Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

januari 2007

Fryser hela tiden

Jag fryser abnormt mycket när jag ska sova - inte annars. Jag har numera på mig yllesockor, raggsockor, långkalsonger, flanellpyjamasbyxor, linne, nattlinne, Flanellskjorta, en varm olle, varma stickade vantar, halsduk, ett duntäcke, ett vaddtäcke och en yllefilt när jag ska sova. Ändå fryser jag så att jag näst intill hackar tänder. Besvären började redan i mitten av 90-talet, men ökar mer och mer. Det har inget med vädret utomhus att göra. Det är som om energin inte räcker till för att hålla mig varm. Jag fryser extra mycket när jag har varit igång mer på dagen.

WAD invalditet

min fråga...finns det nån specialist i närheten av västerås att träffa som kan mkt om whiplash slador.. har nyss gjort invaliditetsutredningen men inget svar ännu...utredningen kändes ej bra,känner mig mkt värre än det låter i intyget.

Syringmyeli

hej Min fråga gäller smärta ffa när jag sätter mig och reser mig i "sittdelen". rejäl smärta även i fötterna när jag ställer ner dem på golvet. Smärta i händerna när jag använder dem. Har varit inaktiv i ca 3 år efter B12-brist symtom /skador och kaliumbrist sekundär till läkemedel. Tidigare var jag heltidsarbetande med god hälsa. Jag väntar på att få komma till neurolog.Alla mina symtom finns inte med i journalen.När jag läst om syringomyelia tycker jag att mina symtom stämmer väl överens med detta syndrom. Hur kan man utesluta elller bekräfta detta?

Ingen remiss!

Har varit sjukskriven i 5 1/2 år och har nu i jan.07 börjat arbeta på 50%. Det hela började med en maginfektin jag ådrog mig utomlands, så småningom kröp värken fram och är nu utbredd i hela kroppen. Värken kan vandra runt i olika kroppsdelar men även vara i hela kroppen, blir då väldigt varm, röd o svullen där smärtan är som störst. Vill gärna göra en smärtutredning men min husläkare vill inte sktiva en remiss. Det är så smärtsamt att ständigt ha värk och jag blir både trött o nedstämd. Vad ska jag göra? Vart ska jag vända mig?

Fibromyalgi och vikt.

Hej Doktorn! (hittade dig här på nätet och blev verkligen överraskad, wow, en doktor som svarar på mail, det är inte möjligt, tänkte jag. .Jag har sökt hjälp sedan 2001 då jag började få symptom som feberkänsla i kroppen, stelhet i nacke och axeln, skulderblad, värk, molnande o pirrande känsla i armen som strålar ner i fingrarna.

A-skada rygg

har haft godkänd arbetsskada med visandedag 13 feb. 1995. Jag är under åren utredd på säters ryggavd. och även på försäkringsmedicinskacentrum i nynäshamn. Har provat all sj. gymnastik, tens, arbetsträning, omskolning till något arbete jag skulle klara av mm. allt detta utan att kunna återgå till något arbete p.g.a. min arbetsskada.(Stora ländryggsbesvär. Kan varken sitta eller stå längre än någon minut utan låsningar å grova smärtilningar som följd.).

Nästäppa

Hej, jag har en fråga....det är så att jag är förkyld hela tiden nu har jag varit det i ca 1 år förkylningen är inte så farlig men min näsa är täppd och har gämt svårt att få in så mycket luft som jag skulle behöva, jag blir tvungen att andas väldigt djupt för att få in luft....sedan är det en annan sak som jag funderar över och det är: det har hänt (så länge jag kan komma ihåg) att innan jag ska kräkas så svimmar jag, jag blir yr och huvudet känns tungt och sedan ramlar jag bara ner och vaknar några sekunder senare...vet inte vad det kan bero på...?

Fibromyalgi och sjukskrivning.

Hej, Jag fick FMS bekräftad 2000. Har inte haft arbetsförmåga sedan dess. Min läkare på VC, reumatikerspecialisten, samt Läkare på Smärtkliniken har gjort sina bedömningar, vilka är överensstämmande. Nya regler gäller från 070101 vad gäller försäkringskassan. I mina läkarintyg står att jag inte har kapacitet att arbeta. Fk´s läkare säger nu till mig att enligt senaste forskningen, kan och bör alla patienter med FMS arbeta. Jag ska arbeta minst 25% helst 50%. Vilken forskning stöder hon sig på? Är det Gunilla Liedbergs studie från 2004, så var jag delaktig i den...

Tips om kliniker

<p>Hej! Kan du kommentera resultatet av Voltaren T, kan jag ha kronisk inflamation och är det idé att fortsätta medicineringen? Dina erfarenheter av att vakna upp med en rejäl "bakfylla", spänningshuvudvärk? Glömde nämna yrsel. Jag är själv mycket ledsen &amp; arg över att jag inte har en diagnos efter 4 år som jag kan förlika mig med. Tipps på privatkliniker?</p>

Sidor