Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

april 2007

Diskbråck c6-c7??

Jag har haft ryggproblem i cirka tio år, det är främst bröstryggen och C-7 som krånglar. Nu har det kommit ett nytt symptom som gestaltar sig i form av smärtor i armen. Mitt pekfinger är bortdomnat, jag har svåra smärtor runt armbågen. Det kryper i armen och sticker i handen. Det gör mer ont att ta armen ut mot sidan än rakt fram eller bakåt. Det gör mer ont att sova på mage än på rygg. Dessutom har jag ingen kraft i armen och lite dålig balans vilket resulterar i att jag går in i dörrkarmar etc. Har svårt att bedöma avståndet.

IBS!

Hej!Jag har haft ont i magen i 8 år nu .Den börjar i övre delen av magen och går ner till navel.Det gör jätte ont när jag andas ,och det känns som kramp.Det gör så ont att jag kan inte stå ,och det är mer eller mindre precis varje dag.Smärtan borjar direkt efter varje måltid, det spelar inte roll vad jag äter jag får ont i vilket fall som helst.Smärtan från magen strålar i ryggen också.På grund av allt smärta jag vågar inte gå ut själv och inte långa streck,så jag vet inte vad ska jag göra länge.Jag glömde säga att en vecka före mens ,jag får mera ont,olust känsla och är ganska deppigt.

CRPS, cymbalta och depression

Min fråga gäller medicinen Cymbalta som jag har fått insatt pga smärtan, jag äter 120mg/dag men jag märker ingen skillnad alls, jag har lika ont och jag är dessutom djupt depprimerad på väg till ett apatiskt tillstånd.Jag har varit i kontakt med min läkare på vc som har hand om min medicinering men han vet inte vad jag ska göra, det är bara att stå ut får jag till svar.Jag sitter numera i rullstol så jag tycker att jag står ut med mycket och det borde väl finnas någon annan medicin som jag kan pröva eftersom detta inte hjälper alls.Jag har ätit denna dos i snart två månader så något resultat b

Ärftligheten och muskler

Frågan är bara om jag har fått rätt diagnos. Jag har varvat ner nu sedan FK´s läkare gjorde ett uttalande om kronisk myalgi. MEN...nu har jag börjat fundera igen om detta verkligen kan stämma... Har försökt att kartlägga både min och min familjs värkhistoria och diagnoserna som de har fått... Väldigt vaga och i mitt tycke väldigt skiftande diagnoser men som ändå hör ihop på ngt sätt. Tycker ju att det är konstigt att jag är tredje generationen med ständiga värkproblem.

Ryggstyrka och smärta

Hej! Tusen tack för snabbt svar! Skönt att kunna vända sig till Smärt-guiden när det "krisar". Det är troligen något muskulärt jag ådragit mig. Skall kontakta läkare för diagnos. En fråga bara: Hjälper det att ha en riktigt vältränad rygg för att slippa rygskott? Väbnliga hälsningar

Polyneurpati och järn

Jag oroar mig nu för spridning till andra delar av kroppen. Jag känner av domningsbesvär på min vänstra sida kring höften. Fotbesvären kommer och går i styrka, men det har hänt att jag inte kan köra bil, då hela foten känns i "nervdaller". Läser ibland om järntillsatts intravenöst för reslesslegs. Kunde det vara en behandling för oss med polyneuropati?

Förslitningar

Har de senaste sex månaderna haft tilltagande smärta i axlar ochvänster arm. Mina händer och fingrar domnar ochså bort under sömnen. Har varit på röntgen och tagit mycket prover.De är en del vanliga förslitningar det får jag leva med då jag haft ett ganska tungt arbete. Min fråga är vad kan jag ta för sömn och värktabletter i samtidigt med Varan?. MVH.Tommy Hasseltorp

Smärta efter injektion

Hej! Ny smärta - ny fråga. För åtta dagar sedan var jag och fick en kortisonspruta i höftens senfäste. Jag spände mig då något fruktansvär pga av smärtan. Efter någon timme fick jag väldigt ont i ryggen under midjan. Det kändes mest i höger skinka. Där fanns en v'ldigt öm punkt, som smärtan strålade ut från. För tre dagar sedan tilltog smärtan och jag har legat i sängen mest hela tiden. Det känns värre av att ligga på rygg än att ligga på sidan. Sitta är praktiskt taget omöjligt. Smärtan går inte ner i låren och toalettbesök är möjligt.

Bröstkorgen punktsmärta

Hej Jag är en 40-årig kvinna som har haft värk i 4 år. Mina problem sitter mestadels i vänstra sidan av bröstkorgen. Bak till vänster under skuldran och framtill under vänstra bröstet. Ibland som punktvis värk, ibland mer som ett tryck. Jag har ibland även ont i hela bröstkorgen, som ett bredd band runt hela bröstkorgen som dras åt. Denna smärtan är outhärdlig. Jag har även problem med andningen när smärtan är som värst. Jag mår ofta illa och är småyr. Blir även akut trött ibland. Har prövat vanliga värktabletter och tabletter för nervsmärta, men ingen direkt verkan.

Sidor