Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

mars 2009

Ansiktslyftning och nervsmärta

Min vännina har gjort ansiktslyft med snitt i nacken, bakom och ovanför öronen, har känselnedsättning och "nervfladder" kinder,nacke bl.a,tycker också att känselnedsättningen och nervkrypet och domningar går neråt ryggen mot skulderbladen. Polyneuropathin känns mer än innan operationen. Har hart stor ångest med depression efter op. Är det operationen eller ångest som försämrar fötterna? Har operationen skadat nervbanorna? Ca. 2 månader sen op. gjordes.

Fem år av smärta dygnet runt

hej jag är en tjej på 43år som har haft smärta i ca 10 år(5år av smärta dygnet runt)den sitter i mina ben+att jag på senaste året har börjat få den i handleder,höfter,axlar,nyckelben.Tror själv att jag har något som liknar rls.Har även ett utslitet knä(artros)efter år av fotbollsträning och korsbands operationer.Min smärta är dygnet runt året om.Mitt liv är inte roligt längre.Smärtan är springande,krypande,pirrande.ibland molande,Just nu sitter det värst över handleden och från strax över knät till ner en bit över foten.Jag tar inga värktabletter.Provar just nu en spikmatta utan några resultat

Ont i fotens utsida

Säg den glädje som varar. Jo, jag är mycket glad och tacksam för morfinplåstren som fungerar ypperligt. Men i måndags dök en ny smärta upp. Anser den vara 9,5 på en 10-gradig skala. Jag tror att det är en nervskada i huden. Kanske har det med att göra att jag nån dag förra veckan stötte emot ena sängstolpen i strumplästen med vänster fots utsida. I måndags började det väldigt onda som gjorde att jag knappt kunde gå. Det är inget som syns utanpå med svullnad eller annat.

Uppföljning av diabetsneuropati.

med neurofysiologisk och smärtfysiologisk undersökning, så man kan säkert fastställa/utesluta neuropati. -------------------------------------------------------------------------- om den undersökningen är med EL stötar. så är den gjord på fysiologen det var där dom hittade svaga fel på mina nerver pgr av diabetesen, neurolg läkaren & diabetes läkaren tyckte inte att dom nerv skadorna kunde orsaka sådana smärtorna i mina ben. har provat neurontin tabletterna dom fungrade inte.

VIlken specialist skall jag söka

Jag lider så gott som dagligen av känselbortfall ovanpå framme av huvudets vä sida. Ibland kan känselbortfallet drabba hela vä ansiktet samt en del av mungipan, smärta över ögat, smärtstrålar i ansiktet samt en slags klirr i vä örat - som fint porslin eller så. Smärtar även i en utav de översta halskotorna samt ibland ner i armen och ut i tumme eller lillfnger. När det är som värst får jag feber runt 38 och armen blir så svag och vill inte styra. När det är värre än värst så drabbar detta fenomenet även ländryggen och strålar ner i vänstra benet samt ner under foten. Endast vä sida.

Polymyosit, kronisk värk, arbetssjukdom m.m.

Jag har smärta i lårmusklerna bägge benen malande smärta har ingen uthållighet i musklerna & blir värre av ansträngning. Hög feber & extrem värk i lår & axlar/rygg vid ansträngning, trött hela tiden av all värk sover dåligt vaknar flera gånger av smärta under natten. har värme dyna för att ta bort värken när jag vaknar på morgonen. när jag har värk så kan jag ej gå i normal takt går sakta & vissa till fällen är det som om mina ben skulle vika sej . har även 5st små knölar på 10mm på armar & ben som ömar vi värk, dom kommer fram mera när jag har värk.

SPänningshuvudvärk

Hej Har sedan ca 20 år sändig huvudvärk som yttrar sig genom tryckande/krypningar främst i tinningstrakterna, i huvudsvålen har jag ömmande utslag som ger upphov till ökad ömmhet och krypningar när man rör dem. Ömheten finns framförallt i övre delen av huvudet.Har även krypningar i underlivet samt i andra delar av kroppen. Är en lugn och stabil person, men symtomen ger upphov till stressymtomer som kallsvettning,oro och sömnsvårigheter. Vad kan jag göra för att bli av med dessa besvär? har prövat accupunktur som gett kortvarig lindring.

Arbetskada av mjölkning

Hej. Fick väldig smärta i båda armarna/axlarna (kändes som om dom brann) efter att jag hade mjölkat kor i 3 månader.Kände mig lite trött i högra armen någon vecka så jag började använda vänstern sen kom denna akuta smärta. Stod i mjölkgrop, hade förkläde om halsen som det låg blöta trasor i på magen. VArje dag så rörde jag armen ca 1200 ggr/dag uppåt i olika rörelser tex dra i fodersnöre, torka spenar, sätta på mjölkorgan osv. Efter första veckan så blev smärtan mer på höger sida, armen,skuldran, axeln. Blev sjukskriven ett litet tag men när jag provade igen så funkade det inte.

Rätt få MR

Har FMS, ländryggsmärta med domningar ner i skinkorna ut i benen. har en svår huvudvärk med attacker som är djävulska. ( det är det jag behandlas för nu) Jag kan skriva hur mycket som helst om mig, men den fråga jag har är att Varför är det svårt att få magnetröntgen? har bett om det i alla år, för jag tror (har en magkänsla) att man skulle få en förklaring till mina smärtor i länden och i nacken. KAn jag som patient kräva en MR eller?

Inte tio smärtcentra, men fortsatt stora besvär.

Nej inte 10 smärtcenta utan 10 husläkare som ingen trott mig alt. inte orkat bry sig eller ansett att det jag känner är omöjligt... På det besöket på Smärtcentrum i Linköping fick jag Lyrica 300mgx2, Jag har haft kraftiga skakningar som denna medicin liksom (Topimax) hjälpt mot, den har även mildrtat smärtorna men har fortfarande problem som tidvis är outhärdliga dock inte så ofta. Cymbalta har inte fungerat. Har nu Fluoxetin som är problem fri.

Sidor