Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

september 2007

Ont i händerna.

jag har ont i mina armar och händer oavset vad jag gör med dom.Har haft ont i nästan 8år.jag har pronaxen och voltaren hemma men det hjälper inte.Har provar olika salvor mot inflamation.Ingen reslutat.Min fråga är. Vad ska jag göra för att ta reda på vad det är?

Återsända remisser

HUR få hjälp i ett landsting där vi inte har någon "vårdsluss"??? (Jag har kontakt med patientnämnden och jag får fint bollplankstöd men upplever att de mer kan lyssna än faktiskt hjälpa mig.) Ska jag måsta åka t annat landsting och söka akut hjälp??? Vilket känns helknasigt. VAD kan jag göra i min situation??? =========== Historik: Tidigare behandlats för fibromyalgi, 11 år gammal diagnos från reumatolog, föregående år tittade neurolog på mig, de flesta tester gjordes utom lumbal punktion.

Ryggen, fortsättning

Dom är inskrivna inom omsorgen. Jag har gått på sjukgymnastik, har provat tens ett tag, jag försöker ta promenader två-tre gånger i veckan, jag är naturligtvis hemskt stel i ländryggen eftersom jag är stelopererad, jag trodde att smärtan i ryggen skulle försvinna efter operationen, men det har det inte gjort. Min smärta sitter i ländryggen, nacken och upp i huvudet. Har varit med om två bilolyckor och huvudet flygit fram, så jag är stel även där.

Svår sits

Hej Jag är 42 år och har problem med min rygg sen många år, har haft tre rejäla ryggskott, kotförskjutning, har en liten missbildning i ryggraden. 89 fick jag en artrit i vänster höft, då var jag riktig dålig, har känningar i höften än. Hösten 02 gjorde jag en stelop i ryggen mellan 4-5 ländkotan, har i dag sjukpension på 50 % och jobbar 50% som undersköterska i vården. Jag har genom röntgen efter en olycka på mitt jobb fått veta att jag har kotförskjutning även i nacken där jag har mycket värk och stelhet. Jag har även smärta i ryggen, kan inte stå stilla, inte sitta länge, svårt att sova.

Flunitrazepam och oxycontin

jag undrar jag har under en längre tid ätit oxycontin20mg + ocy norm 10 mg för neurogen smärta i zaphenusnerven i vänster fot som blev avskuren 1981 på KS,, ja fick pröva Flunitrazepam av min väninna och de hjälpte bättre än oxycontin varför vill min husläkare ej byta medecin till mig båda preparaten är ju lika beroende framkallande och ja har ej något missbruk? sen undrar ja skriver du ut recept???? Marie

FÅR INTE TRÄFFA MIN DOKTOR

Tack för svaret. Jag har aldrig fått träffa den Vc -läkare, som ordinerat kortisonet. Vc.läkaren har endast velat ha telefonkontakt. Vid samtalet på måndag i denna veckan, sa han att jag inte varit ngt akut fall och att han skulle ringa mig om en månad igen. Detta har för mig varit en oro varje dag att jag inte fått träffa vedebörande läkare. Jag vet inte vad jag skall göra. Därför har detta forum varit ´den tröst jag haft.

PMR och magen

Vad skall jag göra åt mina problem från magen, det svider o. smärtar samt har jag haft reflux vid några tillfällen? Hej! Jag har nu ätit t. prednisolon i 21 dagar för den preliminära diagnosen som är PMR. De första 14 dagarna fick jag ingen profylax för magen eller kalktabletter. Efter kontakt med vc. bad jag om detta ,eftersom jag läst detta är en vanlig tilläggsbehandling när kortison insätts. Jag hade även någon dag innan kontakten med vc. fått problem med smärtor och reflux från magen. Trots att jag nu äter T.

PMR NSAID, operation

Kan en operation av höften förvärra en reumatologisk sjd.? Har inte vågat gå med på op. om det skulle visa sig vara en polymyalgi där beh. är steroider och detta är kontraindicerat efter en höftledsop. Tycker inte heller medicinerna hjälper i nuläget. Jag märker ingen skillnad om jag låter bli någon dag. Håller NSAID´n inflammationen nere lite mer på sikt?

FM PMR höftförslitning

Hej! Jag har sen 6 månader tillbaka en tilltagande värk i kroppen. Det hela började i mars efter min mans 60-årsdag. Jag trodde först det var träningsvärk efter allt arbete, men det gav sig inte utan tilltog succesivt. Värken började i höger knä, sen hela benet, sen ländryggen. Knät svullnade och gick knappt att böja. Jag kunde inte sitta pga muskelvärken i benet eller hitta en sovställning utan smärta. Snabbt utvecklades en kraftig stelhet/smärta så fort jag suttit/legat en stund.Uppe i lätt rörelse fungerar bäst. Jag är egen företagare med många anställda så sjukskrivning är inte aktuellt.

Utredning av muskelförtvining

gäller) genomgått utredning/behandling? I så fall, vilken? Ja, jag har genomgått utredning hos neurolog på Medicinen avd i Ystad. Man har röntgat skalle, ländrygg, halsrygg, mellanryggen, inre organ, gjort gastroskopi, endoskopi, samt EMG undersökning av muskler och aktivitet i nerver. Ett antal bloprover samt ryggmärgsprov har tagits utan att ge något svar på vad jag lider av. Jag har gått ner 15 kg det senaste året och har smärta i helan kroppen. Jag blev fästingbiten för 5 års sedan men behandling av dubbeldos Doxyferm har inte hjälpt.

Sidor