Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

december 2006

Whiplash och norrland

Hej igen, och tack för svar.. Tyvärr hade ungefär 2/3 av min fråga tydligen försvunnit.. Historien utvecklar sig och blir mycket mer komplex än den börjar. Jag har fått diagnos utbrändhet, och kom i gång efter det och blev utsatt för ett whiplash trauma 2002, varefter hela livet förändrat sig och vardagen blivit mycket knepig. Jag har varit till Smärtrehab vilket gav mig mycket, men jag mår ändå i dag inget bättre i kroppen. I bland funderar man vilka besvär som hänger i hop med vad eller om alla problem kort och gott sitter i huvudet.

Morfin eller antiepileptika

Ett bra svar,men vill inflika att smärtrehab var just för mej mest inriktad på "lära" mej både ta medicin,vila och just psykoterapi,KBT,livsstrategier..bearbeta traumat...där jag lärde mej ta ner min alltför positiva framfart till en mer lagom nivå,mer realistisk till hur mitt tillstånd är eftersom jag klarade mej inte länge innan jag stupade,men jag klev upp osv..så ja klart bra me terapi,men är i behov av något att ta udden av smärtan när det är som värst...möjligen några ggr i månaden då jag verkligen inte pallar med detta onda...jag kan ju inte alltid styra, detta kommer som en f

Kan man äta hur mycket medicin som helst.

Blev "beroende" av Tradolan och har nyligen slutat med tabletterna, det var ingen lek. Blev jättedålig, hög feber, enorm värk, domningar, diarre osv. Är rädd för att fastna i en ny tablettsväng men hoppas naturligtvis att något ska hjälpa till ett någorlunda drägligt liv. Fick ett krampanfall 92 pga högdos anafranil, nån slags experiment vilket jag inte vill uppleva igen. Nu har min läkare skickat recept på Lyrica. Läste i frågebanken från 2004 att det då pågick försök med denna medicin. Vet du mer om hur det gick med dessa försök? Har man rätt att begära en röntgen av sin nacke?

Stesolid som hjälp

Jag har under flera år haft värk i panna, tinningar, nacke, axlar, halsmuskler och skuldror. Jag har under flera år använt preparatet stesolid. Detta slutade jag delvis med år 2003. I samband med utsättningen av stesolid startade värken. Sedan 2003 har värken varit mer eller mindre intensiv. I perioder blir den outhärdlig. Jag är övertygad om att värken har ett samband med utsättningen av stesolid. Under de perioder efter 2003 då värken blivit outhärdlig är stesolid eller kodein tabletter de enda som lindrar smärtan.

Borrelia och symtom efteråt

Har borelia med erythema migrans. Behandlas med kåvepenin 3gr per dag i 10dagar. Varför har jag sådan jobbig influensasymptom och hemsk huvudvärk fast läkaren sa att borelian inte hade sådana symptom eftersom jag bara hade utslaget enl henne. Vaknar på morgonen med en fruktansvärd bultande huvudvärk som sitter i hela dagen.

Mr eller ej

Hej tack för snabbt svar. Menar du att den fläckvisa känselbortfallet skulle kunna tyda på skador orsakade av stenos det är inte gjort någon MR men det kanske inte ger mer än CT:n. Vad gäller KBT så har jag fått sådan hjälp att hantera smärta bättre. Jag har ju fortfarande kvar möjlighten till nervstimulering via inop elektrod! Det att cykling funkar bättre än promenader (skillnad i belastning eller kroppsposition??) Har ej ordinerats Capsina skall ta upp det med min Diabetesläkare!

Neuropati

Emg och eneg gjordes 2006-06-21 min fråga rör framförallt svaret jag fick "Neurografi: Motoriskt normalfyndfrån både övre och nedre extr frånsett F-svar i benen För nn perineii kunde ett fåtal F-svar noteras men även en större mängd extravågor. Avseende nn tibialii kunde inga säkra F-svar ses.

Ont i kroppen

Jag är en kille på 21 år. Jag var hos läkaren på akuten här om dagen, klarade inte av att jobba för jag har känt svåra smärtor i kroppen... och han sa att ekg bloctryck o allt va perfekt men, ställde diagnosen myalgi... o sjukskrev mig en vecka, men nu har de spridit sig till knäna o i käken o sånt där, så jag är väldigt oroad... hur får jag hjälp mot detta?

Fibromyalgi kanske

Hej Doktorn! Mitt namn är Lena. Jag undrar om jag kanske har fibromyalgi? Sedan jag avslutade mina studier år 2003 har jag haft stillasittande arbeten framför dator, och det var då problemen eskalerade. Nu efteråt har jag förstått att problemen även fanns under mina studieår, om än kanske inte lika tydligt. Jag har i 4 år nu haft kroniska smärtor i nacke, övre och nedre delen av ryggen, samt i armarna. Vad gäller nacksmärtorna så är känslan när jag har som ondast att jag "inte orkar hålla upp huvudet", jag är tvungen att gå och lägga mig för att "avlasta" nacken.

Sidor