Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

juli 2006

GI metod och kramp

Jag dricker mer vatten (loka) än tidigare. Om det är åderbråck, vilket jag har, så vad är det som gör att det krampar så hemskt.? Är det farligt? Utesluter bara de snabba kolhydraterna och allt socker.

Kramper utan kolhydrater

Jag har under tre veckor försökt undvika kolhydrater och socker. Men, har nu fått så förfärligt ont av kramp i höger ben om nätterna. Det är det värsta jag varit med om i krampväg. Vanligt sendrag har jag ju haft lite tidigare, men detta är något utöver det vanliga. Äter magnesium tre tabl. om dagen + en vitamin innehållande allt som man ska behöva när man kommit över 55+ Tar också en selentablett extra + omega 3

Vilka prover vid fibromyalgi

Hur går en grundlig undersökning till? vilka provtagningar ska göras? Jag vill vara förberedd när jag kommer till husläkaren. Jag har semester nu och jag märker att jag har haft mindre ont sen jag gick på ledighet. Jag sätter det i samband med att jag har ägnat dagarna åt sådant jag tycker är roligt utan att bry mig så mycket om att mina föräldrar tycker att det jag gör är meningslöst. Första två dagarna hade jag mer ont än vanligt, då tänkte jag på det jag ville göra utan att göra det, jag tyckte att jag blev hindrad av allt och alla, (dvs mina föräldrar, pojkvännen och smärtan).

Myofasciellt symtom och känselrubbning

Jag har haft problem med min kropp i flera år, det har varit väldigt svårt att förklara mina symptom för läkarna och jag har för det mesta bemötts med arrogans. Hur som helst så läste jag nyligen om myofasciellt smärtsyndrom, vilket faktiskt verkar stämma bra in på mina symptom. Vad jag har förstått så kan man drabbas av känselströningar om man lider av denna sjukdom. Jag har nämligen nån form av känselbortfall i nedre delen av insidan på buken (inte i huden) och tyngdkänslan i kroppen är ganska störd. Det är som att jag inte känner var jag har händer och fötter.

Nej, det hjälper inte att promenera.

Har prövat alla dessa saker du nämner i ditt svar förutom rökningen, då jag inte är rökare. Av sjukgymnastik och promenade blir jag genast mycket sämre. Jag tar mig inte ur sängen efteråt. Nattsömnen är obefintlig då jag tvingas upp varannan timme pga smärtan. Det låser ihop sig helt i ländryggen ner mot bäckenet. Vad skall jag göra?!

Hur skall jag muskelträna bort när jag är så sjuk

Styrketränat har jag gjort i ca 14 år. Problemet är att jag blir sämre efter träning och musklerna helt slut Astman blir ochså sämre. Jag äter altså 15 mg prednisolon varanann dag symbicort 800 mikr 3 ggr om dagen ailos med serevent. När jag blir sämre så ökar jag kortison till 6 tabl nedtrappning Detta har jag gjort sedan 1984. Två gånger har jag legat i respisrator 1 vecka åt gågen. Astman gav inte med sig. Dessa skov jag nu haft har varat 6 veckor böjrat i skuldran och gått som blixtrar ner i ryggen.

Mens och smärta

Hej! Mitt problem började för cirka 1,5 år sedan. Det är så att två dagar före mensen sätter igång varje månad får jag smärtor i kappmuskeln, både höger och vänster som strålar ut i armarna. De senaste månaderna har det blivit värre med tillkomst av smärta i bröstkorgen och det gör oerhört ont vid djupandning. Smärtan sitter i ungefär i 2-3 dagar. Har menstruation och smärta i trapezius något sammanhang? Jag jobbar som sekreterare och sitter mycket framför datorn, är rätt stel i kappmusklerna även annars. Tack på förhand!

MS MG eller varför så fumligt trött

Hej Jag har besvär med muskler och leder och skelett. Har ätit kortison i 25 år. Svår astma sedan 1 års ålder icke rökare. (58 år kvinna). Har nu fått kraftiga förändringar i halskotorna som förskjutit sig fram och bakåt och slitna i kotkanterna och mellanskiktet. Jag har haft skov med värk i rygg ej kunnat stå upp yrsel blodtrycket sjunker De har kollat muskelsjukdomar i blodprover mej ej visat sig något Har haft 2 skov med smärta och balansproblem fötterna subblar framåt och viljemässigt styr inte musklerna ibland. Svårt att resa mig upp och vända mig i sängen. Jag är under utredning.

Förbannad och ont =fibromyalgi?

Jag har ofta mycket ont i kroppen. Jag har ont under fötterna i smalbenen, i ryggslutet. på ryggraden känns det som om jag har blåmärken men det har jag inte. Värst är det i nacken och ögonen. I nacken och axlarna har jag punkter som bränner om jag tar på dem. Ibland på kvällarna kan jag få ont i skinnet ungefär som när man har feber. För två år sedan när jag var med på höskörden fick jag feber på kvällen. Efter den febern hade jag svidande ögon. Jag trodde att jag var allergisk men svedan fortsatte sedan jag kom hem.

polyneuropati och tungsveda

Har polyneuropati sedan 20 år tillbaka, som ej går att finna orsaken till efter undersökningar av neurulog. De senaste tio månaderna har jag haft sveda på tungan och myrkrypningar ihela munnen. Har varit hos tandläkare, min neurolog som hänvisade mig till öron näs och hals. Fick en remiss till odontologen,som provde ut en skena, som inte gjorde någon verkan. 7-8 månader innan besvären med munnen började fick jag två bryggor en i vardera sida i underkäken. Enligt odontologen var det en liten aning att det kunde bero på min polyneuropati, men det vat inget som var dokumenterat.

Sidor