Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

april 2006

Depression och förlamande trötthet

hej i gen..men du..kan man bli så fullständigt förlamad av en deppression..imuskler och mentalt..förlamande trötthet...för det är utan uppehåll..det kan inte var borelia...hur funkar sådant,,det kan väl blomma upp i efterhand...är inte det lite sådanna symtom...du förstår .jag försöker med allt....men om det är depprition..kan man ta lyckopiller då i samband med hjärtmedeciner...en sista fråga...vetdu hur papa verin är för något..ett läkemedel..och hur det funkar...om det går att äta tillsammans med hjärt medecin....jag skriver lite rörigt,,,men hoppas du förstår...glad valborg

Nackbesvär

Började i slutet av juli 2005. Jag vaknade en morgon med onda känningar i nacke. Det gick ofta över under dagen, sedan blev det värre och jag kunde knappast sitta ned på en vanlig stol utan att få ordentliga smärtor. Det kändes som man ville att ngn kunde dra huvudet ifrån kroppen. Smärtan sitter liksom i nacken och man kan inte peta och säga att där gör det ont. Däremot kan man trycka på några triggerpunkter som känns ganska känsliga och ömma. Det första rådet vid läkarbesöket var att jag skulle uppsöka naprapat, vilket jag gjorde. Naprapaten knådade och manipulerade med knak och ström.

Följdfråga om spinal stenos.

Tack för svaret. Jag trodde att denna operationen hjälpde mot låsningarna o ryggskotten i ryggen ochså. Han mena att atrosen i ländryggen fick jag leva med för det kanske inte blev bra med steloperation. Det var det jag undra varför det inte blev det? Ska inte träffa han på 8 veckor så jag var nyfiken. Jag menar att smärtorna i ryggen kan vara rätt jobbiga om dom kommer ofta. Jag trodde att bensmärtorna blev bra direkt efter operationen hade läst det någonstans så jag blev lite rädd att det inte lyckas. Men då får jag vänta och se. Får inte börja träna på 8 vecckor endast promenader.

Diskbråck eller spinal stenos

Har gått en längre tid med smärtor i ländrygg och smärta ner i hela höger ben. Gjorde MR rötngen som visade atros i kota L3 och L4. Och mycket pålagringar rund L4 disken. Blev opererat förra veckan av L4 nervroten såkallad Dekompromisson. Dom rensade tydligen upp. Smärtorna i benet skulle gå bort men ej i ländryggen har mycket låsningar i länden som gör att jag får vara sängliggande vissa veckor. Hur går denna operationen till? Kallas detta spinal stenos? Eller bara förträngningar av nervroten? Har fortfarande smärtor i benet hur lång tid tar det innan det går bort efter operationen?

Ryggsmärta - askada

kan min "skada vara en arbetsskada då jag arbetat i restaurangbranchen i 25 år varav 9år som egen företagare, kan skadan uppkomma av tungt arbete,många lyft, vridningar och framåtlutande arbetsställning? eller är det medfött? vet du om sandvikens rehab är en bra smärtklinik? TACK FÖR DITT SVAR! första gången sen -04 jag fattar vad de gjort... hälsningar

Fibromyalgi och kylkänsla.

Finns det något att göra åt kylan jag har på alla triggpunkter? Jag är ständigt kall som ett kylskåp uppifrån och ner - undantag är händer och fötter som kan vara väldigt heta. Jag står väldigt länge i duschen för att få upp värmen och ibland känner jag inte ens av varmduschen - på mestadels yttersidorna av armar och ben - tvärtom känns det som om jag duchar kallt.

Spinalstenos och operation av den

efter op var jag bra i ca 6 månader, fick usel uppföljning med sjukgymnastik och nytt rörelsemönster och har nu ondare än förut, smärtan har även flyttat ut i ben och ljumskar, äter idag alvedon-tradolan i stora mängder för att klara vardagen, kan man göra något mer? enligt magnetröntgen ser det bra ut där dom op. och vad är det dom har gjort? postolateral fusion från L4 till sacrum, dekomoression på L4-L5 nivå även lumbosakralt. M480 spinal stenos m478 annan specificerad spondylos opererad feb-04 för detta.

Smärta i underliv och tarm

Jag fick vid min första graviditet för 12 år sedan en ilande smärta på vänster lår, mest på utsidan, smärtan stannade dock vid knäet. Detta började redan i 3:e månaden. Även smärta i v. Ljumske. Påtalade detta för min barnmorska, som inte verkade förstå vad jag pratade om. Man kan ha lite ont när man är gravid var hennes svar. Fick sedan tips om en kiropraktor i Norge, han konstaterade foglossning. Och varje gång jag hade varit hos honom, var jag smärtfri i någon dag, men sedan kom det tillbaka. Använde även bälte runt höfterna för att hålla dessa samman.

Sidor