Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

januari 2009

RÅd om läkare

Hej igen! Jag har nu varit i kontakt med min väninna och fått lite mer info om läget. Först vill jag säga att tyvärr funkar inte sammarbetet med de blokader hon får, sjukhuset har bara en läkare som kan ge desa sprutor och han är för tilfälligt ledig vilket innebär att hon inte fått spruot på länge och hon börjar nu sacka av igen. Jag har varit i kontakt via mail om att det måste lösas på annat sätt men vi har inget hört ännu. Jag funderar på att gå till ansvarsnämnden eftersom detta inte funkar.

Ny huvudvärk

Jag har sedan innan jul haft återkommande huvudvärk. Den har lite olika skepnad, men den sista tiden har den känts som ett skruvstäd över båda tinningarna. Jag har också märkt av stickningar och domningar i mina händer och att de är svullna. Kan ibland ha huvudvärk redan då jag vaknar men ibland kommer den inte förrän till kvällen. Vissa dagar är jag helt utan, men nu är den mer intensiv än tidigare. Det känns också varmt i bakhuvudet och nacken är stel, men det gör inte ont när jag böjer den. Jag har även ont vid ögonbrynen och där finns också punkter som är väldigt ömma.

Nervsmärta, hypofys och muskelsmärta

Jag har en väninna som idag får behandling av en läkare på sjukhusets ortopedavdelning. Hon får sprutor som löser upp hennes inflammations knutor. Det heter Blokader. När detta fungerar får hon dessa sprutor ca 2 ggr/ månad. Jag ska nedan försöka redogöra hennes symtom/sjukdomar. Mediciner hon äter idag är följande: Lyrica 150 mg / 2 ggr per dygn. Tramadol 100 mg / 4 ggr per dygn Alvedon 1000 mg / 4 ggr per dygn Imigran 100 mg ca 4 ggr per vecka Vid hög smärta periodvis 5 mg stesolig till natten hydrokortison 20 mg + ½ + ¼ per dag Oeprazol för magen Hon tar idag blokader bedövning + kortison.

Mer om gabapentin och nervsmärta

Tack för svar jag glömde nämna att jag har mycket stickningar i ben och fötter. ja, det är nervsmärtor men skulle jag vara hjälpt med Kabapentin på dagtid ochså? Är det den hoptryckta durasäcken som ger kramperna efter det att jag somnat eller är det blodförsörjningen som stryps? Också -tack för att du engagerat dig i kampen mot sjukhusinfektioner. Då jag själv har legat inlagd har jag sett hur hygienen försämrats. Sjuksköterska och fd vårdlärare

Gabapentin, kramp och smärta

Ins: Gabapentin Teva 100 mg tb på grund av kramper som jag får ungefär en halv timma efter att jag somnat. 1. På receptet står mot värk, ja det har jag också,men svårast är kramperna. Apoteket infrrmerar om att för värk kan jag ordineras Gabapentin vilket märke som helst. Däremot vid epilepsi ska Gabapentin Teva ordineras och kan inte bytas ut. Kan jag få mera information om skillnadena? Eftersom G är en kapsel ska/kan jag ta den tidigt på kvällen 2. Kan du ge något råd till mig utöver medicinering

Lyrica och övervikt.

Hej! Jag har sjukdomen fibromyalgi och har sedan ungefär ett år tillbaka ordinerats medicinen Lyrica för mina smärtor. Dosen har successivt ökat och uppgår nu till ca 500mg per dygn. Under de senaste 3-4 månaderna har jag gått upp från ca 78 kg till ca 93 kg utan att jag förändrat min kost nämnvärt. Jag har också försökt med grönsaksdiet utan att någon viktnedgång kunnat noteras. Kan denna viktökning bero på biverkning från Lyrica? Finns det någon lämplig metod att få bort dessa kilon? Hälsn Erica

13 år och fibromyalgi

Hej ! Min mor och även jag har fibromyalgi. De senaste året har många symtom på denna sjukdom även visat sig hos min äldsta dotter drygt 13 år. Det började med att hon kändes sig morgonstel, till att hon klagade på att händerna domnade när hon skrev i skolan, detta har sen blivit uttökat till ständig värk i hela kroppen,. Till och med revbenen knäcker så att det hörs av folk som står i närheten. Hon är ständigt trött, vaknar på nätterna pga av smärta i kroppen. förra hösten hade hon ont i halsen i 12 veckor och var totalt slutkörd.Detta upprepades även denna höst, dock inte riktigt lika illa.

CRPS

Hej! Jag utvecklade crps i fot/uben efter min 2a stelop. Det debuterade ca 1v efter op. Nu till min fråga; Har efter anvisning anmält detta till psr, personskadareglering, men de avslog min ansökan med motivering att det tog 1v för skadan att uppträda,och i "normal" fallet så kommer det p en gång, skrev de. Det jag undrar är om det kan vara så att det kan dröja 1 eller ett par v efter "skadetillfället", tills man får symtom, eller måste det komma i direkt anslutning??

Polyneuropati

Polyneuropathi ger ju olika symtom som t ex stickningar, bränningar etc. Mamma pratar ofta om att det gräver och gräver och gräver i foten. Vilken medicin kan hjälpa mest mot "grävningar"? Kan man ge tandläkarbedövning i foten för att slippa smärta en stund. Vem ger det i så fall?