Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

juli 2007

B12 brist, tål inte....

Tack för svaret!Jag är utredd tidigare på Sahlg.sjh,och MölndalDå var jag ej så dålig som nu. Man ställde diagn. neuropati.På en remiss från husläkaren för två år sedan svarade neurologen på Sahlgr. att de ej hade tid och det finns inget att göra.<Hjärninfarkt och brosk utväxter.fem st,vid halskotorna5,6,7. spelar in.Op.ej möjlig.Tål ej B12 i någon jorm.Ser ut som spetälsk av det. Avrådd efter många olika försök,att inta eller inj.B12.Smärtlindring är just nu högst prioriterat. Vad göra?

Postopsmärta efter ryggop, whiplash

Tack för snabbt och bra svar! Ang v-tiden så är det pga avvaktan på en dt dom gjordes i början på juli, benläkningen måste vara minst 50% innan ny op är aktuell..Får svar i aug på detta. Går på sjukgymnastik 3 ggr/v, tns mest hela dgr samt äter mediciner. Upplever ej så mkt psykiskt trauma förutom en ganska stor frustration gällande sm infinner sig då och då..En sista fråga, jag står i nuläget på somdaril och dexofen för smärtlindring. Upplever inte ngn större hjälp, bara mosig i huvudet, vet du om det finns ngn annan medicin som kan ge bättre lindring?

whiplash, ländrygg, skruvar

Kort sammanfattning; bilolycka 1993 med whiplash och ländryggsbesvär som följd. Kraftiga sm ländrygg/ben till och från fram till 2005 då de blev mer eller mindre konstanta. Konstaterat diskbråck L5-S1, kontakt med strängnäs med efterföljande utredning, visade på srs och rek fusion. Sagt och gjort, mars 2007 opades jag och mina smärtor sen tidigare minskade ganska radikalt. Dock hände det ngt ett par v efter op, som utlöste en mkt stark sm på ett helt nytt ställe i ländryggen där jag aldrig tidigare haft problem. Åter strängnäs 3 mån ef op, slätrgtkoll och läkarbesök.

b12brist

Har diagnostiserad neuropatii fötter,ben och händer.kan det sprida sig till hela kroppen?.Jag har synnerligen svåra smärtor även höfter,lår rygg occh skuldror. För info. mycket lågt B12, tål ej behandling för detta. l Lägre än 200 för ett år sedan. Tidigare 85. Blodet "knepigt" Homocystein varit 65. Vet ej nu då min distr. läkare inte tycker det är intressan att kolla . Jag har tidigare skötts av Mölndals sjukhus av både hematolog och neurolog. Jag undrar om dessa knepigheter i blodet påverkar neuropatin?

Överrörlig

Hej, tack för ditt svar! jag har fått tid för hjärtat hos min husläkare om en vecka, jag är inte öm i musklerna eller så, men har dock haft som ngn retning vid revbenen, intill bröstbenet tidigare (inflammation?). Min ryggvärk kom förra sommaren i samband med att jag fick konstant "mensvärk", gyn misstänker endometrios. Kan endo. och det onda ryggen ha ngt samband? Kiropraktorn och sjukgymnasten säger att jag är överrörlig?

Svår smärta nacke arm

lyckades pga flera diagnoser i samma områden.Det slutade med 180mg/ dygn metadon + 2000 mg paracentimol. Jag är inte nöjd med Metadonet det är klart det hjälper men inte fullt ut så att säga. Sedan har jag väldiga biverkningar som skuller klinga av vilket inte hänt. Har börjat trappa ut metadonet nu efter 18 mån. och smärt/värk ökar som ett brev på posten.

Ryggen och hjärtat

Hej, jag är en tjej på 28 år som har ont i ländryggen, det har pågått ca ett år. Jag har varit hos sjukgymnast och med den behandlingen har det blivit tillfälligt bättre, men kommer alltid tillbaka. Jag har även varit hos kiropraktor och naprapat, blev bättre tillfälligt då med men kom tillbaka. De säger att det är ngt med 4.e kotan, men vet inte vad. Jag har svårt att vända mig i sängen och att kliva upp på morgonen, är helt stel. Sen har jag en undran, jag får ofta ont i bröstet, och jag har en konstig smärta som flyttar sig i bröstkorgen, känns som hjärtat gör extraslag ibland.

Vårdgarantin

Tack för snabbt svar! Hur fungerar vårdgarantin i detta fall? Kan man inte åtgärda med rotblockad,jag är ju givetvis inte glad över att behöva opereras,det är väl stora risker när man dessutom har diabetes?Undrar dessutom hur länge man kan hålla på med värktabletter utan att skada lever och njurar.Och ömheten som sitter över höftkam och i sittbenet,kommer den verkligen av ovanstående?

MR diskbråck

Jag har fått kopia av svar på MR ländrygg ochskulle vilja få uttytt utlåtandet.En läkare,som jag talade med efter röntgen sade att jag hade en förträngning i ryggmärgskanalenoch antydde att jag var för gammal för att opereras.Finns i så fall annan behandling?Är det spinal stenos?Jag har väldigt ont,natt som dag,det sägs att man inte har ont när man ligger och att det skall vara lättare att cykla än gå,vid denna sjukdom,men inget av detta stämmer på mig.Min huvudsakliga värk sitter vid sittbenet och jag är fruktansvärt öm både över skinkan och höftkammen,har inte särskilt ont uppe i ländryggen,

Sidor