Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

april 2005

Myofasciell smärta och förlossning

Jag har gått igenom Smärtrehabilitering i Stockholm 2003. Fick då min diagnos - se nedan. Bakgrund: Min diagnos är Lokaliserad myofasciell smärta - den gäller nacke ("sekreterarnacke - periodvis svullen, samt är stel upp upp-nerrörelser - fortsättning ut i högra övre kroppshalvan - under höger skuldra,ut i axel samt arm. Vid felaktig belastning,kyla etc, mycket ont i högerarm (som om den ska lossna). Har även smärtpunkter samt ont vid rörelse i höger sida, ländrygg ("gropen" - ut i höger höft och utsidan på höger lår.

Migrän förebyggande

jag har haft migrän i ca 10 år men i början var det sällan men för ca3år sedan så har det blivit värre senaste året har jag haft migrän 1-2 gånger i veckan då jag har tagit imigra injektion. för ca 1 mån sen så tykte min husläkare att jag skulle använda selocen zoc för att före byga migränen. jag blev då så trött och hadde migrän varanan dag i 2 veckor när jag slutade med tabl så försvan värken nu undra jag om det finns någon annan medicin som man kan ta som är förebygande.

Fibromyalgi sen 92 och bara sämre

Hej! Har haft fibromyalgi sen-92 som sakta men säkert blivit sämre hela tiden. För 3 år sedan fick jag tinnitus och drabbades av jobbig ångest och depression. Fick zoloft utskrivet som jag fortfarande äter och har legat på samma dos,50mg sen början.Anledningen till att jag fortsatt med zoloften är att jag fick en viss smärtlindrande effekt och sover framförallt bättre.Min första fråga gäller min viktuppgång på ca 25 kg sen jag började med zoloft. Stämmer det att det inte går att gå ner i vikt under tiden man äter zoloften? Det har en dietist på vårdcentralen sagt till mig.

Tinnitus och försäkringsskada

Hej 1 dec råkade jag ut för en arb skada i Finland. Slog i höger armbåge i en vass stålkant Efter ca 9 månader efter olyckan när jag skulle träna armen hos sjukgymnast ( skulle träna hårt mot smärta) fick jag tinnitus första gången efter några timmar andra gången också efter träning tredje gången när jag tränade och har sedan haft tinnitus ju mer jag använder armen desto mer tinnitus. Jag går på smärt kliniken som konstaerat en nervskada. Här har jag fått mycket hjälp. Jag använder Neurontin och tryptizol som fungerar bra mot verken.

Cortisondoser och litozin

Hej, tack för svaret. En annan tanke med att INTE banta är den att skelettet får mer att "jobba med" om man har några kilo extra, om man nu riskerar benskörhet. Det var en sån där instinktiv känsla jag fick när jag märkte att jag började lägga på vikt. Ligger det nåt i detta? Har naturmedlet Litozin hemma. Är det en bra ide´att börja äta detta samtidigt som jag drar ner lite till på cortisonet? Litozin verkar vara ett vanligt medel för reumatiker. Jag drog ner 0,60 efter ditt svar och tänkte fortsätta så med en veckas mellanrum om jag inte blir försämrad- allafall ner till 5 gr.

Spridd brännande smärta

Hade bältros vid 18 års ålder. Har sedan dess haft brännande smärtor i ansiktet, på låret och i ena armen emellanåt men inte av betydande slag. Fick i september svårta pulserande och tryckande smärtor i örat samt kände yrsel och fick balanssvårigheter. Läkarna antog herpesinfektion på balansnerven. Lymfkörteln svullnade även upp i halsen på samma sida. Hade samtidligt diffus smärta som strålade ut från hjärttrakten i armen som kändes domnad. Har kontrollerat hjärtat i samband med detta och allt fungerar normalt. Symptomen försvann efter september och återkom i februari.

Fibromyalgi och feber

Jag undrar litte om "Fibromyalgi" , jag har haft värk sen 1996 började i länd ryggen sen nacken,axlarnaoch mellan skulderbladen. sen vintern -02 har jag ont i knäna. och nu sen dec-04 värk i höger arm domnar och svårt att böra och lyfta saker. har också feber sen ca 4 veckor runt 38,5 . har sökt för allt och fått till svar att träna du har för svaga muskler . värk tabbletter, sömntabbletter och zoloft depritionstabbletter har jag fått som hjälp och sjukskrivning långa och korta perjoder. Nu undrar jag om man kan se på ett blodprov om man har Fibromyalgi?

Alzheimertest

Hej doktorn.Undrar så hur man få tillstånd en minnestest.Jag har varit sjukskriven sen 2002 pga ryggbesvär.Men jag har även haft det mycket tufft med mina barn 11,12 och 19 år nu.Förståndshandikapp ,trotssyndrom och drogproblem.Men det jag undrar över är om jag kan ha början till alzheimer,Jag glömmer var jag lägger saker jag går på möten på dagar jag inte ska vara där en vecka tidigare eller så .

Indragen sjukskrivning och låg SGI

Jag jobbar som taxichaufför och har blivit sjukskriven pga lumbago. Jag har en prolaps/diskbrock i ländryggen som ger ischias smärtor med allt vad det innebär. Genomgått Magnetröntgen,läkarundersökning allmänläkare,undersökning Urolog. Jag har även domningar i underlivet som påverkar potens och kissning. Även bröstrygg och nacke har kraftiga förslitningar och förträngningar enligt magnetröntgen. Smärtan är värst när jag sitter ner längre stunder, samt böjer mej fram. Försäkringsläkaren har nu underkänt sjukskrivningen med motivation att min arbetskapacitet inte sänkts med minst 25%.

Ryggen

jag vill säga först att jag kan inte skriva riktig svenska ,så jag ber om ursäkt. mitt bedömning är:diskdegeneration L4-S1-niv´å med intervertebralhålsförsnävning På L4-L5 -nivå 3-4mm:sdorsal bredbasig diskbuktning.Liten ingångsförsnävning laterala recesser. Ingen nervrotspåverkan.L4-rötter passerar ut fritt foraminalt. på L5-S1-nivå degenerativt dehydrerad disk.Låg i främst bakkant med generell diskbuktning på nivån . F örsnävning laterala recesser med reducerat utrymme förS1-rötter .

Sidor