Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

februari 2009

Whiplash adhd

Jag undrar om symptom på whiplashskada kan vara snarlika på symptom på diagnos såsom ADHD eller ADD?Dessutom undrar jag om det är "kört" för mig som har haft diagnosen whiplash sedan 1996?Jag har plågsamma smärtor hela tiden,men får ingen som helst hjälp.

Lyrica, torra slemhinnor

madeleines slemhinnor har även blivit drabbade med bränningar och sveda på blygläpparna samt urinröret hennes ögon är ständigt brännande över och underlock samt en känsla av grus i ögonen kan detta bero på central sensitisering eller läkemedelsbiverkan av lyrica. kan sensitisering botas.vilka krångel kan metadon ge på sikt.Ett stort tack för alla svar

Buksmärta

Hej! Jag är en tjej på 33 år som för övrigt är fullt frisk men sedan mitten av december 2008 har lidit av småra buksmärtor, långt ner i buken. Jag har nästan ständig molvärk som känns som kramp som flera gånger i veckan övergår till attacker med "panikont". I samband med dessa attacker har jag även flera gånger haft feber. Jag har farit ut och in på akuten. Jag har blivit noggrant utredd; koloskopi, magnetröntgen, ultraljud, datortomografi. Det har tagits otaliga blod- och urinprover, inget har visat någonting!

Morfin i smyg

Jag var för 5 dagar sedan med i en krock och slog i vänster sida av bakhuvudet mot nackstödet. Efter det har smärtan flyttat sig från nacke (vänster sida) till axel och ut i vänster arm. Efter ett andra läkarbesök hos jouren konstaterade läkaren att jag har whiplash. Det hon kunde göra var att skicka mig till min vårdcentral och skriva ut smärtstillande till mig. Jag sa då till läkaren att jag vägrade ta någonting som innehöll morfin och hon förklarade lugnt för mig att jag var för ung och för liten för att hon skulle skriva ut tabletter innehållande morfin till mig.

Olika frågor om huvudvärk och nervpåverkan

Kan man sätta llikhetstecken mellan Cervikobrakialt syndrom, M53.1, och spänningsrelaterad myalgi, M79.1? Om en neurolog ställer denna diagnos (M53.1), har han då gjort bedömningen att det finns inklämda nerver i nackryggen, även utan att känna till ev. buktningar? Är det rätt att säga att bedömningen myofasclal resp. idiopatisk ansiktssmärta innebär spänningsvärk?

vad ska jag köra efter luxation

Tack för svaret! Det stod höftleds luxetion i svaret från röngten, om jag inte minns helt fel. Och läkaren pratade om att höftkulan är lite ur plats. Slätröngten höft togs nu jan-09. Jag går på sjukgymanstik 2 gånger i veckan hos en ortopedspecialist. Skulle börja gåträna på löpbandet inför tjejmilen men var tvungen att backa pga smärta i benen, knäna och höften. Jag har velat gå upp i tid på jobbet men läkaren avråder mig.

Sidor