Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

september 2006

ALlmän smärta och graviditet

Tack för ditt svar.Jag har varit relativt smärtfri under graviditeten.men senaste månaden/månaderna har ja bla haft värk i rygg och så.är nu i vecka 31.har dessutom gått nela sommaren med värk i fötter som visat sig vara hälsporre i båda hälarna.ja har själv funderingar över om jag har fått fibromyalgi eftersom ja i princip har konstant värk?nu är det altså inte bättre även om de brukar vara det under graviditeter.men om det fortsätter så här vad ska jag göra?För jag känner att jag ej orkar med mer värk.

Ultraljud mot diskbråck

Hej!!! Är en kille på 59 vårar och har diskbrock, slängde mej i ryggen i november månad 2005. Under vintern och våren har jag behandlats för lungcancer. Fick cellgift på Motala lasarett. Nu är ja återställd från cancern. Jag har läst om diskbrock att det går att bota det med ultraljud I lund. Stämmer det? Det ska vara försökspatienter till denna forskning, jag ställer upp om jag kommer med i denna grupp av patienter. Jag hoppas på ett snart svar på denna fråga. PS: Jag var och röngade ländryggen på Motala lasarett Finns det plats för mej som försökspatient, eller är de redan uttagna?

CRPS fortsättning

Vi hade en total period från skade tillfälle till upphörande av Tryptisolet efter nedtrappning på ca 18 månader förra gången. Med tanke på att benet redan är skadat undrar jag hur t.ex läkningsprocess funkar nu? Hur "tar" skadan denna gång när benet inte är fullt friskt från början? Vad jag förstått är också rörelse i den mån det går bra och vår dotter känner det själv. Vi var 100-tals timmar i vårt närbelägna bad under rehabperioden senast vad tror du om det nu, ska jag ens nämna det för henne?

Kan kroppen tröttna på smärta

Hej.jag börjar nu undra hur länge jag ska behöva stå ut med smärta.Fick diskbråcks diagnos på två nivåer då ja var 19år.har degnerativa förändringar på diskar i nacke bröstrygg&ländrygg&har lidit av värk från dessa områden i flera år nu.Har även då & då värk i ljumskar, handleder.Nu är jag gravid.och de gör att jag nästan har konstant värk i rygg på grund av tyngden antar jag.men mina händer & fingrar svullnar plus att jag har ännu mer värk i handlederna än vanligt.Min fråga:Kan det ha blivit så att kroppen har tröttnat på all värk & därför börjar det göra ont här & där

Axel artros

Hej! Nu kommer jag med en fråga om en ny krämpa. Jag har länge haft ont i vänster axel, svårt att sova pga värk och begränsad rörlighet. Nu har röntgen utvisat grav arthros i axelleden mm. Min husläkare rekommenderar sjukgymnastik, och det är säkert riktigt. Men jag undrade om jag inte kunde få en kortisonspruta i axeln, framför allt för att dämpa smärtan. Hon sade att det inte hjälper i mitt fall, då arthrosen sitter i leden. Kortison hjälper bara mot muskelflästesinflammation, enligt henne. Är detta verkligen riktigt?

Sympatisk reflexdystrofi

Det är våran 14 åriga dotter det gäller och hon hade /har sympatisk reflexdystrofi i höger fot och ben. 2002 var hon i ett kraftigt smärttillstånd under 4-6 månader. Då som nu medicinerades hon med tryptizol. Då medicinerades hon i ca 1år. Nu har den kraftiga smärtan återkommit och foten är mycket svullen och benet från knät och ner är kallt. Hon startade med tryptizol igen i onsdags den 26/9 och håller på att trappa upp dosen. Hon behandlas på universitetssjukhuset i Göteborg, men bor hemma.

Arm och skuldersmärta efter tunga lyft

Hej, Jag har sedan ca en månad haft värk i båda armarna, mest kring armbågarna och nedåt. Värken intensifieras så fort jag gör tunga lyft, men även vid relativt små ansträngningar som att klippa gräs, eller lyfta stekpannan eller bära matkassen. Jag undrar om detta kan ha orsakats av överansträngning av musklerna. Jag jobbade nämligen intensivt under tiden 14-23 augusti med att skyffla grus i min trädgård. Det blev ca 500-600 skottkärror för att flytta en grushög ca 10 m.

Ångest och ökad smärta

Har under flera år ätit psykofarmaka;Tryptizol,Zooloft,Xanor,Nozinan och Immovane som jag under senast året trappat ut, (långvarig depr. och svår ångest) äter nu endast t. Immovane 5mg, ½ tabl.tn. Har varit tämligen smärtfri tills senaste månadern, (för artros i händer och bröstrygg äter jag Tradolan 50mg 1tbl x2-3 och !gr Alvedon 3-4x/dag men nu hjälper det mycket sämre).Kan den ökade smärtan orsakats av att jag inte längre tar någon psyofarmaka? Kan jag göra någon förändring för att minska smärtorna? Sover sämre nu igen pga.smärtan.

Svår huvudvärk

Jag får en olidlig huvudvärk som varar starkt och intensivt i minst 3 dagar och därefter dämpas värken och blir lite mindre men ändå kvar ytterligare 1-2 dagar. Jag har fått Imigran i sprutor först, tabletter och spray. Ibland hjälper det men oftast inte. Jag kan ta upp till 3 Imigran per dygn och ofta tar jag också ovanpå detta 2 st Citodon (tar av min makes medicin men har även ibland fått utskrivet själv på recept).

Lyrica hjälpte inte så mycket.

Hej dr Björn Bragèe Det är ju ett bra tags sen jag skrev till dig. Lyrican är uppe i 600 mg/dag sedan flera månader tillbaka. Har idag fått veta att 3:e och 4:e bröstkotorna är ihopsatta och det inte går att göra något åt pga. min överkänslighet ( klarar inte av några behandlingar hos ex. gymnast har provat många ) och att det har bildats brosk mellan 2 kotor i nacken. Just nu står jag och bara stampar. Har du något bra förslag ?

Sidor