Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

oktober 2008

Ansiktssmärta

Min fråga gäller min smärta i vänster sida, se ovan. Gäller även värk i hela ansiktet (fremst käker) och huvudet. Detta har jag haft dagligen i 3 år. I bland ritkigt illa, ibland lite bättre. Smärtan är mest som en stark svidning. Har också ofte feber, känner mig varm i ansiktet och svidningar i ögonen, vilket gör att jag alltid måste lägga mig och sova 2 timmer varje dag på helgen. Lägger mig också ofta när jag kommer hem från jobbet på grund av värk. Inga värktabletter fungerar. Jag lever ett hälsosamt liv med bra mat, bra nattsövn, vila och promenader/yoga.

Citodon mot bensår

Hej jag har en fråga ang bensår och smärta,har haft bensår i två år nu och senaste månaden har det försämrats med smärta i såret och kring,jag medicinerades med citodon för att klara av att få benet omlagt och lindat men så tog min nuvarande läkare bort den medicinen och satt in panodil som inte vill hjälpa,distriktssköterskan och dom på hudmottagningen tycker det är konstigt att han tagit bort dom och vägrar sätta in dom igen då dom hjälper,till saken hör att han påstår att jag haft ett mångårigt beroende av kodein vilket inte stämmer.Jag ligger i konflikt med läkaren och han har satt stopp f

Smärta efter thoraxoperation

Alltsedan en delvis misslyckad by-pass operation i dec 2004 så har jag en kontinuerlig ömhet, ofta övergående i perioder av mer eller mindre stark smärta, på båda sidorna av bröstbenet. Smärtan väcker mig på natten. Kranskärlsröntgen i maj 2005 då det konstaterades att 2 av 4 kärl var ockluderade. Efter en vecka insättning av två medical stents. Mkt bättre hjärtfunktion men oförutsägbart (ej klara samband med t ex ansträngning, stress, födointag) kommer och går bröstsmärtan nu liksom förut. Ingen förbättring av ömheten/smärtan kring bröstbenet..

Atypisk ansiktssmärta.

Hej! Om man har ansiktssmärtor från och till kan dessa förvärras och bli bestående?Om man har atypiska ansiktssmärtor då måste man väl ta medicin? Jag har tidigare tagit Lyrica men har inte behövt ta dessa på 6 månader .Fick dessa problem i samband med tandutdragning maj 2007.Har även känsa av svullen tunga och brännande.Tungan ser helt normal ut.Pressar tänder.Kanske detta ger denna känsla?Använder bettskena till natten.Tacksam för svar

Akuten för yrsel

Har sedan 1 års tid ont i ryggen - förmodligen muskelsmärtor muskelsmärta myalgi. I augusti fick jag besvär med domning av vänster arm samt att när jag böjer huvudet framåt, pirrar det från midjan och ner i benen. Det är bara i själva rörelsen det pirrar, sedan släpper det. Man tror att detta har med musker/nerver i nacken att göra. Dessa besvär har jag ff kvar. Framför allt på morgonen när jag har stigit upp, får jag en obehaglig känsla på vänstra sidan av halsen - bortdomnad och pirrar och går ner i vänstra armen. Är väldigt ostadig när detta pågår.

Husläkaren och fibro

Mitt sora problem är: Jag har gått till en läkare i många år och nu gick ha i pension 07-08. Sedan dess har jag försökt förtvivlat att få hjälp att kunna få behandling och medicin, detta är inte lätt kan jag tala om. Var vänder jag mig???? Jag känner att jag är på väg att ge upp. Ingen behandling och ingen medicin som gör att jag kan arbeta och försöka ha ett liv. Just nu har jag inget liv. Jag är trött sover inte mycket , orkar inte med min omgivning och börjar dra mig undan all social samvaro överhuvudtaget. Samt alltid denna molande värk alltid alltid.

Lyrica, cymbalta, milnacipran

Hej igen! Jag har läst mig till att Lyrica och Cymbalta är godkända som fibromyalgimediciner i USA (även för oss som inte har depression kopplad till vår sjukdom). Jag har nu också läst att man forskar på ett liknande preparat som heter Milnacipran och jag kommer att eventuellt prova någon av dessa längre fram på Gottfriesmottagningen. På flera smärtkliniker så ger man ofta Tryptizol för smärtlindring.

Fibromyalgi och tramadol

Hej! Jag har varit på Gottfriesmottagningen och fått reda på att jag har en ovanligt svår form av fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom och utöver detta en skada i nacken och ständig migrän. Gottfries har sagt att jag tillsvidare ska ta en tramadol tre ggr per dag. Jag har under det 1,5 år som jag varit sjukskriven egentligen bara tagit alvedon samt maxalt när migränen blivit för illa. Min egen husläkare är starkt kritisk till medicinering och säger att man absolut inte ska ta mer än två tramadol per vecka. Annars förlorar de effekt. Jag känner mig som att jag sitter mellan två stolar.