Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

augusti 2006

Öronont

Hej, Jag är en kille på 19 år som aldrig har haft ont i örat förut men fått det nu, det värker till och från, i 1-3 sekunders intervaller, med upp till en minut emellan. Värken är ibland i mitt högra öra och ibland går den upp i den högra delen av huvudet, där det värker på huvudet är det ömt också. Igår hade jag inga värkar alls men så idag kom de tillbaka, det har varat totalt 2 dagar nu.

aloavera

Har blivit rekommenderad att dricka alouverajuice för mitt välbefinnande. Hade tänkt testa detta. Har du några erfarenheter av den juicen?

Serotonin injektioner.

När jag gick kursen på Smärtrehab sa neurologen där att fibromyalgipatienter saknar eller har lite serotinin i kroppen. Han sa också att man höll på att forska om man kunde spruta serotinin in i ryggraden(tror jag att det var). Han sa att den forskningen tar minst 5 år . Har du hört något om detta? Jag tar väldigt lite tabletter eftersom jag är rädd för att bli beroende. Tar Naproxen när jag någon gång känner mig extra dålig. Ibland tar jag vanliga Ipren osv. Hade ju varit drömmen om man kunde få en spruta som tog bort den värsta värken.

Myofasciell smärta

För 2-3 år sedan hade jag bra period på 4 år ungefär dom här sista åren har varit hemska jag har haft ett riktmärke det har varit mitt pekfinger på vänster hand ju sämre jag har varit destu svårare har det varit att rätta ut fingret och även fingrarna sen jag började äta cortison så har det inte vari några problem mjuk och fin i fingrarna. Jag har mer och mer börjat förstå att det precis som musklerna är samandragna nästan i panik för börjar jag stretcha utt dom så har jag ont så jag kan inte sov utan man får ligga i fosterställning för att kunna somna.

Knäoperation eller inte när man har fibro?

Jag har konstaterad fibromyalgi och utreds fn ang operation av knäskålsledinstabilitet (valgusknä) som orsakar smärta i knät och gör att jag snedbelastar rygg och höfter. Ingreppet skulle innebära att man snittar i fästena på knäts yttersida för att minska trycket på knäskålen och därigenom minska smärtan. Löper jag som har fibromyalgi högre risk att muskler och senor läker långsamt efter en operation, eller att jag får ökad smärta där själva ingreppet gjorts?

Cortison, varför minska dosen

Hej jag har haft diagnosen bechterev sen jag var 23-24 år för två år sen så lyckades jag tjata mig till en annan läkare som skickade mig på röntgen och det finns inga förändringar i skelletet som tydde på bechterev. Och inflamoionsdämpande medicin fungerade inte alls. hjälpte bättre med 2 ipren 400.

Fibromyalgi och ej trodd

Hej igen!! Jag har läst igenom en massa om fibromyalgi och det stämmer in väldigt mycket men jag blir inte trodd av min läkare. Min mamma har även fibromyalgi och jag vet att det finns inget bevisat att det är ärftligt men kanske. Jag har ju haft ont i flera år och det blir inte bättre. Jag bor i Grängesberg 1,5mil från Ludvika. Kan jag byta läkare om jag inte är nöjd?? De har tagit en del reumatiska prover och en del annat men inget var fel på dem. Kan det vara så att jag har något annat typ fibromyalgi som inte visar sig på prover?? Har även stora problem med magen.

Ont överallt, vad är detta.

Hejsan!!! Jag har sådan muskelvärk att jag knappt sover och sover jag är jag trött hela dagarna iallafall. Jag kan inte åka långa sträckor bil för jag blir trött av att sitta och skulle jag sitta för länge så har mina ben dommnat bort. Har ont i hela ryggen axlar, nacke, armar, handleder. Jag vaknar ofta på nätterna av att jag har dommnat bort i fingrar och händer. Jag har fått Diklofenak mot smärtan men den hjälper inget. Jag var sjukskriven förra året i april månad för att jag hade så ont att jag inte kunde vara upp på benen.

Sidor