Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

mars 2006

Stroke

Nu är det 1 1/2 år sedan som min väninna fick sin stroke. Hon är fortfarande bedövad i vänstra sidan och får stark smärta i benet ibland. Smärtläkaren säger att hon ska leva som vanligt och jobba mot smärtan. Han säger att hjärncellerna måste hitta en ny väg förbi skadan. Hon tror att när hon har mycket ont att det då händer något med hjärncellerna. Stämmer det, och är det något man kan göra för att påskynda läkningen?

Triggerpunkter och smärta

tack för ditt svar,,frågade pappa vad han ville att jag skulle skriva som fråga..han kommer 5 mil göteborg, om det nu skulle vara triggar pungterna som spökar,,kan man känna detta utan att man anstränger sig,,för han känner detta i perioder på dagen utan att han anstränger sig.. kan detta då även framkalla illamående och yrsel....kan jag gå in på någon anna sida och läsa mer om triggarpungter som du vet,, vad kan jag finna omt läkare i göteborg?

Infarkt eller triggerpunkter.

ANG MIN FAR..FICK EN STOR INFARKT FÖR 15 ÅR SEDAN,ALDRIG HAFT KÄNNING AV KÄRLKRAMP,,2 MÅN FICK HAN EN SK MICKRO INFARKT..NÄR HAN KOM HEM HAR HAN HAFT SMÄRTOR I BRÖSTET OCH MYRKRYPNING,STÖTAR I ARMEN NER TILL FINGRARNA..HAN BLIR YR OCH MÅR ILLA...HAR VARIT YTTELIGARE PÅ SJUKHUS 2 GÅNGER..MEN DOM HAR INTE FUNNIT NÅGOT SOM TYDER PÅ ATT DET HAR MED HJÄRTAT ATT GÖRA...SÅG DÅ PÅ ER SIDA EN TEXT ANG TRIGGERPUNGTER I PECTROALISMUSKELN,,DEN BESKRIVNINGEN TYCKS PASSA IN LITE GRAN,,HUR KAN MAN FÅ VETA OM DET ÄR DET SOM ÄR ORSKEN?VEM FRÅGAR MAN?OCH VAR?VAR KAN JAG LÄSA MER OM DETTA?VORE SÅ TACKSAM FÖR ALL

Skoterolycka, cervikobrachiellt syndrom

okt-99,låg jag inne på nevrosmärtrehabkliniken,en månad.enl läkarintyg har jag cervikokraniobrakiellt syndrom m53,0 m53,1.cervikcothoral dysfunktion på mekanisk/artrogen basis med neurogen pålagring.cervikal o thorakal dys funktion, neuropatisk smärta.vet ej vad allt detta betyder men typ muskel o nervskador.jag skulle på ca 5år fått ett latent smärtläge .skoterolycka våren-95 värken kom hösten-95.sökte läkare -95-96.har sen dess gått på sjukgymnastik och läkare .prövat på olika medeciner utan större resultat.nacken axlar.bröstrygg o en fläck i ländryggen.är mina problem.

Värk i kroppen och autoimmuna sjukdomar

Har sedan 30 tillbaka en ulcerös colit och morbus crohn,tarmarna varit total inflammerade. Ingen medecinskt behandling p.g.a biverkningar. Cortison vid skov senaste skov för 5 år sedan mycket lindrigt. Har annars sedan graviditet för 23 år sedan varit skovfri förutom detta sista och ett för 22 år sedan detta också mycket lindrigt. Men innan dessa skov var jag mycket sjuk gränsfall på stomioperation, men jag klarade det. Skovfri i 6 månader blev gravid ett försök sa doktorn för att bli bättre, detta lyckades. Har sköldkörtel nedsättning,folsyrabrist,b12 brist medicinerar för detta.

Bechterew

Min man har mb Bechterwes.Han fick det konstaterat 81.Men förnekade det tills 2004 då han blev sjukskriven, och fick söka läkare. Han har sedan dess haft konstant svår huvudvärk med brännande känsla i bakhuvudet och nacke.Huvudvärken ligger ibland som ett band runt huvudet.Han har fått tryptizol men det fungerar inte så bra.Har svårt att både sitta och ligga p.g.a värk.värken förekommer nu på flera ställen samtidigt nacke,axlar,bröstrygg,armar,ländrygg.Kan du ge några råd eller rekomendera någon specialist där vi bor? Tacksam för hjälp.

Bältros

Jag skickar ett nödop om hjälp. Min mage har blött kraftigt 3 ggr under 5 år. Det innebär att starka mediciner den vägen måste jag undvika. Olika smärtstillande salvor/krämer har inte hjälpt. Jag tål inte att kläder tar emot kroppen. Jag kan inte vara på någon tillställning/möte eller liknande. Helst vara liggande med h sida naken. Problem med insomnande och sömn. Den tröst jag får av min läkare är att smärtan kan avta med åldern. Svårt problem! Har ni något tips?

Chondromalacia patella och hälsporre

Har fått diagnosen chondromalacia patella samt hälsporre och gått till olika läkare i 5 års tid. Får höra träna, stretcha, träna. Har gjort så tidigare i omgångar samt speciellt de senaste 7 månaderna hos sjukgymnast. Ingenting hjälper. Det blir bara värre. Så fort jag står på hårt underlag får jag jätte ont. Måste alltid stå på mjukt. Så fort jag går får jag ont. Har brännande benhinnor på framsida ben samt baksida och framsida lår samt ont i hälen. Problemen kring knäna är mindre. Ibland sticker det till i knäskålen eller bränner över knäna. Hur ska jag bli bättre.

Cortison hjälper inte, hjälp!!!

Jag går på sjukgymnastik två ggr/vecka, har blivit masserad och fått akupunktur Blivit undersökt på vc och fått kortison injektion i axeln, har också fått värktablett Diflofenak 50 mg som jag ska ta 2-3/ dygn, men använder helst Ibumutin 400 mg Varit sjukskriven av o till sedan i nov-05... Och när jag varit i vila ca fyra veckor så börjar jag hoppas på att det är bra, så har arbetat 25% av 80% med ont....

Lokala inflammationer, eller....

Hej, jag är en tjej på 28 år som har haft problem med smärta och inflamationer i 14 år.. Det verkar som om det går lite i skov, har haft 3 perioder med kraftigt ökad värk. Efter en sådan period kan det vara ganska ok i flera månader/år. Inflammationerna sitter i axlar, höfter och handleder. Har fått en konstig knöl på ena handleden som gör ont när jag rör handen. Utöver detta har jag fått mkt ont i korsryggen de senaste året.

Sidor