu har en annan fråga. Jag sökte läkare i december pga smärtor i tårna, och blev remitterad till en skoaffär som gör ortpediska ilägg. De som gjorde iläggen tittade inte ens på hur jag stod eller gick, utan gjorde bara rätt och slätt ett avrtryck av foten. Jag gick i dessa och fick våldsamt ont i knän också. Fick ett antal gånger gå tillbaka och de gjorde om iläggen.

hög puls, uvi, ryggont.Följdfrågor.

Det är just på morgonen som pulsen är så hög. Det är också så att pulsen är högre när jag ligger ned, har inte ont.Inget fel på sköldkörteln och blodvärdet är 138, arbetsekg är taget, men inget fel. Ska man ändå gå vidare med utredning? Får pencillin för urinvägarna. Hur ska man utreda vidare? Läste också om blockerare för smärtan i ryggen, vad är det? kanske jag ska ha annan smärtlindring än den jag har nu? Så till sist de här ögonblödningarna, varför kommer dom hela tiden?

Sidor