Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

oktober 2006

PTSD och fibromyalgi

Jag har varit med om sex postrån som postkassörska, och har idag sjukersättning på 100 % sedan fem år tillbaka. Mår fortvarande dåligt till och från, (stresskänslig, värk i kroppen, ledsen, och har svårt att koncentrera mig) fast är "på väg" till arbetslivet igen på halv tid. Jag har en tvist med försäkringskassan angående livräntan. Jag har två diagnoser, komplext PTSD och fibromyalgi, och försäkringskassan lägger största vikt för fibromyalgin, som de förstås inte anser som yrkesskada.

Hjälp med pappa

Min fråga gäller min far som är 72 år och bor i norra Hälsingland. Pappa opererades för spinal stenos och diskbråck för 4 år sedan och drabbades efter operationen av en pseudomonas infektion. Han fick penicillinbehandling vilken varade i 1,5 år och han kunde därför inte rehabiliteras direkt efter operationen. Pappa har senare gått på s k lättrehab och vattengymnastik men tvingats avbryta detta p g a smärtor i rygg och ben. Idag, efter fyra år kan han fortfarande inte gå utan gåbord. Han har smärtor framförallt i benen när han sitter och går.

Höftvärk

1999 började molvärk i vänster höft, det har sedan fortsatt blivit sämre o sämre för varje år. Oftast molvärk men även hugg när jag är som sämst. Jag får ont av att stå, gå, lyfta saker eller sträcka upp armarna ex. hänga upp kläder. Idag kan jag gå ca 30 steg eller stå samma tid, sen måste jag sätta mig, om jag inte sätter mig får jag värk dirkt eller oftast efter nån timme och får då backa så att jag bara kan gå ca 10-15 steg sen sätta mig. Det kan ta flera veckor innan jag är tillbaka till 30 steg. Jag måste hela tiden tänka mig för så jag inte står för länge.

Kotor och diskproteser

Jag har gjort en magnetröntken på sabatsbergs sjukhus i stlhm, Läkarkontakt var Dr Nilsson. Kommer inte riktigt i håg när, men tror det var 2003. Där konstaterade man att min ländrygg har försltningar bla diskbrott. Förslaget av Olle Plöen var att försöka härda ut och hoppas på att kotorna så småning om skulle växa i hopp. Har haft ryggproblem i mer än 10 år. Min rehab har bestått av olika sjukgymnasik, akupunktur, massage. Jag har tidigare under samma tid (2003) fått skickat en remiss till Strängnäs ryggklinik, men fick då avslag på grund av ont om tider. Kan jag få hjälp med en ny remiss?

Oxycontin och Neurontin

Min broder blev när han var liten,på 40-talet behandlad för Hodgins med strålning och operation. Behandlingen pågick i 12 år pga återfall.Hela bröst hals och ryggregionen på höger sida är "sönderstrålad" och värker,det skär som knivar säger han. Han har från och till bortfallssymtom i höger sida tappar saker han hålleri och en sönderstrålad matstrupe och hö. lunga nästan borta efter strålningen.

Temporalisarerit.

Jag har huvudvärk mest varje dag de senaste veckorna. Jag brukar aldrig ha det annars. Jag tycker att jag ser sämre. Kan det vara början till Temporalisarterit? Jag är mycket rädd för att jag ska få det. Jag har läst i tidningen två gånger att behandlingen med Kalciopos-D inte skulle vara verksamt mot benskörhet men i stället kunna ge upphov till njursten. Finna det någon annan medicin mot benskörhet som inte har biverkningar? Jag hade bra värden vid bentäthetsmätning när jag började medicinera för drygt två år sedan. Hur fort blir man sämre och vid hur hög dos?

Magtarm - smärta

Jag har nu haft återkommande smärtor i magtrakten (ungefär i höjd med naveln) inte kroniskt men återkommande kanske 4 - 5 dagar varje månad detta är obehagligt eftersom smärtan är ganska kraftig, (dock inte på någon särskild punkt utan en mer molande smärta) när den kommer så känner jag mig också väldigt matt och orkar inte röra mig för mycket. Jag jag också märkt att det onda går över en stund om jag lyckas släppa väder eller gå in på toaletten och bajsa. Värken kommer också lättare när jag har arbetat mycket och samtidigt haft det svårt med sömnen. Jag är 56 år fyllda.

Muskelenzymer och fibromyalgi

Svårt att ställa en fråga och ge så mkt fakta som möjligt så här, men jag försöker. För ca ett år sedan fick jag diskbråck i ländryggen och lite senare började smärtan i kroppen som det senaste halvåret blivit sämre. Har värk i nacke, axlar, armar händer, sittknölarna, benen och fötterna. Det gör ont när jag ska diska eller öppna dörrar m.m. det ömmar hela tiden och det känns som jag har blåmärken under fötterna. När jag suttit stilla ett tag eller när jag ska gå upp på morgonen är jag så stel och öm från midjan och ner att jag går som en gammal förkrymt gumma.

PMR Polymyalgi reuamatica

Efter avslutad cortisonbehandling och neddragning av blodtrycksmedicin har muskelvärken, lika PMR, återkommit med liknande styrka och muskelstelhet. Vaknar ofta på natten av värk när jag försöker vända mig och sover cirka 10 timmar per natt. Mycket inskränkt rörlighet när det mesta av muskelstyrkan är borta. Nytagen sänka visar 20 och 3 och jag anses frisk. Vad kan det vara för värk och vad kan jag göra för att öka rörligheten.

Rygg och nacksmärta med domning och kramp

Hej Dr Bragée! 1997 gjordes jag iordning för operation efter datormografi.Fick lift med ambulansen. Jag hade fått kramper i ryggen med ´omnejd`... Jag låg som en sprättbåge. Det gjorde så vansinnigt ont att jag trodde krampanfallen skulle bryta av ryggen.Jag kunde heller inte kissa (tömdes på 1200ml). Klarade inte av att kissa själv på 10 dagar. Men det hela med operation avbröts strax innan jag skulle sövas..??.. Fick ingen förklaring till denna händelse. Gick på kryckor i fyra månader den gången. Kryckorna får tjänstgöra emellanåt. Kommer inte ihåg vilka kotor det rör sig om.

Sidor