Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

oktober 2007

Treo comp

jag har tagit treo comp för det och mått jättebra jag har tagit 4 st 2 på morgonen och två på kvällen men sen dom sänkte med 1 på morg 0ch 1 på kvällen har jag börjat må jättedåligt igen och mitt jobb har blivit lindande jag har nu inte kunnat jobba på en månad vad ska jag göra jag tog för några år sen eeg på hjärnan och fick diagnosen att jag hade ren och skär migrän jag får väldiga anfall med kräkningar

Waran, artrit och medicinering

Jag har under flera år gått med en obehandlad atrit problemet ligger i att jag går på varan...men prövade med metotrexat tabletter men då tyckte levern att den inte skulle samarbeta...nå väl vi ger tanten lite cortison håller smärtan nere lite grann men inte smärtfri på långa vägar...inte i närheten...tant blir sämre och sämre...hmm...vi testar Humira...nu har vi testat i 4 månader och det enda vi lyckats åstadkomma är en jäkla massa biverkningar och hög feber...vad gör vi nu jo vi lyfter ut Humiran och ger metoject...fick humiran den 17 okt och metoject den 24 okt...oj oj oj vad sjuk jag blev

Rätt till specialistvård

kruxet är att jag inte har nån fast familjeläkare utan har haft olika hyrläkare sen i jan-07. hur ska jag bete mig för att få kristerapi och jag bad min fd.familjeläkare skriva remiss till uppsala som är närmaste smärtklinik då jag bor i hofors. fick då till svar att de kan ändå inte hjälpa dig mer än att skriva ut mer smärtstillande. min sjukgymnast är enormt bra. specialutbildad i USA. jag känner mig så maktlös just nu när ingen läkare på HC vill hjälpa mig mera. ska jag försöka hitta en privatläkare för så här kan det inte fortsätta.

Ryggsmärta, lioresal.

jag har skrivit till dig 2 ggr förr o5 och o6. jag har problrm med ryggvärk sen -97 som förvärrases nu i juli. kan knappt böja mig framåt eller åt sidan utan att det tar stopp och värker som attan.känselbortfall.domningar och smärtsamma kramper i hö.ben. kan ej sitta mer än 10 min eller ligga utan att jag måste upp och röra på mig. behandlingen hos SG lindrar besvären ca 12 tim. minSG är helt säker på spinal stenos eller diskbråck. jag äter 2 stesolid 5 mg dagligen lioresal 10 mg 2x3 tradolan 50 mg+alvedon 50 mg 2x3 av båda sorterna.

Skada efter misshandel.

Hej. 1995 vart jag misshandlad och killen i fråga, tog tag i mitt huvud när jag satt ner, och tryckte det mot full kraft ner mot golvet. Det knakade i nacken och efteråt började armar rygg och nacke domna bort, samtidigt som det kändes som en varm rinnande känsla i hela överkroppen. Jag vart körd upp till akuten, men väl där uppe kom rädslan för den killen som gjort detta mot mig, så jag nekade till att jag hade ont etc. Läkaren sa så ev muskelbristning. Det enda som gjordes var att han kände på ryggen, och det gjorde fasligt ont, vilket jag( dum som man är) nekade till.

AFA arbetsskada

Jag lyfte fel dec 1992 - då 26 år gammal. Och har genomgått massor av utredningar som påvisar att jag har smärta - men inga fynd på röntgen. De klassar det som Nociceptiv - Idiopatisk smärta. Har sedan dess haft smärta (nocieceptiv - idiopatisk) och varit sjukskriven från o till fram till år 2000 - då jag fick sjukersättning på heltid. AFA har godkänt skadan som arbetsskada men menar att min smärta borde vara självläkande efter ca 6 mån. Därför vill de (givetvis) inte betala ut livränta. Det finns inga konkurrerande skadeorsaker och innan skada var jag fullt frisk och aktiv inom idrott.

Polyneuropati tryptizol del2

Underligt! men de få gånger jag gått till sängs, utan värkar! är just de gånger jag druckit några starköl eller liknande! Kan det vara så att min rökning ( har slutat sedan 5 dagar tillbaks) har skadat eller fått de små välldigt fina blodkärlen att dra ihop sig och därmed orsaka smärta?

Polyneuropati tryptizol

Skall till Neurolog på Karolinska nästa vecka, skall mäta nervledningarna uti fötterna. Misstänkt Polyneuropati! Fick prova en mycket låg dos av Tryptizol, inget hände och verken tycktes om något förvärras! Inbillar jag mig? Tryptizol kanske inte är för akut verk eller verkar den kanske på sikt?

Diskbråck och sportbil

Ahh gått då skall jag ta kontakt med min sjukgymnast igen, han lär nog blir förvånad för förra gången sa han att han inte brukar rekommendera det han sa till mig som bara var vila utan övningar. Jag känner mig ju fortfarande stel och har lite huggande/brännande smärta vid svanskotan men är mest när jag reser mig upp ibland och inte så farligt så hoppas kunna träna bort det. Hur är det förresten med sportbilar som brukar vara väldigt låga, har sålt min ena men har en kvar som får stå. Är detta någon risk för mig om säg två år eller skall jag helt försöka undvika dessa bilar?

Sidor