Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

december 2008

Cancersmärta i ryggen

Min svärfar har väldigt ont i ryggen och benen följer inte med riktigt o han är ostadig. Han tål inte morfin. Blir illamående av det. Han har också prostatacancer som han behandlas för, läkaren tror att den här tumören i ryggen härleder från prostatan. Huddinge har skickat tillbaks honom till Södertälje sjukhus (han är hemma) men de har inte hört av sig till honom för vidare undersökningar. Evald som nin svärfar heter skulle behöva smärtlindring, finns det något som kan göras för honom så han kan leva ett drägligt liv den tid som han har kvar?

Mer om adhd och misstro

Chefsläkaren kan alltså inte ta hennes journal som grund att tillbakavisa min mans biverkningstillstånd men det var just vad han gjorde. Oss emellan sa hon att hon ju sett hur dåligt han mått,men det är behandlande läkares ansvar att göra anteckningar om inte hennes.Dethar hon inte rätt till då går hon in på läkarens område.

Adhd och psykiatri och smärta

Makens diagnos är pga flertaliga strålningsperioder på 40-50 talet svår nervsmärta och deformerad högersida av kroppen fram och bak. Preliminärdiagnos ADHD som han vill ha fastställd och få hjälp med men som anses vara "av intet intresse".Varken utredning eller medicin eller samtal. Samt exogen depression (pga mångåriga påfrestningar uppkomna av son som har multifunktionshinder -NPF- vilken blev illa skött av ansvariga i kommunen i många år) "som backats" på av Neurontinbiverkningarna.

Mytoman eller illa bemött

Jag måste fråga ska jag se mej som mytoman eller inte riktigt klok.' Jag har nyss fått telefon ifrån chefsläkaren där vi bor dit jag vänt mej efter att jag sökt någon som tar ansvar för makens rehabilitering efter dessa biverkningar.Jag blir mött med att "det kan inte ha varit så farligt eftersom dosen Neurontin han fick inte var stor" och att han låg i nästan 9 månader i princip i behov av att jag tog hand om honom han kunde varken tvätta sej eller vara uppe plus en hel del andra biverkningar "inte alls var någon lång tid".

Ont i en punkt på vaden

Hej! Jag är en man på 33 år som har levt under stor press och stress både under barndom och under vuxendom. Jag har sedan 2 år tillbaka smärta i vänster vad. Jag fick från början kramp i vaden i sömnen på samma punkt. När smärtan började försvann krampen. Smärtan börjar efter en liten ansträngning t.ex promenad och är värst på kvällarna. Vaden gör otroligt ont vid minsta tryck så att jag vill hoppa upp och skrika. När jag sover känner jag ingen smärta och jag är endast smärtfri 1-2 timmar efter uppvaknande sedan kommer smärtan tillbaka.Benet blir tungt och jag blir mycket trött av smärtan.

arbetsrelaterat och behandlingsresistent.

Jag tror att det föll bort en del i frågan jag ställde; det jag har är arbetsrelaterat, dvs en arbetsskada sedan alltför mycket statiskt och monotont arbete som har satt sig i muskulaturen och blivit en belastningsskada. Axlarna är opererade (impingement), sedan sitter värken i nacke, skuldror ner i ryggen, trochanterit bilat. Om jag läser på din hemsida ang myofasciellt syndrom så rek du inte styrketräning, dvs ingen hård träning innan muskelknutorna är borta. Blir vid träning försämrad, så för mig gäller mest cirkulationsträning, blodgenomströmning i musklerna, mår bäst då.

Inget att göra....

Tack för ett snabbt svar. Ja till dr Tomas har jag varit och det vill jag tyärr säga att det var verkligen ej verksam behandling. Röker ej, har normanvikt, sköter min kost och dricker några glas rött vin till helgen. Träna, som endast är promenader som jag klarar. Provat gym men jag blir ännu sämre av det. Sköter mitt psyke och är engagerad allt jag orkar. Min Smärtläkar dr. Nath är verkligen min livlina/coach men det verkar ej att gå att göra mer.

Vad kan man göra whiplash.

Vad finns att göra??? Operation??? Får jag leva med denna outhärdliga smärta livet ut, som för mig känns omöjlig att kämpa med??? Finns det några nya mediciner mot smärta?? Operera in en smärtpump??? Har en Whiplashskada gn. båtolycka 1995. Helt sjukpensionerad sedan 2001. Genomgått ett flertal undersökningar. Har provat allt och sedan många år tillbaka (Smärtkliniken i Umeå)nervblockader. epidural, facett, blockad i epiduralrummet. Anv. flera år Nobligan 100mg + Alvedon 1g, som jag blir mycket trött av. Nu provat citodon ej verksam, ibland anv. jag Oxynorm. Till natten anv.

Kan man bli frisk

Hur hantera det här bäst? Är nu så uppgiven efter 15 år med de här besvären att jag sökt hel förtidspension. Kan jag tro att det här kan gå över och vilken sorts behandling ska jag kräva isåfall? Finns någon verksam behandling överhuvudtaget eller ska jag leva med det här för all framtid?

Sidor