Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

maj 2007

87 årig mor med smärta

Kan det finnas någon annan orsak till hennes smärta och finns det något bättre preparat MIn 87-åriga mor har sedan 5 år smärta i vänster ben strålande ned mot fotleden.Nu sedan en sjukhusvistelse på 2 veckor även ont i vänster ben.Senaste 2 veckorna så svårt att hon ej längre nästan kan stödja på benen och även då känner smärta vid beröring av anklarna.Hon har genomgått 2 röntgen undersökningar av ländryggen som visar kraftigt urkalkat skelett.Tidigare har hon fått alvedon och upp till morfin men nu hjälper inget.Förra veckan fick hon prova Lyrica med eventuellt någon effekt.

Omega 3, diklofenak och chisan samtidigt?

Min fråga är inte direkt en smärtfråga--- utan en undran över hälsokost preparat i kombination med mitt läkemedel. Hur är det med Omega-3, då ju också det är blodförtunnande ? Och jag brukar ta Chisan 15/ml per dag, hur är det med det? Har funderat över detta ett tag----är det ok att kombinera dessa med min medicin ? Hej! Jag har haft Bechterews Sjukdom sen 20 år. Går på regelbunden koll hos min läkare och får Diklofenak--100mg/till natten.

Blanda mediciner

Kan jag blanda Tryptisol med Tradolan? Eller är det mening att Tryptisol ska ersätta Tradolan + Panodil så småningom? Hur ska jag i så fall trappa ner? Har förslitningar i rygg och nacke och axlar + fibromyalgi sen 70-talet. Är ordinerad smärtlindrande medicin: Tradolan 50 mg + Panodil forte 1 gr 4 ggr per dygn. Har dessutom för en månad sedan fått Tryptisol 10 mg att ta 2 tabl/dag mot depression samtidigt som det ska fungera som smärtlindring. Min husläkare är inte anträffbar och vikarier kommer och går på min vårdcentral.

Skakningar

Nu undrar jag om man har små skakningar i huvet så andra ser det,fast jag själv inte märker det,vad kan det vara,vad heter det,och vad gör man för att det inte ska bli så mycket mera,

Hur klagar man

jag får tacka för snabbt svar. jag har vart i kontakt med andra sidor där man "frågar doktorn" men aldrig fått något svar. så tack än en gång. jag har funderat på detta med felbehandling många gånger. men det är obehaligt, och som du skriver det är en långprocess. själva problemet är att "detta" har inträffat för en närstående , som går hos samma läkare som jag brukade gå till. Och jag undrar om någon mer har råkat ut för det. det är redan svårt att få veta att man är sjuk, mycket mer svårt när man känner att man ej blir betrodd av den läkare man träffar.

Hypokondri och Crohns sjukdom

Har jag blivit felbehandlad? Hej, jag är en kvinna 28 år gammal. jag har just börjat med salysypyrin EN och äter tradolan retard 150 mg sedan några år tillbaka. jag har för några månader sedan fått en ny läkare. nu till min fråga. När jag går igenom min journal och provsvar så hittar jag saker som min förra läkare aldrig har talat om för mig. jag har gjort tarmundersökningar, koloskopi kapselendoskopi och gastroskopi. min förra läkare har sagt att dessa provsvar var normala.

Bli remitterad till smärtläkare

Hej igen. Hur blir man då konsulterad till en smärtläkare? Mormor går hos en allmänläkare på vårdcentralen som själv tycker att han kan bäst. Ska man be honom om en remiss? Biverkningarna märker mormor av och är hängig och trött ofta. Men hon skulle inte kunna leva utan smärtstillning, så det är trist att det ska behöva vara såna biverkningar.

Brännande smärta efter struma operation

Undrar om du känner till om det är vanligt att man har svidande/brännande smärta och känselbortfall i rygg (över hela höften ner en bit på låret, bak på ryggen) när man haft struma (är opererad) i rygg (över hela höften ner en bit på låret, bak på ryggen) eller på andra ställen? Vet ej om jag kan lita på min känsla, är trött på att springa hos doktorn, har börjat känna mig hypokondrisk, och känner att jag behandlas så också (?). Varför känns det ofta som om läkaren har större rätt att veta vad som pågår i min kropp än jag själv?

Kramp och muskler

Hej! Hj. tack för svar! Min följdfråga är: Vad beror den kraftiga tyngdkänslan i höfterna/korsryggen på, ca en timme efter att jag kommit ur sängen? Sedan dröjer det en stund innan värken sätter in. Borde jag kanske lägga mig och vila innan värken tilltar? Skall söka sjukgymnast så snart jag orkar.Till dess får jag försöka med egenvård. Vänliga hälsningar

Mer morfin, eller

Plåster, både norspan och durogesic, har jag redan testat, men jag klarar inte av biverkningarna. Jag får svettningar av den grad att jag måste byta kläder en gång i kvarten. Vad finns det för alternativ till morfin då? De fungerar ju uppenbarligen, men bara en månad eller två. De syntetiska typ tradolan och tramadol, fungerar inte alls.

Sidor