Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

juni 2007

Utbränd eller....

Nu har det snart gått ett år sedan jag skrev förra frågan. Jag har fortfarande ont på samma sätt som jag beskrev. Under året har jag haft psykologkontakt men vi har avslutat nu eftersom jag känner att jag mår psykiskt mycket bättre. Jag har varit sjukskriven och tagit bildlektioner och skrivlektioner. Det har varit bra. Men ingen vet ännu vad som är orsaken till min smärta och jag har inte fått någon diagnos. Ögonläkaren har sett att inget är fel på mina ögon. Husläkaren har gjort smärtundersökning och sett att jag inte har reumatism och förmodligen inte heller fibromyalgi.

ryggsmärta

Hej Är kvinna, 54 år och har haft 3 ryggskott det senaste året, har ej känt mig helt bra i ryggen mellan dessa heller. Det senaste ”skottet” vill jag kalla höftskott om det finns nåt sånt och det fick jag för 3 mån sedan då jag stod på knä och lyfte en tung möbel. Det kändes som om höften gick av! Har under året besökt naprapat, läkare och sjukgymast och aktiverat mig enligt råd med promenader, bassänggymnastik och djup bukmuskelträning men förbättring uteblir känns det som. Är steeeeel o har ooont i ländrygg o höft och är allmänt oanvändbar.

Tietze eller....

Hej Jag har haft ont i bröstet ca 8 år. Min läkare säger att det är Tiezes syndrom. Har fått B.L.A. Voltaren, Tradil, Tipparol. Men ingenting hjälper. På senare tid har jag fått andra symtom. När jag ligger ner och kopla av käns det som ilningar genom kroppen. Nästan som en elektrisk stöt. Vilket gör att jag har mycket svårt att somna. Sover bara i genomsnitt 3-4 timmar per natt. Kan det vara någonting med nervsystemet? Har svårt att klara av mina dagliga syslor. Har nyligen börjat en svetsutbildning. Men tror inte jag klarar av att fullfölja den, för jag är helt knäckt av detta.

Spinal stenos

hej jag har tydligen drabbats av spinal stenos (detta konstaterat genom magnetröntgen) och det var skönt att få bekräftat att jag inte var hyprokondriker. Mellan 3-4 kotan är ryggmärgen 0,4 kvadratcentimeter. Jag är 61 år, aktiv tävlingsgolfare med god fysik. Speler med hjälp av golfmoped men resultatet har blivit sämre. Arbetar fulltid som lärare då jag är övertygad om att arbete ger bättre hälsa. Vilka alternativ förespråkar ni för att jag skall få tillbaka min livskvallité.Hälsningar Stefan

Spinal stenos operationssmärta

Hej dokorn! Tack för snabbt svar. Min operation gjordes den 4 april 2007- och som sagt har jag fortfarande samma värk vid gående och är mycket stel när jag vaknar. Hur är det? Har hört att när jag är ute och promenerar - att man skall gå vidare när det gör ont!!! Är det verkligen rätt, jag får så ont då - och jag känner mig ostabil i benet då - och värken i ryggen är så illa - att det enda som hjälper är att gå och lägga mig med benen på en hög kudde tills värken släpper. Hälsningar Lisa

Smärta efter spinalstenos op

Vad finns det för smärtlindring för smärtor efter operation av Spinal stenos. Jag har tabletterna Orudis retard, hjälper mot stelhet. Sen har jag fått Dexofen, men är osäker på om dom hjälper mig - har fortfarnade värk efteråt. Min doktor säger att det är svårt med hjälp för detta. Har även Panodil som komplettering. Panocod fick jag efter op. men fick ont i gallvägarna -så jag slutade med dom. Smärtan debuterar efter ca 100 promenadsteg.

Tryptizol

Hej Min mamma har av sin läkare ordinerats Tryptizol mot nervsmärta.Jag ser i FASS att det har ganska många biverkningar. Ni har på er sida rekommenderat Mianserin. Är de lika verkningsfulla eller varför välja triptizol

Ketogan eller ej

jag har påpekat mitt smärtproblem för läkare att när det blir som värst inte går över och hade jag inte barn skulle jag förmodligen dra till med nåt drastiskt tror jag.finns det ingen möjlighet att få nåt starkare än det jag har när smärtan är så där svår?ketogan eller nåt och om inte VARFÖR?vad ska jag göra då?

ALS

ALS fråga: orolig för att få als, Jag har fibro sedan 16 år tillbaka och när mina skov kommer blir jag stel och trött och ont i armarna(svag). Min läk säger att fibro excisterar inte överhuvudtaget så vad ska jag gå på , när det dyker upp andra krämpor?Jag menar att det jag läst om Als stämmer väl in på mina problem, tappar saker svag i armarna, svullen i fot imjukdel mellan tårna, ont till och från i rygg höft m.m .Har man smärta vid ALS,som du förstår kanjag inte fråga min läkare eftersom han inte vill erkänna fibron. Kan fibron försämras med att jag är i preklimakteriet?

Sidor