Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

maj 2006

Bells pares, följdfråga

Hej! Min läkare sa att vi kan utesluta borelia..varför vet jag inte. Jag vet inte hur mycket info man får av blodprov..men visar det om man har infektion i kroppen? Det är det enda dom har tagit..sedan sa hon till mig att jag ska använda ögonkammare för jag har svårt att blinka så jag kan inte återfuka ögat. Jag jobbar på arlanda som lastanvarig och jobbar i en ganska smutsig miljö. Kan man sjukskriva sig till man mår någorlunda eller är det för lindrigt? jag har svårt att skydda ögat när jag är utomhus. Tack för ditt tidigare svar!

Bells pares- värk bakom örat.

Hej! Jag har fått diagnosen bells pares. Hela min vänstra sida är som bort domnat. Jag känner men kan inte röra ansiktsmusklerna och kan inte blinka helt. Det jag undrar om det är normalt att man känner lite smärta bakom örat lite då och då? det känns som ett tryck och lite halvdunkade. Min läkare säger att det ska vara smärt fritt att ha bells pares. Eller kan det vara så att jag har annat än bells pares? dom har tagit blod prov på mig men har inte hört något från dom. Antar att värdena var normala. Vet du vad det kan bero på?

Vad gör man när inget fungerar

Hej igen! Jag har nu pratat men op. läkaren o han kan tydligen inget göra förräns vi har gjort en ny röntgen. Dvs den 7:juni. Det kan låta som att det inte är långt dit, men med mina smärtor på nätterna så är det alldeles för länge! Jag sover ingenting alls, jag är bara så slut på dagarna att jag bara kan sitta och gråta för absolut ingenting! Vad ska jag göra, ska jag behöva vänta på att få hjälp o få sova. Jag kommer inte ens ihåg hur det är att vara utvilad! Jag har varit på akutmottagningen 2 ggr och ingen verkar vilja hjälpa mig med min smärta, eller de vågar kanske inte.

Psoriasisartrit

Hej o tack för svaret...här går det med snigelfart men lite har hänt...t ex så har jag fått "lättare" arbetsuppgifter (arbetar som lokalvårdare). Jag har varit på rtg av axeln och där fanns ingen förändring, men har ff ont, fast mindre. Har ont i de flesta fingerlederna och även i ländrygg. Diagnos fingerleder: artros Rygg??? ev ischisnerven Vad blodproverna visar får jag reda på i nästa vecka. Har ett bra samarbete med sjukgymnast. Och oroa dig inte för att jag ligger stilla...jag är en person som måste röra mig för att må bra, har jag lärt mig de senaste åren.

Ipren + Glucofärin

Före Ipren-behandlingen använde jag Nya Glucofärin, innehållande glukosamin, kondroitin och MSM samt Ingefära. Detta preparat lindrade besvären nästan lika bra som Ipren. Kan jag kombinera Ipren med Glucofärin?

Stötvågsbehandling

Jag sedan 1.5 år tillbaka haft smärtproblematik från rörelseaparaten. Jag genomgått diverse olika undersökningar och behandlingar utan resultat. Jag har gått i sjukgymnastbehandling på idrottsskadeklinik och varit under sjukgymnastträning under det senaste året och detta har resulterat i ökade smärtbesvär snarare än förbättringar.

Polyneuropati

Ska man börja äta medicin i ett tidigt stadium eller är det bättre att vänta tills besvären ev tilltagit. Kan man bromsa utvecklingen med medicinering? Finns det något annat att göra för att hålla sig så besvärsfri som möjligt? Är 53 år och jobbar som frisör i eget företag. Besvären känns ibland som knölar under fötterna, stickningar, tillfällig värk, associerar en känsla till en "brusande TV", krypningar, känns lite "oroligt" i fötterna. Finns dagar som jag är besvärsfri. Min mor har haft polyneuropathi i många år. Hon har också åldersdiabetes.

Ryggsmärta i 25 år, sängliggande.

Min mamma, 84 år, har varit sängliggande i 25 år efter en olycka. Hennes ryggkotor trycktes ihop och nerver kom i kläm, vilket mest har drabbat benen. De är domnade och tunga som bly och det ”drar” väldigt obehagligt i dem. (Kanske är vissa muskler förlamade?) Hon kan gå och sitta, men står bara ut korta stunder i taget, sammanlagt kanske 1 ½ timme per dag. En operation 1981 misslyckades, fler nerver kom i kläm och påverkade fingrarna också (så hon vill t ex inte hålla i en bok).

Sidor