Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

november 2006

Kalkaxel tydligt svar

Tack för ditt tydliga svar. Fyra läkarbesök sista året har varit fullständigt meningslösa. På fre. skall jag på ett läk.bes. ang. min axel. Skall då ställa de frågor jag inte fick svar på under mitt akutbes. i helgen. När jag tränar armen nu leder det till molvärk i hela axel/armreg. Skall jag nonchalera det? Hjälper det att ta Celebra mot inflammationen? Vad är stötvågsbeh.? Tack än en gång!

CPRS och tidigare svårigheter

Jag har läst någonstans att de som får diagnosen CRPS har ganska genomgående haft det ganska svårt i livet och att en liten skada som det ofta börjar med blir så svår.Vet ni om det finns någon sanning i detta eller är det bara gissningar eftersom det är ett så svårt smärttillstånd? Mvh Christina

CPT - carpaltunnelsyndrom

Hej, Har arbetat som styckare, 1993-1994 op jag i vänster och höger hand. Detta godkändes hos FK som arbetskada, fick livränta pga omplacering inom företaget och avråddes att arbeta som styckare, ackordsarbete, vibrerande verktyg, handintensivt arbete samt i kyla då detta sannolikt kunde utlösa symptomen på nytt. Jag omplacerades inom företaget ca 8 ggr fram tils jag slutade 2001 då hade jag under dessa år arbetat som styckare på ackord, i fryslager, packetering, finstyckning mm i kalla miljöer.

Kalkaxel

Jag har haft problem med värk i nacke axlar och tidvis armar, i många år. MR -05 visade ganska kraftig förträngning i den mest mediala delen av det vä. intervertebralhålet med sannolik vä.sidig C6-rotpåverkan. och diskdegeneration C4-5 samt uträtad lordos. Är detta ett naturligt åldrande? Musklerna i axeln och uppåt nacken är alltid mer eller mindre ömma och värkande. Ibland känns det som en "skruv" sitter indragen i vänster skulderblad. De sista veckorna har vä axel värkt mer och mer. För några dagar sedan kunde jag plötsligt inte lyfta armen och det värkte riktigt duktigt.

PNP perifer neuropati

Min PNP (Varför inte en sådan förkortning som skulle ge större genomslag. Jag har förstått att PNP är lika vanlig som t ex Parkinson och vanligare än MS) började för många år sedan som en lätt domning i vänster fot. Har sedan långsamt men säkert utvecklats till dagens smärtfyllda tillvaro. Den tog faktiskt ett skutt denna vecka. Smärtan är brännande alt kylande i fötter. Dagtid lätt smärtande även i händerna, Efter sänggående koncentrerar sig smärtan till stortåna och till fingrarna, långfinger och pekfinger. Besvären har hittills inte medfört muskelförsvagning.

Ridolycka, bäckensmärta

Hejsan! Jag var för två år sen med om en ridolycka som resulterade i instabil bäcken- och sittbens frakturer. Jag gick i två månder med en extern fixationsram. Den värsta smällen tog vänster sidan så där hade jag ont länge. Gick väl så i över ett år,ont då och då. Omställningar i vardagen,klarade inte längre av allt som jag tidigare gjort,tunga lyft,konstiga vinklar i benet m.m var uteslutet. Började i somras att få ont i min högra bäckendel,vilket jag inte haft förut,har bara blivit värre med tiden, ännu värre när det är kallt ute. Började även nu nyss att få väldiga nacksmärtor,stelhet.

Lymfa och fibromyalgi

Nej, har inte genomgått någon uttredning för fibromyalgi, men har alla dess symtom. Har en kronisk svullen fot sen trettio år sedan, har nyligen fått bekräftat genom en skiktröntgen att det handlar om ett kroniskt lymfödem. Har under alla dessa år inte haft några större besvär av själva foten, men däremot känningar av ett överbelastat reningssystem, vilket har gett en tilltagande värk i muskler och leder.

Ont i såret

Vår dotter fick kejsarsnitt för en vecka sen. Allt gick bra. Första natten fick hon akut omt i höger axel- det framkom senare att det var en blodansamling. Nu får hon bara mer och mer ont i halva såret- hon har riktigt rejält ont. Ammar den lilla tjejen. Vad kan hon göra för att slippa värken? Hur lång tid får man beräkna att det tar? Orolig mamma/mormor

vidareremiss

Behöver viktminskningen för att orka mer men behöver den bästa smärtlindringen för att orka viktminskningen. Väger idag nästan 90 kg och har fått besked att de inte gärna opererar mig för att jag har RA. Har också ansökt om en bystförminsking för jag har så ont i mina axklar och nacke. Det kan inte heller bli aktuellt innan jag väger 70 kg och sen tar man hänsyn till min RA om det gör det i alla fall pga av infektionsrisker. Har kontakt med Norrtulls Viktminskningenhet.

Mb Dercum

Hej! Jag har diagnoser enligt ovan.Har alla nedra symptom på fibromyalgi = ett helsike! Jag är dessutom så öm i fettvävnaden - har mycket sådan då jag gått upp mycket i vikt. Jag har svårigheter att ha kläder på mig att sitta mm mm. Jag har inte kunnat hitta något på era sidor om Morbus Dercum alias Adipositas Dolorosa även kallad fettvävsreumatism. Undrar om det kan vara detta jag lider av förutom fibromyalgin. Kan du beskriva sjukdomen och diagnostisering mm. Jag är dessutom så öm i fettvävnaden - har mycket sådan då jag gått upp mycket i vikt.

Sidor