Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

mars 2007

Rygg och MR

Men vad tror du kan va knas med min rygg/nacke? Haft ont hela livet. fick gå med nackgrage på dagis mins jag men sen har det kommit och gått... Jag har även arbetat mycket tungt på fiskebåtar och oljetankers.. Är endast 23 år gammal. Lääser till SG så lite påläst är jag i ämnet, när jag ligger i vila har jag värk främst i ländryggen, även när jag inte vilar gör det ont.. Ibland lättas det av att jag står upp och får gå runt lite. Värken kring skuldrorna tror jag är muskulär smärta men den i ländryggen oroar mig mycket...

Indragen sjukskrivning

Jag blev halvtidssjukskriven 1999, och efter några månader heltid eftersom mitt tillstånd försämrades. Nu vill FK att jag ska jobba 50% i "lämplig sysselsättning". Dom anser att jag helt saknar arbetsförmåga i mitt ordinarie jobb. Diagnosen är nack/skuldermyalgi. Jag har konstant värk, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter, nedstämd och är trött. Jag har försökt prata med både läkaren på FMC och min handläggare, men dom står fast vid sitt beslut. Ärendet har inte dragits i nämnden ännu.

Migrän och hormonsjukdomar

Har besvärlig migrän, med ibland flera anfall/vecka. Medicin: Anervan, 1 st vid anfall. Tål ej nyare medicin, triptaner, tex Imigran. Förebyggande: Inderal, 40 mg, ½-1 tablett. 3 ggr dagl Försökt få remiss till migränklinik, eller dyl. Med husläkaren vägrar skicka remiss Har också bett att få annan förebyggande medicin, inte betablockerare, men vill inte läkaren skriva ut. Andra sjukdomar är: Hyperpara (trots op -94) Ev MEN 1. Fibromyalgi, med ofta svår värk, sömnsvårigheter, trötthet.

Cymbalta mot värk

Hej Björn, och tack för ditt snabba svar- Idag ringde min läkare på vårdcentralen och jag talade om vad du sagt. Hon verkade dock inte speciellt mottaglig och sa att eftersom du inte gjort en undersökning på mig så borde jag gå efter vad reumatologen sa, villket inte var speciellt mycket utöver att hon inte trodde det var något reumatiskt. Detta har hon kommit fram till genom att läsa mina symptom och sen när hon mätte min rörlighet i kroppen, som hon tyckte var mycket god.

Bröstryggen smärta som knivar

Jag har sedan tio år tillbaka problem med smärta i nacke, axlar och skuldor. Den strålar inte ut i armarna. För ca tre år sedan hade jag även mycket ont i bäcken i ca ett år, blev bättre efter besök hos kiropraktor. För tre år sedan gick smärtan i vänster axel i stort sett över på en dag och samtidigt blev den värre i höger. Jag har alltid ont forutom när jag vaknar. På morgonen är det bättre, blir långsamt smäre under dagen och framåt eftermiddagen är det olidligt, främst i vänster skuldra och delvis i nacken. Det blir värre av att sitta still, t.ex.

trött och ont...

Jag är nu så trött på att ha ont och det ha gått så långt att jag har konstant smärta hela tiden. Det strålar ut i armarna och det har det inte gjort tidigare. Jag har svårt att sova, att vara trevlig överlag, konsentrera mig, äter dåligt och jag känner att jag nu har kommit i en rejäl svacka och vet inte riktigt vart jag ska vända mig eller göra? Förut var jag bra på att träna men jag är så trött så jag har tappat lusten. Känns som jag behöver någon som skulle kunna hjälpa mig att komma igång att träna och hitta en behandlingsform som funkar.

diagnosen fibromyalgi

Är det troligt att min migrän beror på myofasciellt syndrom? Kan känna ngt liknande migränvärk om ngn trycker på vissa punkter på vä skuldra. Hade för 10 år sen migrän 1g/vec sen 2g/vec o senaste året 3g/vec. Alltid vä sida. (Måste man ha värk i alla 4 kroppskvadranter för diagnos fibromyalgi eller räcker 11 av 18 TP?)

Myofasciell smärta

Har aldrig fått diagnos utan de läkare jag träffat har bla sagt:"din smärta sitter inte i de fyra kroppskvadranterna så även om du har 11 av 18 tenderpoints så är det inte fibromyalgi" eller"fel på smärtsystemet tror man nu för tiden är en förklaring till värk som din" Jag har gjort allt läkarna bett mig om bla provat: tryptizol, zimbalta, naproxen, tradolan, citodon, norgesic...mm.mm. När jag så läser om myofasciellt syndrom så tycks det stämma så otroligt bra.

Utesluten ur systemet ....

Har nu ätit 100 Herracillin...Men det har inte hjälpt...Det är svårt att komma till tals..Jag har blivit utesluten ur systemet sedan jag klagat på felaktiga diagnoshandlingar..Mina privata Läkare har skrivit seriösa remisser ..Men dessa remisser har kommit tillbaka och inte åtgjärdats....Så har det varit genom alla åren sen trafikolyckan... Skulle önska komma någonstans där jag kunde få vård för Osteomyelit Där jag kunde köpa behandling....Och bli av med smärtorna.. Vet Du någon som kan utföra detta. En genomgången skallfraktur som jag har dokumenterad.....Har jag psykats svårt för....

Ryggsmärta och nervpåverkan

Hur länge kan man vänta på att det ska bli bättre när det hela tiden bara blir sämre. Gått endast till läkare på vårdcentral, alltså ingen expert på området. Vad kan jag få för råd. Känns inget roligt att bara försöka med TENS och värktabletter hur länge som helst. Tacksam för svar.... har utretts med ct, samt mr-rtg pga misstänkt lumbalt diskbråck, såg en buktande disk mellan L4-kotan och en lumbosacral övergångskota. Går hos sjukgymnast men efter sträckning av ryggen för att ge plats för disken har endast försämring och mer smärta blivit resultatet.

Sidor