Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

augusti 2007

Spetskompetens neuropati

Hej! Var finns spetskompentens över olika behandlingsformer för diabetsneuropati i Sverige, Europa samt World wide? Hur kan en "vanlig" människa få tillträde till dessa? Finns det någon form av bidrag från Landstinget om jag söker mig utanför "mitt" landsting?

Lyrica hela livet??

Eftersom jag inte får gå på smärtkliniken längre utan är hänvisad till min läkare på vårdcentralen, som inte kan så mycket om vare sig min sjukdom eller min medicin undrar jag. Jag äter Lyrica sedan förra våren för en nervskada som jag fick efter en ryggoperation. Har försökt sluta flera gånger men smärtan blir så mycket värre att jag inte klarar det. Min smärtläkare sa att man kunde trappa ner Lyrican och sluta på en vecka stämmer det? Jag mådde fruktansvärt dåligt när jag gjorde så.

PLIF, rygg operation

Har tidigare frågat dig ang stelop,och borttagande av skruvar som smärtar. Nu visade det sig att det inte var skruvarna som var problemet utan att jag inte har ngn benläkning alls, sedan op i mars 07. Ska nu genomgå en till stelop.fast denna gång via buken. Min fråga till dig är; är det större sannolikhet att man får bättre/mer benläkning när man gör en till op framifrån? Och isf varför? Har i nuläget en massa restiriktioner, får inte fortsätta att gå på sjukgymnastik,inte lyfta mer än 1kg mm pga att jag ej har ngn stabilitet i ryggen.

Ben värk.

Hej! Jag har sedan några år tillbaka haft kronisk smärta i mina knän, vader och fötter. Jag har därigenom fått ganska stora sömnproblem. Jag har förutom värktabletter fått Tryptizol för smärtlindring och hjälp med att sova men jag är rädd för att jag ska gå upp i vikt av dem och har därför inte använt dem. Jag ska börja med att ta 10 och öka upp till max 50 mg. Hur stor är risken för en viktuppgång på denna dosering, och varför går man eventuellt upp i vikt av tabletterna? Läkaren som skrev ut dem sa att den låga dosen utesluter viktuppgång, stämmer detta?

Olika besked från olika läkare.

Jag var inlagd på Falu lasarett för magproblem(primperan) och var sedan hos läkare för just huvudvärk och fick tabletter mot bältros men fick så ont och kräktes så jag bev inlagd för detta och bältros på lasarett. Vid utskrift fick jag besked att äta mot saltbrist några dagar och fick besked att prov skulle tas på vårdcentralen men får inget svar om jag skall äta tabletterna efter ny provtagning. Vid fråga på vårdcentral får jag besked att svar har skickats till lasarettet utan att meddela mig om resultatet.

Diagnoser inte värt att klaga...

Jag klagade på diagnoserna Och har nu fått dödsstraffet..... Den som blir felbehandlad blir avstängd överallt......Övert. har stor makt Och mina genomgående dokumenterade skallfrakturer som Professor Jarl Risberg Lund i intyg Dokumenterat som sannolikt orsakade av trafikolycka ....har körts över Och jag psykförklaras överallt........Hela min käke glider.. som är skadad Och där det satte sig en osteomyelit efter rotoperationer. Och min privatl.sänder mig till ett nytt försök käkröntgen maj 07......

Bensår 93 och bara alvedon

Frågan gäller min mor, som idag är 93 år ung. Hon har dom senaste, kanske 10-15 åren fått värre och värre smärta i fötterna. Det dels värker inne i fötterna, samt på utsidan, där det också är alldeles rött och varmt. Idag har hon väldigt svårt att gå p.g.a. detta. Bensåret har hon nu haft i 1 1/2 år. Varför läker inte det? Tack på förhand.

Socker i blodet, stress och smärta

Kan den ständiga smärtan utlösa andra problem och sjukdomar i kroppen? Jag hade graviditetsdiabetes för 17 år sen och har sedan dess försökt anstränga mig att inte gå upp i vikt och äta klokt + motion. Min mamma hade diabetes 2 och mina kusiner på mammas sida har också det. Under sommaren har jag då och då testat mitt blodsocker (jag har egen apparat) och vid vissa tillfällen har jag haft över 11 mmol. Det har då varit extra stressigt och inte tid att äta ordentligt och motionera.

Tinningsmärta

Varför är smärtan alltid på höger sida av huvudet, och oftast vid tinningen?Varför kommer smärtan stötvis och så hastigt den går över för det mesta? Det brukar hålla i sig en vecka och sedan kan smärtan vara borta i flera månader? Varför vill jag helst blunda och ha det mörkt när jag har ont?