Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

juni 2006

Fibromyalgi Svår smärta

Har så svåra smärtor att jag inte kan på något sätt leva ett "normalt" liv. Trots att jag äter Alvedon, Tradolan, Gabapentin och Imovane till natten, har jag sådan handikappande värk att jag inte kan vara upp "på benen" mer än någon timme på förmiddagen. Jag har mer och mer börjat fundera över triggerpunktsoperation för att få ett drägligare liv! Kan du ge något förslag eller tips på hur jag ska gå till väga för att bli bättre? Min nuvarande läkare är mycket återhållsam med medicin och jag blir bara sämre och sämre! Mvh Solveig Lilja

diskdegeneration i ryggen

Jag har haft väldiga problem med ländryggen sen 25 års ålder. Senare fick jag besvär i nacke och skuldror. Nu är jag 55 år, har jobbat en del år inom vården. Började för några år sen få besvär i bröstryggen. Med bränn- och huggsmärta mellan skulderbladen. Blev även sämre i ländryggen igen och var tvungen att sjukskriva mig till slut. Jag blev skickad till magnetröntgen och där upptäcktes att jag saknade helt disk mellan två kotor i ländryggen och att det börjat försvinna mellan två kotor i bröstryggen. Har fått Panodil forte och det hjälpte ganska bra.

Utbredda smärtor , var börja?

Jag söker jobb på af men har en del problem som jag inte vet hur jag ska lösa och behöver hjälp! Jag har problem med: nervsmärtor tror jag, fantomsmärta, muskelvärk, Fibromyalgi och utbredda muskelsmärtor muskelsmärta myalgi. Har ont i lederna, reumatism, eller om det är en inflation som hållit i sig i över ett år samt har utbredd och allmän ledvärk. Känner mig utbränd och stressad och har stressmärta, och ångest och panikattacker med hjämna mellanrum. Jag har migrä, huvudvärk, problem att stava ordentligt, hortons ibland.

Lumbago allt sämre

Hej! Min far har fått diagnosen Lumbago Ischias och beskedet att det är inget man kan göra något åt mer än att behandla detta medicinskt. Han äter nu minst de tabletter som anges ovan men det ger över huvud taget ingen effekt. Vad kan det bero på att medicinen inte verkar på honom? Han var tidigare en aktiv person som tycker om att röra sig men nu kan han i stort sett bara vistas hemma och ligg och har verkligen ont. Han hade en mindre stroke med högersidiga symptom för ca 5 år sedan.

ryckningar

Funderar över när och hur denna oönskad muskelaktivitet och krampkänsla ska försvinna. Vad kan min "stafettläkare" göra för att besvären ska upphöra? Känner ofrisk pga av detta.

Doser av medicin

Du skriver att jag har måttliga mängder av mediciner? Har själv funderat över det... har inte träffat någon läkare på väldigt länge och känner ibland att jag skulle behöva mer? Är det något du tycker jag ska ifrågasätta och söka upp läkaren? Sjukdommen har ju blivit värre, skulle jag behöva mer mediciner för att klara vardagen?

Diabetes och muskelryckningar

Sedan sjukskrivningsperioden har jag haft besvär av att musklerna i överarmen, biceps men främst triceps ömmar, "brinner" och smärtar. Smärtan letar sig även ner i underarmens muskler. Har vaknat på nätterna av att främst Vä hand "somnat". Det blir lite bättre av massage och varmt bad, men ganska snart är det åter som före. Lårmusklerna och främst vadmusklerna: Jag ligger avslappnad på soffan med benet rakt. Trots detta ser jag hur delar av tex vadmuskeln jobbar. Några cm muskeln jobbar lite här och där. Senorna vid vristen käns lite stela och "krampiga".

Whiplash referenser

Hej jag har problem med FK, deras läkare refererar till En studie "Psykhiatric morbidity in patients with chronic whiplash-associated disorder" i vilken man konstaterar att ca tre veckor efter skada är blodnivåerna normaliserade, jämförelsen görs mellan "stukad nacke" och "stukad fot", för att styrka att mina symtom idag inte härrör från skadan-98. (ärendet gäller livränte omprövning) Studien ska vara genomförd på Huddinge 2005 Kan du tipsa mig om annat referensmaterial?

CPRS känslig för vind

jag har crps och har opererat in en baksträngsstimulatir som fungerar bra.jag har problem med vänstersida,huvud,kind,hals ,arm och hand.( har domningar,värk,kan inte använda armen),nu har jag fått mera problem ivänster sida av huvudet när det blåser får så kraftigt att jag spyr ibland och mår illa.ringde till min läkare på umelasatett och han sa att det inte gick och göra nånting åt de.jag får undvika blåsten.de är inte så lätt.så jag får sitta hemma gämt nu. vad ska jag göra?finns det inge mer att göra ?

Sidor